Suomi
Gamereactor
laitearviot

NZXT H700i

Kim Olsen testasi modernin NZXT H700i -kotelon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Markkinoilla on paljonkin erilaisia koteloita, ja jokaisessa on toki omat etunsa ja haittansa. Nyt testissä on amerikkalaisen NZXT:n H-sarjan malli H700i. Gamereactorin lukijoille yhtiö lienee tunnetuin sponsorisopimuksestaan Rocket League Championship Seriesissa.

Muiden kotelovalmistajien tyyliin NZXT tarjoaa pelaajille kaikenlaista muutakin tarvekamaa, kuten vesijäähdytystä ja puhaltimia, mutta myös virtalähteitä ja erilaista valaisua. Käytössä on CAM-teknologia, joka käyttää koneellista oppimista luodakseen sopeutuvan jäähdytyksen. Tämä on ollut NZXT:n myyntipuheissa vahvasti esillä. Mutta toimiiko se? Itse H700i-tuote on ATX-kotelo lasikannella, ja metallireunukset pitävät kotelon kaapelit ja vesijäähdytysvaraston aloillaan.

NZXT H700i

Tämä on mainos:

Ilman sisäänottoa ei ole, mutta kotelon sisäinen arkkitehtuuri on hyvin suoraviivainen juuri tätä silmällä pitäen. Kotelossa on takana kolme puhallinta ja edessä kolme. Lisäksi mukana on pölysuodatin edessä virtalähteen lisäksi. Edessä on Aer F120, ja takana puolestaan 140 mm versio takana. Vesijäähdytykseen on 2x140 / 3x120 mm edessä ja päällä. Sama pätee ilmajäähdytykseen, joskin myös takana homma hoidetaan tyylillä 140 mm.

Virtalähde on sijoitettu hyvin ilmastoituun, mutta erilliseen tilaan kotelon pohjalle. Lähellä on kolme SSD-levyn pidikettä, joiden paikkaa voi vaihdella niin halutessaan ilman työkaluja. Homma toimii hyvin, mutta tie virtalähteelle on estetty muilla sisuskaluilla. Näin ollen on valittava joko hyvä tila kaapeleille tai yhdelle etupuhaltimelle. Takaosassa kaapelit on sijoitettu hyvin tarranauhan avulla, joka on ratkaisuna todella hieno. Takaosa on helposti irrotettavissa, kun taas etu- ja varsinkin yläosa vaativat selvästi enemmän työtä.

Jutun juoni on nyt jo aiemmin mainittu CAM-ohjelmisto, joka on päivitetty ylikellotuksen sallivaan versioon 3.5.3. Ohjelman avulla kone oppii valojen ja puhaltimien osalta jäähdytystä. Käyttöönotto edellyttää kuitenkin kalibrointia, joka ei onneksi ole vaikeaa. Oletusasetukset ovat itsessään jo mukavan toimivat, jotka voi halutessaan kytkeä päälle. Hieman erikoista on, että laite hyväksyy oletuksena 60 dB:n melun, joka on 20 dB korkeampi kuin monissa muissa näytönohjaimissa. Ohjelmisto ohjaa yhdessä valoja ja puhallusta toimien ihan hyvin.

Melumittaus ei sen sijaan aivan vastaa sitä, mitä SPL-mittari näyttää, mutta suunta on silti oikea. Ladattavissa on myös mobiilisovellus omaan puhelimeen, koska totta kai sellainen pitää olla. CAM on siis varsin samanlainen kuin kannettavissa tietokoneissa käytettävä ohjausohjelmisto, mutta CAM on muokattavampi.

Tämä on mainos:
NZXT H700i


Kaikki tallentuu pilveen, johon on toki ensin kirjauduttava, ja jatkuva verkkoyhteys on vaatimus. (Mobiili)sovelluksen kautta saatava tieto on hyödyllistä. Moisia ominaisuuksia jo odottaakin, mikäli on ensin käyttänyt 180 euroa moisiin.

Kotelo ei ole erityisen kaunis, mutta ajaa hyvin asiansa metallikehikon sisään laitettuna. Alumiinisena sen kylkeen voisi vaikka laittaa Applen tarran. On silti huomattava, että sivuihin sijoitetut lasikannet ja kokoa 3x120 mm olevat tuulettimet ilman erillistä äänenvaimennusta aiheuttavat melkoisen metelin.

NZXT H700i on hyvin rakennettu, hyvin toimiva ja ajatuksella tehty sellaiselle, joka haluaa koota oman tietokoneensa. Huonoiksi puoliksi voi laskea ohjainohjelmiston kalibroinnin ja äänenvaimennuksen puuttumisen.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä