Suomi
Gamereactor
laitearviot

OnePlus Nord 2T 5G

Keskiluokan voimanpesä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
OnePlus Nord 2T 5G

OnePlus uudisti viime kesänä julkaisemaansa Nord 2 -puhelinta tälle vuodelle. Uutuus kantaa nimeä Nord 2T, ja se sijoittuu samaan noin 400 euron hintaluokkaan edeltäjänsä kanssa.

Uudistukset ovat varsin maltillisia. Puhelimen suoritin on MediaTekin tuoreempi Dimensity 1300, latauskapasiteetti on päivitetty 80 watin tehokkuuteen, minkä lisäksi myös käyttöjärjestelmän numero on Androidin viimeisin 12. Muilta osin puhelimen sisuskalut ovat samat edeltäjänsä kanssa.

Myyntipakkaus on tyylikäs musta harkko, joka sisältää itse puhelimen ohella muovisen suojakuoren, vauhdikkaamman laturin, sekä tarpeelliset dokumentaatiot. Suojakuori on OnePlus-puhelimista tuttu lisä, mutta ainakin testissä olleen mustan version ulkonäköön läpinäkyvä muovikuori sopi varsin huonosti.

Tämä on mainos:

Puhelin itsessään on kieltämättä jämäkän ja laadukkaan oloinen. Laite painaa 190 grammaa, mikä tuntuu taskun pohjalla, mutta vastineeksi laatuvaikutelma kädessä on erinomainen. Ulkoisesti laite on muutenkin varsin tyylikäs. Kyseessä on toki tyypillinen musta suorakulmio, mutta esimerkiksi laitteen polykarbonaattitausta sekä nätti kamerasaareke miellyttävät silmää. Yksinkertaisella suunnittelulla on saatu aikaan paljon.

Laadun tunne jatkuu, kun puhelimen käynnistää. 6,43-tuumainen näyttö on edellisestä mallista tuttu. Kuvasuhde on 20:9, resoluutio puolestaan 2400x1800. Full HD -tarkkuuksia tarkempaa toistoa näyttö ei tue, mutta sen mitä näyttö tekee, se tekee sen todella hyvin. Värintoisto ja erottelukyky on hyvällä tasolla ja luuria on miellyttävä katsoa.

Myöskään suorituskyvyssä Nord 2T ei häviä kilpailijoilleen lainkaan, päinvastoin. Dimensity 1300 on vauhdikas siru, joka pyörittää kaikkea tarvittavaa todella liukkaasti ja se soveltuu mainiosti myös pelaamiseen. Käyttökokemus on todella sulava, mikään ei pätki eikä töki ja vaikkapa videotoisto on erinomaisen hyvää.

OnePlus Nord 2T 5G
Tämä on mainos:

Puhelimen takakamera on tuttu 50 megapikselin kennolla ja Sonyn optiikalla varustettu vekotin. Kamera on hintaluokassaan mainio. Värit tallentuvat perusasetuksilla linssiin hyvin, eikä liiallista kohinaa ole havaittavissa. Takaa löytyy pääkameran lisäksi myös 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, sekä 2 megapikselin mustavalkokamera. Laajakulmakameran laatu ei valitettavasti ole pääkameran tasolla, ja mustavalkokameran olemassaolo on melkoinen kysymysmerkki. Ehkä sillä jotain tekee. Etukamera on 32 megapikselin peruskamera, jolla selfiet saa otettua ongelmitta.

Puhelimen akku on 4500 milliampeeritunnin kokoinen ja sen kesto on normikäytössä mainio. Kuten yleensäkin, jos puhelintaan käyttää enemmän, akku pitää ladata kerran päivässä, mutta kevyemmällä käytöllä akku kestää helposti kolmekin päivää.

Liitettävyyden ja rakenteen osalta Nord 2T noudattaa OnePlussan nykyistä suunnittelufilosofiaa. Puhelimen pohjassa on tyypillinen USB-C-liitin, eikä muita fyysisiä liittimiä SIM-korttipaikkaa lukuun ottamatta tarvita. Puhelimen sivulta löytyvä värinän ja äänettömän tilan välillä vaihteleva kytkin on niin ikään läsnä ja on erinomaisen näppärä ominaisuus edelleen.

Nord 2T on keskihintaisten puhelinten joukossa kovatasoinen kilpailija. Laitteen yleistuntuma on laadukas, kaikki oleellinen peruskäyttöä varten löytyy ja kaikki vain yksinkertaisesti toimii mainiosti. Syytä päivittää edellisestä mallista uuteen ei kuitenkaan ole, sillä uudistukset ovat loppujen lopuksi todella pieniä.

OnePlus Nord 2T 5G
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Laadukas yleisvaikutelma, suorituskyky, mainio pääkamera, hyvä akunkesto
-
Päivitykset edeltäjään todella maltillisia, muut kamerat eivät pääkameran veroisia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä