LIVE
HQ
logo hd live | Super Monkey Ball Banana Rumble
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   laitearviot

   Osmo Creative Starter Kit

   Luovia pelejä lapsille

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Osmo Creative Starter Kit on yksi monesta Osmo-sarjan tuotteesta, joka yhdistää fyysisiä oheistarvikkeita peleihin ja ohjelmiin, jotka asennetaan tablettitietokoneelle. Testilaitteena toimi iPad Pro 10,5" (2017). Apuna tätä arviota tehdessä on ollut pelien ja sovellusten kohderyhmään kuuluva 7-vuotias Maisa.

   Osmon pakkauksesta paljastuu muovinen piirtoalusta, päditeline, neljä eri väristä piirtotaulutussia tussipussissa, joka toimii myös rättinä piirtoalustalle sekä kriittisimpänä pädin etukameran päälle asennettava peili. Osmon toiminta perustuu sovelluksissa siihen, että peili kääntää etukameran kuvan käyttäjälleen ja piirtää pädin ruudulta näkyvään kamerakuvaan AR eli augmented reality -henkisesti lisää sisältöä. Sovellukset hyödyntävät konenäköä.

   Pädin ollessa pystyasennossa telineessään piirtoalustan saa kiinnitettyä sen etureunan lohkojen avulla kiinni telineeseen - ainakin teoriassa. Toteutus jättää toivomisen varaa, sillä Osmon pelit eivät tunnistaneet piirtoalustan aivan ruudun yläreunaan piirrettyjä asioita ollenkaan pelistä tai sovelluksesta riippumatta. Markkinoilla on laaja kirjo eri valmistajien tabletteja, joiden kanssa tilanne saattaa olla toinen. Osmolla on eri valmistajille yksilöidyt oheistarvikkeet samoista tuotteista, joten pukinkonttiin ostoksia tehdessä tulee olla tarkkana, että oheistarvikkeet ovat varmasti yhteensopivia juuri sen tabletin kanssa, joka lahjansaajalla on kotona.

   Osmon kanssa alkuun pääsee helpoiten erilaisten aloituspakkausten avulla, joita on Suomessa tarjolla kolmea eri sorttia. Osmo Pizza Co., Osmo Coding ja testattu Osmo Creative Starter Kit. Laajennuspakkauksia on useita kymmeniä, joista jokaisen mukana toimitetaan uniikkeja oheistarvikkeita. Tässä piilee myös Osmon heikkous, sillä pakettien hinnat alkavat noin 30 eurosta, jolla ei välttämättä saa kuin yhden uuden pelin käyttöönsä. Tuntuu omituiselta, että pelejä ei yksinkertaisesti ole enempää, jotka hyödyntäisivät olemassa olevia tarvikkeita. Rahastusmalli, missä peli on sovelluskaupassa ilmainen, mutta pelikelvoton ilman vaadittuja oheislaitteita, tuntuu vähintäänkin vanhanaikaiselta.

   Tämä on mainos:

   Testatun Creative Starter Kitin mukana tulee kolme peliä. Monster, Newton ja Masterpiece. Monsterissa palvellaan englantia puhuvaa purppuraa karvaturria, jolle piirretään pyydettyjä esineitä. Peli on oikeastaan vain lineaarinen, interaktiivinen esitys, johon omat piirustukset saa mukaan. Siitä on silti riittänyt hupia kavereille vetoa esitellessä.

   Newton aiheuttaa riemunkiljahduksia. Fysiikkapelissä pelialueelle sikiäviä putoavia palloja yritetään saada esteitä piirtelemällä maaliin. Kenttiä ei ole kuin 70, mutta säädöksi menee näidenkin kanssa, sillä kamera ei suostu tulkkaamaan piirtoalustan yläreunaan piirrettyjä viivoja ollenkaan, joita myöhemmissä kentissä tarvitaan. Piirtoalustan siirtäminen alemmaskaan ei tahdo onnistua, sillä kamera tulkitsee alla olevan pöytäliinan esteeksi. Ratkaisu on valkoisen paperin käyttäminen, mutta piirtoalustan yläreunan värillinen viiva aiheuttaa ongelmia.

   Masterpiecessä piirretään paperille katsoen pädin ruudulta mallia, joiden päälle piirretään. Masterpiece on ollut testivaiheen suurin hitti, ja siitä on innostunut jopa vaimo. Viivojen seuraaminen kehittää varmasti ainakin nuoremman pelaajan hienomotoriikkaa. "Ääriviivojen piirtämisen jälkeen kuvia on ollut mukava väritellä", kertoi Maisa.

   Kameraongelma iPad Pro 10,5":n kanssa, korkea hinta ja vähäinen uudelleenkäyttöarvo painavat arvosanaa. Osmon erityinen AR/konenäkömalli yhdistettynä melkoiseen valikoimaan sälää tarjoavat ainakin helppoja joululahjavalintoja muutamaksi vuodeksi. Suomessa Creative Starter Kitin hinta on 119 euroa.

   Tämä on mainos:
   Osmo Creative Starter Kit
   07 Gamereactor Suomi
   7 / 10
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


   Ladataan seuraavaa sisältöä