Suomi
Gamereactor
laitearviot

Nokia G21

Pitkää akunkestoa kohtuuhinnalla

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Nokia G21

Kaikilla ei ole tarvetta viimeisimpiä huippuominaisuuksia vilisevälle hifipuhelimelle, mutta monet arvostavat silti laitteeltaan pitkää akunkestoa. Nokia G21 pyrkii vastaamaan peruskäyttäjien tarpeisiin järkevällä hinnoittelulla ja isolla akulla.

Päällisin puolin G21 on hyvin tavanomaisen oloinen puhelin. 6,5-tuumainen LCD-paneelilla varustettu lovinäyttö ei yllä aivan laitteen laidasta laitaan, joten puhelin on kohtuullisen suurikokoinen. Laitteen takana on 50 megapikselin kamera ja ylä- ja alapäädyssä standardin USB-C-liittimen ohella myös nykyään harvinaisemmaksi käyvä 3,5mm -kuulokeliitäntä.

Laitteen takaosaa on karhennettu otteen parantamista ajatellen, eikä laite pääse tasaisella pinnalla liukumaan pitkiä matkoja. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu poikkeuksellisesti laitteen sivulle virtanapin yhteyteen. Ratkaisu on yllättävän toimiva, eikä tunnistinta tarvitse turhaan hieroa.

Tämä on mainos:

Laitteen varsinainen valtti on sen 5000 milliampeeritunnin akku, jolle luvataan kestoa peräti kolmen päivän ajaksi. Kevyellä käytöllä tämä vaikuttaisi mahdolliselta saavutukselta, mutta enemmän puhelintaan käyttävät joutuvat lataamaan puhelintaan useammin. Testasin laitetta reilun viikon ajan, päivittäin reilusti nettiä selaten, musiikkia kuunnellen, pelaten ja videoita katsellen. Tällaisessa käytössä akku on käytännössä edelleen ladattava päivittäin. Kyseessä ei ole varsinainen moite, sillä vastaavassa käytössä muissakin kilpailevissa puhelimissa akku kestää lähes yhtä kauan.

Laite tukee nopeaa lataamista, mutta jostain syystä myyntipaketissa tulee mukana vain hitaampi 10W laturi. Jos taloudessa on 18W laturi jo valmiiksi, sellaista käyttämällä Nokia G21 lataa itsensä 5 prosentista täyteen asti noin tunnissa. Myyntipaketissa ei sitten ohjekirjojen lisäksi muuta olekaan: edes kuulokkeita ei ole mukaan pakattu.

Nokia G21

Nokia G21 sopii muutenkin enemmän kevyeen peruskäyttöön kuin raskaan sarjan mediatoistoon. LCD-näyttö on tarkkuudeltaan vain 720p, minkä huomaa selkeästi verratessa vaikkapa OnePlus -puhelinten viimeisimpiin näyttöihin. Myöskään näytön kirkkaus ei ole kalliimpien kilpailijoiden tasolla.

Tämä on mainos:

Laitteen prosessorina sykkii lähinnä edullisemman pään puhelimissa nähty Unisoc T606. Käytännössä prosessorin hitaus ei vaikuta käyttökokemukseen, ellei puhelimellaan sitten pelaa enemmän. Peruspasianssit sun muut rullaavat G21:llä aivan yhtä mainiosti kuin muillakin laitteilla. Videotoisto ja nettiselaaminen sujuvat puhelimella ongelmatta. Laitteessa on myös mielenkiintoisena lisänä tuiki harvinainen FM-radio.

Kamera on laitteen hintaluokka huomioiden mainio. Kamera tukee HDR-prosessointia ja on täysin riittävän tasoinen normaaleihin kuvaustarpeisiin. Vaikka kamera ei pärjääkään kalliimpien mallien vastaaville, käytännössä kamera selviää kuitenkin moitteetta kaikesta tarpeellisesta.

Nokia G21 tekee mitä lupaa. Kaikkia laitteen ominaisuuksia voi kuvailla sanalla "riittävä", sillä varsinaisia huippukohtia tarjolla ei ole. Toisaalta, niistä huippuominaisuuksista joutuisi sitten maksamaan paljon enemmän. 200 euron puhelimeksi Nokia G21 on oikeinkin pätevä kokonaisuus.

Nokia G21
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvä akunkesto, hintaluokassaan pätevä kamera, perinteinen kuulokeliitäntä
-
Näytön tarkkuus, hitaahko suoritin, myyntipaketissa mukana vain hitaampi laturi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä