Suomi
Gamereactor
uutiset

Playstation 5:n uusi malli saattaa olla alkuperäistä huonompi

Se kuumenee enemmän, ja se ei ole hyvä juttu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Playstation 5 on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen kookkaimmista pelikonsoleista. Yksi syy tähän on, että Sonyn oli löydettävä keino pitää konsoli riittävän viileänä kovankin kuormituksen alla.

Playstation 5 julkaistaan marraskuussa 2020, ja edelleenkään laitteita ei saada markkinoille sellaisella tahdilla, että kysyntään pystyttäisiin vastaamaan. Sony onkin tehnyt pieniä muutoksia konsolin arkkitehtuuriin nopeuttakseen tuotantoprosessia ja toki laskeakseen tuotantokuluja. Tämä uusi malli lanseerattiin viime kuussa kaikessa hiljaisuudessa Japanissa ja Australiassa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Playstation 5:n uusi malli saattaa olla julkaisumallia huonompi.

Youtubettaja Austin Evans onnistui saamaan haltuunsa uuden mallin, ja suoritti sillä muutamia karkeita testejä. Uuden mallin eräs isoimmista muutoksista liittyy konsolin jäähdytykseen: jäähdystyslevy on huomattavasti aiempaa pienempi. Seurauksena on, että uusi malli kuumenee julkaisumallia enemmän.

Lämpötilamittaus tehtiin ainoastaan ulkoa puhaltimien kohdalta, ja tuloksena uusi malli on 3 Celsiusta kuumempi kuin julkaisumalli. Syynä saattaa tietenkin olla myös se, että uusi malli puskee lämpöä ulos tehokkaammin kuin julkaisumalli. Joka tapauksessa lisätestien tarve on tällä hetkellä ilmeinen.

Mikäli uusi Playstation 5 todellakin kuumenee enemmän kuin julkaisumalli, saattaa ajan kanssa käydä niin, että konsolin käyttöikä lyhenee.

Playstation 5:n uusi malli saattaa olla alkuperäistä huonompi

Kiitokset, VGCLadataan seuraavaa sisältöä