Suomi
Gamereactor
laitearviot

PowerA MOGA XP5-X Plus

Kotikonsolit kyytiin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
PowerA MOGA XP5-X Plus

Älypuhelimien tehot ovat nousseet viime vuosina sitä verran korkeiksi, että mobiilipelistudiotkin ovat lähteneet tekemään entistä kunnianhimoisempia toimintapelejä. Älyluurin kosketusnäyttö ei kuitenkaan ole kovinkaan kummoinen ohjain vaativimpia räiskintä- tai tappelupelejä varten. Tähän ratkaisuna ovat uudet kännykköihin liitettävät ohjaimet kuten PowerA:n MOGA XP5-X Plus.

USB:llä tai Bluetoothilla liitettävä peliohjain muistuttaa hyvin paljon Xbox Onen vastaavaa, eikä aivan suotta. Sitä nimittäin markkinoidaan Microsoftin sivuja myöten nimenomaan Xbox Game Pass -pelien striimaamiseen. Tällöin kapulaan säädettävällä palikalla kiinnitetty kännykkä toimii sen näyttönä ja vastaanottimena kotona istuvan Xboxin pyörittäessä itse peliä lähettäen kuva- ja äänivirtaa toivottavasti mahdollisimman hyvällä laadulla ja viiveettä. Ladattava akku toimii tarvittaessa myös lisävirtapankkina puhelimelle.

Ohjain itse on laadukas ja hieman Xboxin vastaavaa kevyempi. Liipaisimien tuntuma on hieman löysä, mutta muuten napeissa on hyvä palaute ja etenkin tattien liike tuntuu miellyttävän tasaiselta. Lisänappeja on yhteystavan vaihtamisesta latauksen määrän tarkistamiseen ja niin edelleen. Itse kotelointi on kovaa muovia "sarvien" takaosassa olevaa hieman pehmeämpää osaa lukuun ottamatta, joka tarjoaa samalla hyvän otteen hieman hikisemmässäkin tilanteessa. Puhelimen saa asetettua mukana tulevan telineen kanssa varsin miellyttävästi itse ohjaimen päälle, jolloin sen painopiste ei keikahda liian ylös ja taakse. Isoa puhelinta on kuitenkin pidemmän päälle varsin työläs pitää mukavassa peliasennossa ohjaimen päällä.

Tämä on mainos:
PowerA MOGA XP5-X PlusPowerA MOGA XP5-X Plus

Kotona suoritetuissa testeissä ohjain suoriutui erinomaisesti Xbox Game Passin pelejä lähiverkon yli pelatessa. Koko komeus toimii Xboxin oman striimausohjelman kautta heittämällä konsolin valikoista peleihin asti. Cyberpunk 2077:n kaltaisen pelin pyörittäminen kännykän näytöllä onkin melkoinen tekninen taidonnäyte, jos aiemmat mobiilipelikokemukset ovat Candy Crushin tasoa. Lähiverkosta poistuminen tuottaa peleihin väistämättä sekä kuvanlaadun heikkenemistä ja viivettä, mutta se ei tietenkään ole XP5:n vika.

Ohjaimen käyttäminen on yllättäen työläämpää nimenomaan mobiilipelien puolella. Tuettuja pelejä ei ole listattu fiksusti missään, ja ohjaimen toimivuutta pääsi harvoin testaamaan ilman täyden moninpelimatsin käynnistämistä. Moni peli (esimerkiksi Asphalt 9: Legends) on myös yksinkertaistanut ohjaustapaansa kosketusnäyttöjä varten niin rankasti, että vaikka ohjaintuki on kunnossa, siitä on vain rajallisesti iloa. Omien suosikkipelien tilanne kannattaakin tarkistaa etukäteen ennen varsin kalliin ohjaimen hankkimista.

Suurin miinus muuten erinomaisen PowerA MOGA XP5-X Plus:n ominaisuuksiin tulee puuttuvasta Xbox-tuesta. USB-liitännästä, muotoilusta ja striimauspuolesta huolimatta laite ei toimi sellaisenaan tavallisena Xbox-ohjaimena ainakaan Series X:llä. Ratkaisu on erikoinen, ja sen syytä on vaikea edes arvailla. Mutta mikäli Xbox-pelien pelaaminen kännykällä kiinnostaa ja yhteydet ovat kunnossa, XP5 on hyvä lisä arsenaaliin.

Tämä on mainos:
PowerA MOGA XP5-X Plus
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Laadukas toteutus, Xbox-pelien striimaus, ladattava akku
-
Ei toimi ohjaimena Xboxissa itsessään, varsin kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä