Suomi
Gamereactor
laitearviot

Omen X

"But can it run Crysis?"

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kaltaiseni konsolipelaajan on helppo tuudittautua noiden olohuoneiden keskipisteiden helppokäyttöisyyteen. Tarvitaan vain kupillinen kahvia ohjaimen seuraksi. Nappia painamalla pääsee pelin syrjään kiinni. Tämän lisäksi konsolit ovat myös moninkertaisesti halvempia kuin PC- puolen veljensä. Juuri tämä on syy miksi olen tähän asti pitäytynyt ensin mainituissa. Nyt tietokoneiden maailmasta jyrähtelee, sillä HP on haistanut kysynnän valmiiksi kasatuille pelikoneille. Syvältä yhtiön uumenista pukataan kilpapelaajien kanssa yhteistyönä kehitetty Omen X. Vaikka tämä monoliitti maksaa mansikoita, sillä summalla saa tämänhetkisen teknologian parhaimmistoa.

Ensimmäiseksi on pakko puuttua Omenin muotoiluun. Vastaavaa muottia nimittäin ei ole ennen nähty. Kaikessa komeudessaan laite näyttää oudolla tavalla kauniilta. Nopeasti huomioni varasti neljä valaistua kuutiota koneen edessä. Valaistusta voi muuttaa staattiseksi, musiikin tahtiin sykkiväksi tai näyttämään hyödyllistä tietoa komponenteista. Esimerkiksi videokortin sekä prosessorin lämpötilat näkyvät tällöin värikoodattuina. Ehdottomasti kätevämpi tapa tarkistaa kuinka kuumana piirit käyvät, sanon minä.

Lämpötiloista kun puhutaan, Omen X on käytännössä mahdotonta saada ylikuumentumaan. Perusteellisen stressitestin aikana grafiikkasuoritin otti kovimman iskun. Sitäkään en saanut nostettua yli 87 asteen. Tästä on kiittäminen nestejäähdytyksen lisäksi muotoilua. Komponentit on jaettu kolmeen lokeroon niin, että ilma pääsee kulkemaan vapaasti läpi. Kovalevyt ovat toisessa sivussa erillisen tuulettimen kera. Varsin kompetentti 600 watin virtalähde taas sijaitsee alimmaisena. Loput osat lepäävät keskiosan kohdilla. Vaakakupin toisella puolella on laitteen tuhti 23 kilon elopaino. Sen johdosta murikan kantaminen varsinkin ahtaista väleistä on tuskallisen vaikeaa. Laitteen jalusta onneksi vain näyttää huteralta, sillä se on yhtä jykevä kuin kylmän sodan aikainen Lada.

Omen X
Tämä on mainos:

Yksilöinti on myös pidetty mielessä. Ison kokonsa ansiosta koneen sisälle on jäänyt runsaasti tilaa kaikenlaisille jälkiasennuksille. Aivan heti päivityksille tuskin tarvitsee sijaa tehdä, sillä laitteen hulvaton ostohinta tarkoittaa myös huippulinjan sisuskaluja. Miltä kuulostaa 32 gigabittiä RAM- muistia? Tai kuudennen sukupolven Intelin i7- prosessori? Entäpä GTX- 1080 grafiikkasuoritin? Myllyä ei saa yskimään sitten millään. En tiedä paljonko virtaa tarujen Mjölnirissä oli, mutta se taitaa pyörittää tässä yhtä tuuletinta grafiikkakortista.

Virtuaalitodellisuuden kokeiluun ei arviota varten valitettavasti ollut valmiuksia. Jos on mustaa valkoisella uskomista, koneen pitäisi pyörittää sitä ilman vaikeuksia. 4K-tarkkuus sujuu myös niin sanotusti silmät sidottuina. Omen-tuoteperheeseen kuuluu myös Steelseriesin näppäimistö, hiiri ja kuulokkeet. Onneksi nämä jäävät erittäin kohtuuhintaisiksi laatutasoonsa nähden. Hiiri tuntuu oikein jämäkältä sekä uskomattoman tarkalta ergonomiaa unohtamatta. Mekaaninen näppäimistö taas toimii kuin ihmisen mieli. Mainittakoon että lisälaitteet eivät tule tietokoneen mukana vaan ovat erikseen ostettavia.

Ei niin paljon hyvää, ettei jotain huonoakin. Omen X muistuttaa yhdessä asiassa hieman Iphonea. Taustatutkimusta tehdessäni laskin pelkkien komponenttien hinnan käyttäen Jimm`s-nettikauppaa. Muutamia vaihtoehtoja pyöriteltyäni sain tulokseksi hieman vajaat 2000 euroa. Omen X:än suositushinta taas lähtee 2 400 eurosta. Jopa ala-asteen matematiikalla laskettuna hintalappuun jää melkoisesti ilmaa. HP:n nettisivuilta tarkistettuna pelkkä kotelokin maksaa 600 dollaria.

Konsolit alkavat päivä päivältä muistuttaa enemmän tietokoneita. Taloudellisen investoinnin osalta Playstationin saa toistaiseksi vielä halvemmalla. Mutta jos et tyydy keskinkertaiseen ja haluat yksinkertaisesti parasta, on Omen X loistava vaihtoehto. Kunhan pitää mielessä summan, jonka häviää ostamalla valmiin laitteen. Tee se itse -henkilö säästää noin 400 euroa kasaamalla yhtä tehokkaan myllyn itse. Silloin tosin jää paitsi hyvin viileänä pysyvästä kotelosta. Vaihtoehtoja, vaihtoehtoja...

Tämä on mainos:
Omen X
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Sana tehokas keksittiin tätä konetta varten, esteettisen näköinen, pysyy hyvin viileänä, erittäin monipuoliset liitännät
-
Kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä