Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Pokémon: Detective Pikachu

Pokémon: Detective Pikachu

Hyvän mielen satu kaikenikäisille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pokémon on jo vuosikymmeniä jatkunut sarja, josta riittää ammennettavaa. Suurin pelkoni Detective Pikachua katsomaan mennessä olikin se, pystyykö elokuva tavoittamaan myös ne, joille sarja ei ole entuudestaan tuttu. Huoleni oli turha, sillä hyvää mieltä tuottavassa tarinassa pysyy kyllä hyvin mukana alusta loppuun. Samalla tehdään monin eri visuaalisin vihjailuin selväksi se, että tarinaa riittää kyllä ammennettavaksi myös mahdollisiin tuleviin elokuviin.

Parikymppinen Tim Goodman (Justice Smith) viettää kesää. Elokuvan maailmassa ihmiset ja taskuhirviöt eli pokémonit elävät varsin tiiviissä yhteistyössä, ja käytännössä jokaisella ihmisellä on oma pokémoninsa. Tim tekee poikkeuksen sääntöön, ja saa jatkuvasti siitä kuulla. Edesmenneen yksityisetsiväisänsä jäämistöä tutkiessaan Tim kohtaa puhuvan sähköpokémonin nimeltä Pikachu. Jotain kummallista on tapahtumassa, ja asian tutkinta jäi Timin isältä kesken. Timin selvitellessä mennyttä Pikachun kanssa kohdataan tietysti paljon pokémoneja ja törmätään ilkeisiin juonitteluihin.

Tarina itsessään on lopulta varsin yksinkertainen, mutta se on hyvin kerrottu. Tapahtumat eivät etene suoraviivaisesti eteenpäin alusta loppuun, vaan välillä syvennytään hieman enemmän johonkin yksittäiseen asiaan. Paljon aikaa saavat myös erilaiset pokémonit, joihin tutustutaan lähinnä fyysisen komedian keinoin. Pokémonit kun eivät Pikachua lukuun ottamatta kauheasti puhu. Lopputuloksena saadaan kokonaisuus, jossa ainakin sarjaan aiemmin tutustumattomilla on aivan riittävästi nähtävää ja ajateltavaa tarinan näennäisestä yksinkertaisuudesta huolimatta.

Aihepiiristä johtuen elokuvan tunnelma ei missään nimessä ole synkkä. Näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan hyviä ottaen huomioon, miten paljon ihmiset ovat joutuneet vain kuvittelemaan eteensä tapahtumia, jotka on sitten jälkeenpäin lisätty mukaan kuvaan tietokoneella. Rahaa onkin selvästi ollut käytössä, sillä toteutuksen osalta Detective Pikachu on kaikin puolin sitä Hollywoodin A-luokkaa.

Mitään elämää suurempia oivalluksia leffa ei tarjoa, mutta toisaalta tuskin sellaista kukaan odottikaan. Luvassa on noin 100 minuutin verran mukavaa ja positiivista viihdettä. Toivottavasti Detective Pikachu ei jää lajinsa viimeiseksi Pokémon-elokuvaksi.

Tämä on mainos:
Pokémon: Detective PikachuPokémon: Detective PikachuPokémon: Detective Pikachu
Photo: IMDb
HQ
HQ
HQ
Tämä on mainos:
Photo: IMDb
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä