PlayerUnknown's Battlegroundsissa eli PUBGissa on loot-laatikoita. Tämä ei ole uutinen, mutta siitä huolimatta pelaajat ovat olleet asiasta varsin hiljaa verrattuna esimerkiksi Star Wars Battlefront II:hteen. Syy tähän lienee se, että PUBGin tavarat ovat kosmeettisia, ja ne voi helposti halutessaan ohittaa.
Ongelma on kuitenkin siinä, että loot-laatikoita sisältöineen pystyy myymään eteenpäin. Tällöin ollaan jo hälyttävän lähellä oikeaa uhkapeliä: sijoitetaan oikeaa rahaa sen toivossa, että voidaan voittaa rahallista arvoa sisältävää tavaraa.
Polygon huomauttaakin, että Bluehole Studion ja PUBG Corpin peliin laittama mekaniikka voidaan tulkita uhkapeliksi, koska se tuntuu "peliin liitetyltä kasinolta".
PUBGin loot-laatikkojärjestelmä on melkoisen monimutkainen, ja se on kieltämättä esitetty varsin läpinäkyvästi julkisuuteen. Pelaamalla ansaitaan valuuttaa, jolla voi ostaa loot-laatikoita. Myös todennäköisyys saada harvinaisimpia tavaroita on etukäteen tiedossa. Hankittavana on myös sellaisia loot-laatikoita, jotka vaativat erityisen avaimen avautuakseen: näitä avaimia voi sitten ostaa oikealla rahalla.
Pelin rajoitus on kuusi laatikkoa per viikko, mutta silti on mahdollista tienata varsin hyvin rahaa Steamin kauppapaikalla.
PlayerUnknown's Battlegrounds näyttää siis olevan matkalla samaa tietä kuin Counter-Strike: Global Offensive niin sanotun skinikauppansa kanssa aikoinaan.