Suomi
Gamereactor
laitearviot

QuietOn 3.1 -korvatulpat parantavat entisestä melkoisesti

Suomalaisittain parempaa unta kohti

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Hyvän yöunen merkitystä ei liene tarpeellista tähdentää kenellekään. Sellaisen tavoittaminen ei valitettavasti ole aina itsestä kiinni, sillä valosaaste ja melu heikentävät torkahtamistahtia joskus merkittävästikin. Jälkimmäiseen vaivaan kehitetyt QuietOn-korvatulpat lupaavat vähentää niin hälyä kuin kuorsaustakin sekä passiivisen että aktiivisen melunvaimennuksen kautta.

QuietOn 3.1 -korvatulpat parantavat entisestä melkoisesti

Nappikuulokemaisuudestaan huolimatta QuietOn 3.1:ssä ja sen edeltäjissä ei ole radiota, Bluetooth-yhteyttä tai mitään muuta liitännäisyyttä muihin laitteisiin. Sen sähköinen toiminnallisuus on varattu vain ja ainoastaan aktiivisen melunvaimennuksen palvelukseen. Uusi malli on merkittävästi edellisiä pienempi, ja sopii esimerkiksi kyljellään nukkuvalle paremmin. Kuvasta näkee, miten sen koko eroaa normaalista Bluetooth-napista. Latauskotelo on sen sijaan varsin isokokoinen ja painava.

Tulppien pieni koko sisältää myös pienen negatiivisen puolen. Litteän muotoilun takia niitä on vaikea saada aseteltua korvaan etenkin vähän suuremmilla sormilla. Onnistunut melunvaimennus edellyttää hyvää istuvuutta, joten sopivuutta on syytä harjoitella etukäteen. Samalla pakkauksessa mukana tulevista vaahtomuovimaisista korvatulpista kannattaa etsiä se itselleen sopivin malli.

Tämä on mainos:

Tulpat menevät automaattisesti päälle kotelon ulkopuolella, eikä aktiivista melunvaimennusta voi laittaa pois päältä. Mutta koska sisällä ei ole äänenvaimennuksen lisäksi muuta toiminnallisuutta, 28 tunnin yhtäjaksoinen akunkesto tuntuu testien perusteella oikeutetulta arviolta ainakin uuden laitteen kanssa. Vanhojen mallien äänen läpivienti on myös jätetty pois, joten 3.1-malli ei sisällä minkäänlaisia nappeja. Namikka äänenvaimennuksen päälle olisi voinut olla mielenkiintoinen sen tehokkuuden testaamista ajatellen, mutta eipä sellaiselle itse unien aikana ole tarvetta.

QuietOn 3.1 -korvatulpat parantavat entisestä melkoisesti

Testeissä melunvaimennus tuntui toimivan parhaiten tasaisen katumelun ja kuorsauksen estämiseen. Kuten monissa kuulokkeissakin, kovat ja epätasaiset äänet aiheuttivat eniten ongelmia. Korvatulpat eivät pysty eliminoimaan ääniä täysin, mutta vähentävät niiden volyymia merkittävästi. Ne vaativat myös käyttöön totuttelua, koska äärimmäisen keveinäkin korvien tukkiminen yöksi voi tuntua epämiellyttävältä.

Suomessa suunnitellut QuietOn 3.1 -korvatulpat lunastavat ainakin osan lupauksistaan. Ne ovat äärimmäisen pienikokoiset ja kevyet, ja pitävät ainakin ison osan melusta korvien ulkopuolella. Suurin miinusmerkki lienee niiden korkea hinta. Ankaraa kuorsaamista vastaan niistä ei ole, mutta tässä tapauksessa vieruskaverille kannattaa suositella uniapneatestejä tai ainakin uutta tyynyä omien korvien tukkimisen sijaan.

Tämä on mainos:
QuietOn 3.1 -korvatulpat parantavat entisestä melkoisesti
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Pienet ja kevyet, kohtalaisen hyvä melunvaimennus, saattavat pelastaa yöunesi
-
Kallis, heikko suoja ankaraa kuorsausta vastaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä