OnePlus tapasi olla se merkki, jota kannatti pitää silmällä, sillä keskitason puhelimen hinnalla sai huippuluurin suorituskykyä. Tämä maailma ei ole enää aivan entisensä, ja OnePlussan lippulaivat seilaavat samoissa euromäärissä kilpakumppaneidensa kanssa. Tilanteen paikkaamiseksi firma on lanseerannut muutamien vuosien ajan Nord-mallinimellä varustettuja puhelimia, joista tällä kertaa arviossa on Nord CE 2. Tutun ja siistin OnePlus-paketoinnin sisuksissa on tuttuun tapaan itse puhelin valmiiksi asennetulla suojamuovilla, tukku erilaisia suojakuoria sekä varsin isokokoinen laturi.
Viime vuonna arvioituun Nord 2:een verrattuna eroja ei ole valtavasti, mutta tietyille käyttäjille osa niistä saattaa olla hyvinkin toivottuja. Molemmissa on teknisesti sama 6,43 tuuman AMOLED-näyttö 90 Hz virkistystaajuudella. Etukamera on sijoitettu näytön vasempaan yläkulmaan niin sanotulla punch hole -tyylillä. Sormenjälkitunnistin on niin ikään siirretty puhelimen takapuolelta näytön alle, ja ei sellaisena ole aivan niin tarkka kuin erillinen lukija. Suunnittelu on muilta osin hillitty ja hieman mitäänsanomaton, vaikka nykykännyköistä onkin vaikea löytää mitään erityisen jännittäviä teollisen muotoilun piirteitä niiden valtavan näytön hallitessa koko laitetta.
Prosessorina toimii MediaTekin hieman tuntemattomampi Dimensity 900 -piiri. Käytössä se tuntuu varsin rivakalta, mutta saattaa kärsiä pelien yhteensopivuusongelmista tutumpaa Snapdragon-piiriperhettä useammin. Testikäytössä tällaista ei ilmennyt. Tallennustilaa on mukavat 128, joten digikuvia voi räpsytellä talteen melkoisen tukun. Käyttömuistia on 8 gigan verran, joten se toimii harvoin pullonkaulana. Yhteystavoissa ovat mukana tutut 5G:t ja Bluetoothit latauksen sujuessa USB-C-liitännällä. Erityiskiitoksen luuri saa palautetusta 3,5-millisestä ääniliitännästä, jonka ansiosta vähän vanhemmat laadukkaat kuulokkeet saa takaisin puhelinkäyttöön. Liitännän poistuminen langattomien kuulokkeiden yleistyttyä on toki ymmärrettävää, mutta monet suosivat edelleen langallisia kuulokkeita niiden ongelmattomuuden ja äänenlaadun takia.
Nord CE 2:n akku on samoin 4500 mAh:n kokoinen, mutta se lataa valtavasti vikkelämmin kiitos 65 W:n pikalatauksen. Akku porhaltaakin lähes nollasta sataan noin puolessa tunnissa. Puhelinta ei siis tarvitse jättää yöpöydälle latautumaan, vaan siihen saa latingin jopa aamiaista nauttiessa, jos laite on ehtinyt tyhjentymään ennen vaikkapa töihin tai kouluun lähtöä. Langatonta latausta ei tueta. Puhelimen pääkamerana toimii 64 megapikselin sensori, jota tukevat 8 megapikselin laajakuvalinssi sekä 2 megan makro. Selfiekamera on 16 megapikselin tarkkuudella tikittävä versio aiheesta. Hyvässä valossa kaikki pystyvät kohtalaisen mukavaan tarkkuuteen, mutta illan hämärtyessä yksityiskohdat alkavat kadota, ja ohjelmiston kompensointi saa etenkin ihmiset näyttämään hieman liian silotelluilta.
OnePlus Nord CE 2 on hieman tylsä, mutta pätevä kokonaisuus kelvollisella kameralla, nopealla latauksella ja toistaiseksi sujuvalla käyttöliittymällä kuorrutettuna. OnePlussan emoyhtiö Oppon vaikutus näkyy OxygenOS:ssa jatkuvasti enenevissä määrin, joten saa nähdä, saavatko OnePlussan puhelimet säilyttää niiden perinteisen puhtaat ilmeet vielä pitkään.