Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Outcast

Outcast, 1. kausi

Jälleen yksi sarjakuvaan perustuva TV-sarja

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Outcast on The Walking Deadista muistettavan Robert Kirkmanin uusin luomus, ja se keskittyy Manaaja-elokuvasta tuttuun riivaukseen. Kristillisestä teemasta huolimatta uskonnollisuus tulee esiin lähinnä toisen päähenkilön ammatin kautta. Jotkut tehosteet aiheuttavat inhon väreitä, mutta muuten Outcast jättää täysin kylmäksi.

HQ

Amerikkalainen pikkukylä voi huonosti syystä, joka ei varsinaisesti selviä. Tässä pienessä pitäjässä asustaa Kyle Barnes, jolla on hämärä menneisyys. Miehellä on jonkinlainen superkyky tunnistaa riivauksia, mikä tekee hänestä pastori Andersonille hyödyllisen. Yksittäisten kamaluuksien ohella jotain suurta ja uhkaavaa on tekeillä, mutta sen enempää ei koskaan selviä. Tuppukylän asukkaat ovat melkein kaikki sukua toisilleen, ja yhtä jos toistakin hämärää menneisyydestä paljastuu suunnilleen kaikilta. Ja siinäpä se sitten onkin.

Outcastin ensimmäisen kauden kaksi suurinta ongelmaa ovat tarinoiden jättäminen kesken ja onttouttaan kumisevat henkilöhahmot. Kymmenen jaksoa kattavan kauden aikana melkein jokainen osa päätyy tilanteeseen, jossa katsojan mielenkiinto tapahtumiin on vihdoinkin herätetty. Pettymys seuraa kuitenkin heti perässä, sillä tyydyttävää ratkaisua ei saavuteta milloinkaan. Joskus mystisyys ja asioiden tulkinnanvaraiseksi jättäminen toimivat sarjan eduksi, mutta se ei päde Outcastiin. Henkilöhahmoja on riittävästi, ja niissä on riittävästi vaihtelua toisiinsa verrattuna. Harmillisesti ainutkaan ei ole edes etäisesti kiinnostava, joten heidän kohtalonsa ei liikuta pätkän vertaa. Näyttelijät hoitavat työnsä kelvollisesti, joten kyse on varmaankin heille annetusta huonosta käsikirjoituksesta.

Teknisesti Outcast on siedettävän hyvin toteutettu. Full HD -televisiolla katsottuna DVD-kuvan laatu on silti häiritsevän rakeinen, eikä asiaa ainakaan auta sarjan yleinen harmaus. Heikointa antia ovat riivaus- ja toimintakohtaukset. Yleensä ne tapahtuvat aivan liian pimeässä, lähikuvia käytetään liikaa ja leikkaukset ovat liian nopeita. Lopputuloksena katsoja ei yleensä ymmärrä ruudun tapahtumista mitään: jotain kauheaa ähinää ja puhkunaa siellä kuuluu. Yleensä kannattaakin vain laittaa merkille yhteenoton osapuolet, ja valojen jälleen sytyttyä tarkistaa saavutettu lopputulos.

Lisämateriaalit ovat kourallinen muutaman minuutin mittaisia mainospätkiä. Ainoa hyödyllinen niistä irtoava tieto on, että sarjaa on tietoisesti kuvattu muistuttamaan sarjakuvaa kuvakokoineen ja -kulmineen. Ehkä ongelma onkin juuri tässä: sarjakuvaruutu on staattinen, ja sitä voi ihmetellä niin kauan kuin haluaa. Eteenpäin liikkuvassa TV-sarjassa katsojalla ei ole mahdollisuutta pysähtyä nähtyyn kuvaan tarvittavan pitkäksi ajaksi. Tai on tietysti mahdollista, mutta kuka haluaisi katsella TV-sarjaa kapula kädessään jatkuvasti ruutua pysäytellen?

Tämä on mainos:

Outcast sai kumma kyllä vielä ainakin toisen kauden, joten ehkäpä amerikkalaiset katsojat näkivät siinä jotain vetoavaa. Pohjoismaiselle kuluttajalle kymmenen jakson katsominen oli enemmänkin urheilusuoritus kuin nautinto.

Outcast
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä