Suomi
Gamereactor
laitearviot

Nintendo Switch Pro Controller

Testissä Nintendon uutuuskonsolin "kunnon" ohjain

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo Switchin joy-con-ohjaimet ovat varsin onnistuneet, mutta isommissa peleissä niiden käyttö tunti tunnin perään ei ole kovin ergonominen vaihtoehto varsinkaan Switchissä kiinni ollessaan. Joy-Con Grip on hyvä askel eteenpäin, mutta tosipelaaja tähyää heti kunnon ohjainpadin perään. Tähän tarpeeseen on tarjolla Nintendo Switch Pro Controller.

Pro-ohjain on edistystä Nintendon vastaavista Wiillä ja Wii U:lla. Uusi ohjain on kaikin puolin tukeva ja päällystetty vihdoin hyvän tarttumapinnan tarjoavalla mattamustalla kovalla muovilla. Ulkoasusta ei voi myöskään nillittää. Kokomusta ja puolittainen läpikuultava ulkoasu on samalla minimalistinen että tyylikäs.

Käytettävyydeltään ohjain seuraa hyväksi havaittua Xbox-ohjaimen nappien ja tattien sijoittelua. Napit ovat mukavan kookkaat: kokemattomatkin pelaajat löytävät ne intuitiivisesti, ja ohjainta on erittäin mukava käyttää. Muutenkin ergonomia on kunnossa ja maraton-sessiotkin sujuivat mukavasti. Ristiohjain on keskivertoa parempi, joten taistelupeleihin sen pitäisi sopia hyvin. Tätä ei vielä julkaisuviikolla pelien puutteen takia päästy testaamaan. Toisaalta joy-conissa ei edes ole mukana ristiohjainta, joten Pro on aika lailla ehdoton ostos taistelupelien fanille.

Toiminnoiltaan Pro tarjoilee täyden valikoiman. Sillä pystyy skannaamaan amiibot, ja mukana on joy-conin tavoin liikkeentunnistus- ja HD Rumble -tuet. Ohjaimen lataus hoidetaan USB-C:llä ja akun kesto on todella vaikuttava. Olen pelannut alkuperäisellä lautauksella julkaisupäivästä lähtien jo parikymmentä tuntia, jonka jälkeen akku oli reilussa puolessa välissä. Kokonaiskesto lienee yli 25-30 tunnin tietämillä. Pro-ohjain toimii kaiken lisäksi myös PC:llä. Ohjain otti Bluetoothilla yhteyden muitta mutkitta ja toimi pelatessa näppärästi. Synkkaus onnistuu langattomasti kaikilla alustoilla langattomasti tai johdolla.

Tämä on mainos:

Kehuisin Pro-ohjainta suorastaan loistavaksi ellei sitä vaivaisi muutama ikävä seikka. Mukana ei ole kuulokkeille liitäntää, joten moninpeliviestinnässä on pakko käyttää Blutooth-lisälaitteita. Liipaisimet ovat sen sijaan digitaaliset, mikä on selkeä vajavuus verrattuna Xbox Onen ja PS4:n analogisiin erittäin tarkkoihin liipaisimiin. Ikävin yllätys ohjaimessa on silti hinta. Switch on kallis jo itsessään, joten 70-80 euron euron hintalapun kanssa Pro-ohjainta ostaessa lompakko huutaa hoosiannaa.

Ottaen huomioon tylyn hinnan ei Pro ole ilmiselvä hankinta. Tästä huolimatta se on ehdottomasti paras tapa pelata Switchin parasta julkaisupeliä Zelda: Breath of the Wildia. Kokonaisuudessaan Pro on hieman parempi kuin PS4:n Dual Shock 4 tai Xbox Onen perusohjain, pääosin miellyttävän tuntuman ja pitkän akkukeston ansiosta. Toisaalta ilman Protakin pärjää Joy-Con Gripin kanssa, joten kannattaa miettiä kuinka paljon on varaa sijoittaa Switchiin sen alkutaipaleella.

Nintendo Switch Pro Controller
HQ
Tämä on mainos:
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Ergoniminen muotoilu, akun kesto, toimii myös PC:llä
-
Ei kuulokeliitäntää, korkea hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä