Suomi
Gamereactor
laitearviot

PowerA Fusion Pro 2 Wired Controller

Jykevä Xbox-ohjaimen korvike

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kolmannen osapuolen peliohjaimet edustavat yleensä sitä edullisempaa päätä. Ajoittain laitevalmistajat pistävät kuitenkin ulos poikkeuksellisen kalliita härpäkkeitä, joiden lisäominaisuuksilla pyritään tuomaan pöytään jotain vakio-ohjaimia parempaa. PowerA:n Fusion Pro 2 edustaa tätä koulukuntaa.

Heti laitetta laatikosta poistettaessa huomaa, että etenkin langalliseksi ohjaimeksi se painaa varsin paljon. Yleensähän langattomat ohjaimet ja hiiret painavat akkunsa takia enemmän kuin langalliset serkkunsa. Kyseessä voi olla vain ovela tapa lisätä laitteen laadun tuntua, mutta onneksi ensikosketus ohjaintatteihin ja nappeihin antaa lupausta muustakin kuin tunteesta.

PowerA Fusion Pro 2 Wired Controller

Fusion Pro 2:n erikoisominaisuuksia on melkoinen lista. Neljä lennosta ohjattavaa pikanappia laitteen takaosassa mahdollistavat vaikeiden näppäinyhdistelmien kuten vasemman tatin ja digitaalisten nappien painamisen yhtä aikaa. Nämä hieman huterat vipumaiset lisälaitteet saa myös pois, mikäli ei löydä niille käyttöä. PowerA ei ole lähtenyt joidenkin muiden valmistajien tavoin mikrokytkimien napakkaan mutta kulumisherkkään maailmaan. Perusnappien tuntuma onkin hyvin lähellä Xboxin oman ohjaimen vastaavaa painalluksen voiman ja pituuden suhteen. Suhteellisen vahvat voimapalautemoottorit tarjoavat kyllä rytinää, mutta ovat tavalliseen Series X-ohjaimeen verrattuna kovaäänisiä. Liipaisimien resistanssia voi myös säätää kolmen eri vaihtoehdon välillä. Alaosasta löytyy tuttu 3.5-millinen liitäntä kuulokkeita varten.

Tämä on mainos:

Koko komeus on mustanpuhuva ja hyvin lähellä perusohjaimen mittasuhteita. Viimeisenä silauksena ohjaimen "sarvet" on päällystetty kumisella pinnoitteella. Mukana tuleva valkoinen vaihtokuori ei tätä pinnoitetta sisällä. Pakettiin kuuluu myös setti korkeampia ohjaintatteja sekä niiden hieman eri tavalla muotoiltuja kärkiä. Laitteen voi ottaa reissuun laatikosta löytyvään kantopakkaukseen, joka on tosin melkoisen isokokoinen ohjaimen vaatimaan tilaan nähden.

PowerA Fusion Pro 2 Wired Controller for Xbox Series X|S:n suurin ongelma on, että se on hinnoiteltu Xboxin omaa ohjainta kalliimmaksi. Laite on kyllä käsissä jykevä, mutta sen lisäominaisuudet eivät tunnu niin tärkeiltä, että langallisuuden tuoman säätämistarpeen ja korkeamman hinnan voisi perustella itselleen. Jos ohjain olisi langaton ja pari kymppiä halvempi, se olisi jo melkoinen merkkiteos oheislaitevalmistajien tuotteiden joukossa. Nykyisellään noin 80 euron hintaisena jonkin sen lisäominaisuuksista täytyy olla erityisen tarpeellinen ostajalleen.

PowerA Fusion Pro 2 Wired Controller
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvä ergonomia, säätömahdollisuudet, paljon lisäosia
-
Hieman hintava, langallinen, kovaääninen tärinä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä