Suomi
Gamereactor
laitearviot

PNY Geforce GTX 650 Ti Boost

Alle 200 euron Geforce pitää lupauksensa ja on toimiva päivitys keskivertokoneeseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Nvidia pyrkii kiilautumaan vajaan 200 euron näytönohjainten markkinoille Geforce GTX 650 Ti Boost -grafiikkarouskullaan. Tarkoituksena on tarjota viileä ja virtapihi piiri, joka kykenee kuitenkin pyörittämään Far Cryn, Crysisin ja Battlefieldin kaltaisia vaativampia pelejä kohtuullisen korkeilla asetuksilla. Piirin pääkilpailija on AMD:n hinta-laatusuhteeltaan erinomainen Radeon 7850, johon perustuvien näytönohjainten hinnat pyörivät niin ikään vajaan kahdensadan tuntumassa.

HQ

Ostajan kannattaa olla mallimerkintöjen kanssa tarkkana, koska 650-sarjasta on tarjolla eri versiota enemmänkin eri hintaluokkiin. Alapäästä voi löytää yhden gigatavun karvalakkikortteja jopa alle 100 euron hintaan, mutta paremmin varustellut mallit nousevat lähemmäs 200 euroa.

PNY Geforce GTX 650 Ti Boost
GTX 650 Ti Boost on teoriassa jopa 40 % nopeampi kuin GTX 650 Ti, mutta ei aivan yhtä nopea kuin GTX 660.

Testipenkkiin istutettu, 169 euron ohjehintaan myytävä PNY sisältää kaksi gigatavua GDDR5-muistia ja uuden Boost-ominaisuuden, joka nostaa kortin kellotaajuutta 980 megahertsistä 1033:een suorituskyvyn sitä vaatiessa. Kortti siis ylikellottaa automaattisesti itseään. Ominaisuus toimii ainakin ensikokemusten perusteella ongelmitta. Työpöytäkäytössä kellotaajuus laskee, mikä näkyy sekä virransäästönä että hiljaisempana tuuletusäänenä. PNY:n vakiotuuletin tuntuu tosin pysyvät varsin kohtuullisissa desibeleissä myös rasituksessa, joten sitä ei ole välttämättä pakko olla heti vaihtamassa.

Maksimiresoluutio kortilla on täysin riittävät 2560 x 1600 pikseliä, ja DVI- ja HDMI-porttien lisäksi takaa löytyy myös Display Port muutamille uudemmille näyttömalleille. Kortin fyysinen koko on myös pidetty kohtuullisena, joten asentamisessa ei pitäisi tulla ongelmia, kunhan vapaana on kaksi korttipaikkaa ja yksi kuusipinninen lisävirtaliitin.

Tämä on mainos:

Pelitesteissä kortti korvasi mukavasti vanhan suosikin, Geforce GTX 460:n. Testatut pelit toimivat pääsääntöisesti perusteräväpiirtoa korkeammilla tarkkuuksilla pelikelpoisella ruudunpäivitystahdilla. Modernia sotaa mallintava moninpeliräiskintä Battlefield 3 oli pelattavissa High-asetuksilla, samoin tiheitä viidakoita ja aakeita laakeita maisemia sisältävä selviytymistoiminta Far Cry 3. Kummankaan ruudunpäivitys ei notkahtanut missään vaiheessa pahasti alle 30 fps:n, mikä on etenkin Battlefieldin kohdalla hieno suoritus. Kortti piti myös lämmöntuotannon kurissa parituntisen session aikana testissä käytetyssä hyvin tuuletetussa kotelossa. Lämmöt nousivat korkeimmillaan noin 60 asteeseen, mikä on pelinäytönohjaimissa kelpo luku vakiotuulettimella.

PNY Geforce GTX 650 Ti BoostPNY Geforce GTX 650 Ti Boost
Paketista kuoriutuu yksinkertainen mutta riittävä varustelu. Adapterit lisävirralle ja VGA:lle löytyvät tarvittaessa.

PNY Geforce GTX 650 Ti Boost on hieno esimerkki Nvidian uudesta päänavauksesta budjettihintaisten pelinäytönohjainten saralla. Jahka eri korttivalmistajat saavat tuotantolinjansa kunnolla käytiin, kilpailu pudottanee hintaa vielä lisää ja kortin houkuttelevuus paranee. Aikaisemmin Radeon 7850 oli lähes itsestään selvä valinta tämän hintaluokan ostokselle. Nyt sillä on erittäin kova luu purtavana budjettitietoisen pelaajan ostoslistalla.

Seuraavan pelisukupolven saapuessa GTX 650 Ti Boost saattaa jäädä taas jalkoihin, mutta edullisempana korttina sen hinta-laatusuhde on siltikin parempi kuin korttivalmistajien tuhannen euron lippulaivamalleissa.

Tämä on mainos:
PNY Geforce GTX 650 Ti BoostPNY Geforce GTX 650 Ti BoostPNY Geforce GTX 650 Ti Boost
Kortti eri kulmista. Lisävirtaliitin osoittaa ylöspäin, ja yläreunassa on myös varaus SLI-sillalle.

Testikokoonpano: Intel Core2 Quad Q9300 @ 2,5 GHz, 4 Gt DDR3 -muistia, Asus P5K -emolevy.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Edullinen ja helppo päivitys, suorituskyky hintaluokassaan
-
Suorituskyky seuraavassa sukupolvessa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
PNY Geforce GTX 650 Ti Boost

PNY Geforce GTX 650 Ti Boost

LAITEARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Alle 200 euron Geforce pitää lupauksensa ja on toimiva päivitys keskivertokoneeseen. Pelitehoa riittää myös vaativimpiin peleihin.Ladataan seuraavaa sisältöä