Suomi
Gamereactor
uutiset
Grand Theft Auto V

Pelinkehittäjiä haastetaan oikeuteen liian paljon riippuvuutta aiheuttavien pelien tekemisestä

Grand Theft Auto V, Fortnite, Call of Duty ja moni muukin on matkalla käräjille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Rockstar, Mojang, Activision Blizzard, Epic Games, Roblox ja moni muukin on pääsemässä käräjille siksi, että ovat tehneet peleistään liiaksi riippuvuutta aiheuttavia. Valituksia on saatu ympäri Yhdysvaltoja, ja kohteena ovat syytöksen mukaan pelaajia riistävät pelinkehittäjät.

Arkansas-osavaltion jupakasta kertoi PC Gamer, jonka mukaan äiti on huomannut selvän alamäen poikansa käytöksessä sen jälkeen, kun poika aloitti pelaamaan riippuvuutta aiheuttavia videopelejä. Käytös havaittiin pojan ollessa 12-vuotias. Nyt 21-vuotiaana poika käyttää kuukaudessa 350 dollaria peleihin, on jättänyt koulun kesken, on saanut diagnoosin ahdistuksesta ja masennuksesta ja kokee vieroitusoireita, kuten "raivoa, vihaa ja fyysisiä purskahduksia".

Oikeusjutun mukaan pelien luojat ovat syyllisiä vahinkoihin pelisuunnittelunsa vuoksi. Pelinkehittäjien vastineen mukaan liiallinen uppoutuminen heidän luomuksiinsa ei ole riittävä peruste pelien sulkemiselle.

Grand Theft Auto V

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Jotain on tehty oikein, kun sama peli julkaistaan kolmatta kertaa ja netti sulaa riemusta. Myyntiennätyksiä rikkonut Grand Theft Auto V on viimein saapunut PC:lle.Ladataan seuraavaa sisältöä