Suomi
Gamereactor
uutiset
Prototype

Prototype-kehittäjä suljetaan

Jää tukiyksiköksi muille projekteille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Activision on ilmoittanut sulkevansa Prototype-kehittäjä Radical Entertainmentin "luovana yksikkönä". Suurin osa studion noin 90 työntekijästä joutuu kortistoon, ja jäljelle jäänyt joukko tulee toimimaan "toisten Activision-projektien tukena". Julkaisijan mukaan studio suljetaan, koska Prototype-sarja ei onnistunut löytämään laajempaa yleisöä itselleen Activisionin laajoista investoinneista huolimatta.

Radical Entertainment perustettiin vuonna 1991 Kanadassa, ja siitä tuli osa Vivendi Gamesia. Se tunnetaan Crash Bandicoot -sarjan nostamisesta takaisin otsikoihin Crash Tag Team Racingillä. Studio jatkoi menestysten sarjaa Crash of the Titansilla ja Crash Bandicoot: Mind over Mutantilla.

Vuonna 2005 Radical päätyi Activisionin omistukseen, koska Vivendi yhdistyi tuolloin Activisionin kanssa. Tulilla ollut jatko-osa Scarface: The World is Yoursille torpattiin, ja studion fokus suuntautui entistä enemmän Prototypeen. Myös Jason Bournen seikkailuihin pohjaavan Treadstonen suunnittelu keskeytettiin, koska EA onnistui hankkimaan lisenssin sarjaan.

Juhliessaan 20-vuotispäiviään viime vuonna Radical Entertainmentin pelejä oli myyty yli 30 miljoonaa kappaletta, ja se oli Activisionin kolmanneksi vanhin studio.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

PrototypeScore

Prototype

ARVIO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Prototype pursuaa hienoja ideoita sekä mahdollisuuksia tyylikkäälle ryllistykselle. Sääli vain, että toteutus prakaa niin pahasti.

Prototype

Prototype

ENNAKKO. Kirjoittaja Jonas Elfving

Ruotsin Gamereactorin Jonas Elfving pääsi mellastamaan New Yorkissa esteettä. Lue, miltä toiminta tuntui!Ladataan seuraavaa sisältöä