Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Ocean's 8

Ocean's 8

Kahdeksan naista onnistuu siinä missä tusinakunta miestäkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ocean's 11 puhalsi vuonna 2001 uutta henkeä keikkaleffojen genreen, joka sitten karkasi pikku hiljaa kuin ilma pierutyynystä elokuvien Ocean's 12 ja 13 myötä. Tasan 11 vuotta kolmannen leffan jälkeen palattiin muutama numero taaksepäin Ocean's 8:aan, tällä kertaa naisvoimin.

HQ

Jengin kokoaa nyt kasaan Danny Oceanin sisko Debbie, joka veljensä tavoin ehtii olla ulkona linnasta jopa muutamia minuutteja ennen paluutaan rikoksen poluille. Muutenkin nähtävissä on kevyttä reboot-meininkiä. Onhan alkuperäisistä leffoista sen verran aikaa, että pieni kierrätys on odotettavissa.

Näistä lähtökohdista tuskin kukaan odotti mitään mestariteosta, eikä Ocean's 8 sellainen todellakaan ole, mutta se onnistuu ja epäonnistuu kenties odottamattomilla tavoilla. Keikkaleffojenhan pitäisi olla yllätyksellisiä, ja kyllä juonessa pari hyvää käännettä onkin. Kaikki muut ratkaisut ovat erinomaisen ilmeisiä, ja koko homma on tuotettu kuoliaaksi. Näyttelijät tekevät juuri odotetunlaisia suorituksia, esimerkiksi Helena Bonham Carter on niin Helena Bonham Carter kuin vain kuvitella saattaa, ja Anne Hathaway lähes parodioi itseään. Sandra Bullock on myös roolitettu sangen tutulla tavalla.

Vaikka Ocean's 8 onkin näin tarpeettoman tasalaatuinen, on siinä myös valonpilkahduksia muun muassa edellä mainittujen juonenkäänteiden muodossa. Ja vaikka näyttelijät eivät pääse vahingossakaan yllättämään, ei kukaan näistä tee heikkoa suoritusta. Fiilis vain ei meinaa pysyä päällä kuin hetkittäin, koska tanssiaskeleet tuntuvat kovin tutuilta: ne vain vedetään tällä kertaa lävitse korkeissa koroissa.

Ocean's 8 olisi ollut paljon parempi elokuva, jos sen käsikirjoituksessa oltaisiin otettu riskejä ja yritetty jotain uutta. Nyt se jää uudelleenlämmitelyksi, joka sopii krapulaisen lauantain pizzansyöntielokuvaksi, mutta unohtuu sen jälkeen nopeasti.

Tämä on mainos:
Ocean's 8Ocean's 8Ocean's 8
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Ocean's 8

Ocean's 8

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Kahdeksan naista onnistuu siinä missä tusinakunta miestäkin.Ladataan seuraavaa sisältöä