Suomi
Gamereactor
uutiset
Grand Theft Auto IV

Peliväkivaltaa lasten opetukseen

Grand Theft Auto osana uutta hanketta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Englannissa on käynnistetty hanke, jolla yritetään ehkäistä lapsia turtumasta väkivaltaan. Kokeilussa 9-11-vuotiaille koululaisille esitetään kuvia esimerkiksi Grand Theft Auto -peleistä ja TV-sarja Simpsonien The Itchy & Scratchy Show'sta. Tarkoituksena on opettaa lapsille, ettei väkivaltaviihde vastaa väkivallan todellisia seurauksia.

Kokeilu järjestetään aluksi kahdeksassa peruskoulussa. Lasten tulee opettajien ja viranomaisten johdolla arvioida näytettyjä kuvia sen suhteen, miten hyvin ne sopivat oikeaan elämään.

Järjestäjät uskovat, että tällainen kasvatus on tärkeää, koska nykyään lapset näkevät väkivaltaviihdettä joka tuutista. "He luulevat, että se on normaalia elämää. Kerromme heille, ettei se ole totta, tämä ei jatku näin, eikä se voi jatkua näin", eräs järjestäjä kommentoi The Guardianille.

Vastaanotto on järjestäjien ja koulujen mukaan ollut onnistunut. Heidän mukaansa joidenkin pelien sisältö on lapsista ollut kuvottavaa. Grand Theft Autot on kielletty alle 18-vuotiailta.

Grand Theft Auto IV
Grand Theft Auto IV
Grand Theft Auto IV
Grand Theft Auto IV
Grand Theft Auto IV

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Grand Theft Auto IVScore

Grand Theft Auto IV

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

GTA IV:n tulo pc:lle on ottanut aikansa. Käännös on konsoliversioille uskollinen, mutta myös yllättävän raskas.

7
Grand Theft Auto IVScore

Grand Theft Auto IV

ARVIO. Kirjoittaja Petter Hegevall

Grand Theft Auto -sarjan neljäs osa on tämän vuoden toistaiseksi paras peli. Eikä vain paras, vaan kirkkaasti paras.Ladataan seuraavaa sisältöä