Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Parkland

Parkland

Kurkistus maailman pysäyttäneen tapahtuman kulisseihin on intensiivistä katsottavaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuonna 1963 maailma muuttui kun Amerikan presidentti John F. Kennedy ammuttiin Dallasissa. Parkland keskittyy välittömästi ampumisen jälkeisiin tapahtumiin ja näyttää katsojalle yksityiskohtia paikalla olleiden näkökulmista muutaman päivän ajalta ennen kuin salaliittoteoriat pääsivät valloilleen.

HQ

Elokuva lähtee käyntiin ampumisesta, joka on ehkä tarkoituksella vähän toissijaisesti ja hätäisesti toteutettu. Kerronta kuitenkin ottaa katsojan otteeseensa ja välittää vauhdikkaan ja intensiivisen kokemuksen sujuvasti puoliväliin asti. Tapahtumia seurataan tavanomaisen Kennedyn salamurhan tapahtumien ulkopuolelle jääneiden hahmojen näkökulmasta, joka luo hyvää vaihtelevuutta elokuvalle ja pitää tarinan raikkaana. Tahti vähän rauhoittuu loppua kohden, mutta kokonaisuus on toimiva ja mielenkiintoinen.

Hollywood-tähtiä elokuvasta löytyy aimo läjä. Koska tarinaa seurataan useasta näkökulmasta, varsinaista päätähteä elokuvalla ei kuitenkaan ole. Jokainen näyttelijöistä tekee pätevää jälkeä kameran edessä ja hahmot palvelevat elokuvan tarpeita hyvin. Tämä onkin esikoisohjauksen tekevän ohjaaja Peter Landesmanin suurin taidonnäyte. Näin ison tähtikaartin edessä lankojen käsissä pitäminen vaatii vahvaa otetta, joka tuntuu Landesmanilta sujuvan kuin luonnostaan. Elokuva tuntuu ehyelle ja oikein huolitellulle.

Yllättävän pienestä budjetista (n. $10milj.) huolimatta elokuvan efektit ja jälkikäsittely ovat onnistuneet luomaan autenttisen ajankuvan joka sulautuu saumattomasti väliin ripoteltuihin aitoihin videotaltuointeihin tapahtumista. Vaikka tarina ei mitään mullistavaa tietoa esitäkään surullisen kuuluisasta tapahtumasta, tarjoaa se silti mielenkiintoisen mahdollisuuden kurkistaa tapahtumien kulisseihin.

Parkland on vähän hämmentävä tapaus. Toisaalta pidin elokuvasta enkä löytänyt siitä juuri ongelmia mutta samalla löydän itseni miettimästä elokuvan tarkoitusta. Elokuva ei jätä juurikaan tarttumapintaa ajatuksille. Viime vuonna tuli kuluneeksi 50 vuotta tapahtumasta, joka on tainnut olla pääsyy elokuvan teolle.

Tämä on mainos:

Vaatimattoman oloinen ja vähälle huomiolle jäänyt julkaisu sisältää elokuvan lisäksi muutamat syystä poistetut kohtaukset sekä ohjaajan kommenttiraidan. Salaliittoteorioita harrastavat voivat saada tämän elokuvan avulla eniten vettä myllyyn siitä, kuinka elokuvan alussa mainitaan elokuvan perustuvan tositapahtumiin mutta lopputeksteissä taas mainitaan kaikkien kohtausten ja hahmojen olevan fiktiivisiä ja yhteydet oikeisiin henkilöihin vain sattumaa. Tiedäpä sitten mihin uskoa.

Parkland
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Parkland

Parkland

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Kurkistus maailman pysäyttäneen tapahtuman kulisseihin on intensiivistä katsottavaa.Ladataan seuraavaa sisältöä