Suomi
Gamereactor
laitearviot
Playstation 4 Slim

Playstation 4 Slim

Testimulgaisussa Playstation 4:n uusi pienempi malli.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pakko hieman ihmetellä Sonyn markkinointistrategiaa. Entistä ehompi Playstation 4 Pro -malli on aivan kulman takana ja virtuaalitodellisuuslasit eli PS VR on jo ilmestynyt. Joten miksi ihmeessä kukaan haluaisi juuri nyt käyttää rahojansa kutistettuun PS4-malliin?

Eihän Sonylle uuden painoksen kehittäminen ole voinut olla kovinkaan halpaa. Suunnittelu, toteutus sekä markkinointi ovat varmasti vieneet hirvittäviä summia viemäristä alas. Kysymys kuuluukin: Onko pienintäkään järkeä lähteä investoimaan muovista sekä metallista tehtyyn härpäkkeeseen, joka on hieman taskukokoisempi kuin edellinen?

Pakko myöntää heti alkuun, etten pidä uuden mallin muotoilusta. Ymmärrän kyllä täysin, että siinä on haettu yksinkertaista, ikään kuin puhdasta muotoilua. Alkuperäinen malli näyttää futuristiselta vekottimelta, joka on kuin repäisty häiveteknologiaa ammentavasta hävittäjästä. Slim taas, vaikkakin on selkeästi pienempi, ei yksinkertaisesti näytä oikein miltään. Se on yhtä persoonallinen kuin tiili, johon on lätkäisty mattamustaa spraymaalia ja tungettu myyntihyllyyn.

Arviokonsolin mukana tulleissa infolehtisissä todetaan muun muassa Slim-mallin olevan yli 34 prosenttia energiatehokkaampi. Koko taas on pienentynyt 30 ja paino yli 20 prosenttia. Kuolettavan tylsänkuuloista sananhelinää, mutta niihin verhoutuu kiinnostavia pikkuasioita. Pienempi sähkölasku ei kuulosta ollenkaan hullummalta. Oma huolenaiheeni kuitenkin on pienemmän koon mukana tulevat ratkaisut tuuletuksen suhteen. Kovassa käytössä laite lämpeää melko paljon, varsinkin pohjasta. Ei se kuitenkaan vertoja vedä esimerkiksi sylissäni olevalle läppärille, jolla kirjoitan tätä tekstiä. Kannettavan tietokoneen pohjalla voisi valehtelematta pahimmillaan paistaa kananmunia. Pidempiaikaista käyttöä varten lisätuuletin antaisi ylimääräistä käyttöikää laitteelle. Voi vain toivoa ettei tästä ongelmasta kuulla jälkeenpäin konsoleiden välisissä vikatilastoissa.

Tämä on mainos:

Yllä olevista prosenteista puheen ollen, väitän uuden mallin olevan jopa liian pieni. Kaikenlaisilla luvuilla saadaan kyhättyä loistavan kuuloisia myyntipuheita, mutta käytännön asiat unohtuvat liian helposti matkan varrella. Vähän niin kuin Nokian kultavuosien buumi mahdottoman pieniin puhelimiin. Siihen liittyen Slimistä puuttuu optinen ulostulo. Valitettava vähennys, vaikkakin kaikki muut liitännät ovat ennallaan. Kovalevyn vaihtoa on taas helpotettu merkittävästi. Isompi tallennustila on vain muovisen suojan sekä yhden selkeästä nähtävän ruuvin takana. Kunhan vain muistaa olla varovainen, sillä suojakuori on hyvin hauraan oloinen.

Alkuperäiseen kysymykseen palaten, onko PS4 Slim järkevä ostos? Kunnollista tehopakkausta haluaville tarjotaan Pro-mallia. Muille taas ensimmäisen sukupolven PS4 ajaa varmasti asiansa hyvin, ja niiden hintatasokin on laskemaan päin. En näe yhtään niin isoa ominaisuutta, missä alkuperäinen malli häviäisi merkitsevästi uudelle tulokkaalle. Suorituskyky sekä komponentit pysyvät samana, kovalevyn saa edelleen irroitettua ja myyntipakkauksissakin saa lähes samat varusteet. Pois lukien uusittu Dualshock 4, joka tulee vain Slimin mukana. Kiteytettynä siis pelikonsolien keisari on saanut uudet vaatteet. Mutta mitä vikaa vanhoissa oli?

Playstation 4 Slim
Playstation 4 SlimPlaystation 4 Slim
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
nergiatehokkuus, Dualshock 4 pakkauksessa
-
Konsoli lämpeää turhan herkästi, Optinen ulostulo puuttuu, Harvinaisen ruman näköinen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä