Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
November Criminals

November Criminals

Itsenäistymisen kynnyksellä oleva nuori ryhtyy tutkimaan ystävänsä murhaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

November Criminals perustuu kirjailija Sam Munsonin samannimisen romaaniin, joka julkaistiin vuonna 2010. Kahvilassa työskentelevä nuori ammutaan työpaikallaan, ja ikätoveri ryhtyy selvittämään itse murhaa menetettyään uskonsa viranomaisten kykyyn hoitaa työnsä. Siinä sivussa menetetään neitsyyskin, ja saadaan opiskelupaikka toisesta kaupungista. Murhatutkimuksia lukuun ottamatta kyse on siis varsin tavallisesta aikuistumisen vaiheesta kasvavan nuoren elämässä.

HQ

Elokuvan tarina on yllättävän maanläheinen, eikä tunnu edes tavoittelevan mitään erityistä tunteisiin vetoavaa draamaa. Päärooleissa hyvää työtä tekevät Ansel Elgort, ja hänen tyttöystävänään nähdään Chloë Grace Moretz. Särön realistisuuteen tekee se, että tosielämän teinit tuskin käyttäytyisivät yhtä loogisesti ja johdonmukaisesti. Muuten tarina kulkee eteenpäin odotetussa vuorovaikutuksessa tärkeiden aikuisten kanssa, joita ovat vanhemmat, rehtori, koulukuraattori ja poliisi. Se matka lain väärälle puolelle jää hyvin lyhyeksi, eikä rämäpäistä toimintaa nähdä missään vaiheessa. Loppuratkaisukaan ei millään tavalla yllätä.

Omanlaisesta laimeudestaan huolimatta November Criminalsin tunnelma on lämmin. Omavaltainen murhatutkimus tuntuu olevan enemmänkin katsojia houkutteleva koukku, sillä paljon tärkeämpää kokonaisuuden kannalta on juurikin edellä mainittu aikuistuminen keskeisessä elämänvaiheessa. Aikuiset katsojat tulevat varmasti rainaa katsellessaan muistelemaan sitä omaa vaihettaan, jolloin muutti pois kotoa opiskelujen tai työn perässä.

Elokuvan toteutus on kaikin puolin ammattitaitoinen, joskaan mitään erityistä virtuoositaiturointia ei nähdä millään osa-alueella. Ehkä romaanin tarina keskittyy enemmän päähenkilön sielunmaailmaan, eikä tätä ole onnistuttu siirtämään visuaaliseen muotoon. Joka tapauksessa nykyisellään November Criminals jättää elokuvana hieman vajavaisen lopputunnelman katsojalle.

Lisämateriaaleina on ainoastaan vajaan seitsemän minuutin mittainen mainospätkä elokuvan tekemisestä. Katsaus on täysin tarpeeton, sillä kaiken on katsoja jo itse ymmärtänyt elokuvaa katsellessaan. Tämä tietenkin kertoo siitä, että elokuva on hyvin rakennettu kokonaisuus.

Tämä on mainos:

November Criminals saa aikuisen katsojan muistelemaan oman nuoruutensa itsenäistymisvaihetta, mutta muuta vaikutusta leffa ei onnistu tekemään.

November CriminalsNovember CriminalsNovember Criminals
November CriminalsNovember Criminals
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
November Criminals

November Criminals

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Itsenäistymisen kynnyksellä oleva nuori ryhtyy tutkimaan ystävänsä murhaa.Ladataan seuraavaa sisältöä