Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Basilisk V3 Pro on kätevä, mutta kallis

Razer Basilisk V3 Pro, Mouse Dock Pro ja Goliatch Chroma -matto testissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Razer Basilisk V3 Pro on kätevä, mutta kallis

Langallista Basilisk 3:sta on ehditty jo hehkuttaa hetki, ja langattoman Pro-version saapuminen oli vain ajan kysymys. Edistyneistä ominaisuuksistaan huolimatta sen jäätävä lähes 200 euron hinta käännyttää monet kiinnostuneet muiden pelihiirien pariin. Paketti ei edes sisällä samalla testattua magneettista Razer Mouse Dock Pro'ta, johon laitetta saa asetella hieman turhankin usein. Kokeiltavaksi päätyi myös valtava Razer Goliath Chroma -hiiirimatto, joka kokonsa puolesta peittää jo vähän mittavammankin toimistopöydän lähes kokonaan.

Basilisk V3 Pro on sekä päällisin puolin että tuntuman puolesta (miinus piuhan aiheuttamat hämmingit) langallisen kaverinsa kaltainen. Yhteys koneeseen otetaan joko USB-donglen tai testitapauksessa Mouse Dock Pro:n kautta. Laitteesta riippumatta molemmat säilyttävät nopean ja häiriöttömän yhteyden tietokoneeseen. Telakka on luonnollisesti himpun mukavampi, sillä virtasyöpön rotan ruokkiminen tulee tarpeeseen harmillisen usein. Sen kanssa paketin hinta tosin nousee reippaasti, sillä yksinkertainen pömpeli on käsittämättömästi lähes 70 euron hintainen. Hintalappua ei voi perustella edes sinänsä mukavilla RGB-valolla mötikän alla tai korkeamman 4000 Hz päivitysnopeuden kautta. Hyvänä puolena sen mukana tuleva langattoman latauksen ja magneettikiinnityksen mahdollistava lätkä toimii myös muilla Qi-standardia käyttävillä alustoilla.

Itse hiiri on varsin isokokoinen ja raskas noin 115 gramman painoisena. Ergonomia on hyvin suunniteltu oikeakätiselle, ja kaikki napit ovat helposti saavutettavissa. Rullassa on myös näppärä jarrun "vapautuspainike", jolla sen saa pyörimään todella vikkelästi ilman naksahtelua vaikkapa pitkää dokumenttia selattaessa. Vasemman ja oikean reunan pehmeämpi kuvioitu muovi tuntuu hyvältä sormien alla. Komeus liukuu samalla kokeillulla Goliath-matolla sujuvasti. Matto itse on valtava, ja tuottanee haasteita asettelua ajatellen. Reunan valot ovat myös varsin kirkkaat oletusasetuksilla, mutta ne saa luonnollisesti rauhoitettua. Pienenä ärsykkeenä Goliathin kytkemisen jälkeen Synapse-hallintaohjelmisto haluaa näyttää kaikki laitteet väkisin luonnollisessa mittakaavassa, joten pikkuruisen hiiren valoalueita on todella vaikea nähdä ilman todella kömpelösti toimivaa zoomaustyökalua.

Tämä on mainos:
Razer Basilisk V3 Pro on kätevä, mutta kallis

Myös hiiressä on erilaisia valoja rutkasti ja kaikki saa muokattua todella monipuolisesti, jos Razerin Synapse 3 -ohjelman kanssa oppii vain elämään. Synapse jatkaa harmillisesti monien muiden valmistajien tavoin pöhöttynyttä ja tarpeettomia toimintoja sisältävien ajuri- ja asetusohjelmistojen sarjaa. Se ei lisäksi suostunut pitkään palauttamaan asetettuja värejä lataustelakasta irrottamisen jälkeen, mutta ohjelmistopäivitys korjasi ongelman hieman ennen arvion kirjoittamista. Aikaisemmin mainittua virtasyöppöyttä voi luonnollisesti helpottaa kytkemällä kaikki tai osan tehosteista pois päältä.

Razer Basilisk V3 Pro, Mouse Dock Pro ja Goliath Chroma muodostavat erittäin pätevän, peleissä ennustettavasti ja nopeasti vipeltävän kokonaisuuden hinnalla, joka ei taatusti ja ansaitusti sovi kaikille. On vaikea perustella, miten pelkästään hiireen voisi käyttää näin paljon rahaa, kun edullisempia langattomia vaihtoehtoja on tarjolla pilvin pimein. Kokonaisuuden ongelma ei missään nimessä ole suorituskyvyssä tai toimivuudessa (ohjelmistopäivityksen jälkeen), vaan siinä, että kilpailu vakavien harrastajien rahoista on niin tiukkaa.

Razer Basilisk V3 Pro on kätevä, mutta kallisRazer Basilisk V3 Pro on kätevä, mutta kallis
Tämä on mainos:
Razer Basilisk V3 Pro on kätevä, mutta kallisRazer Basilisk V3 Pro on kätevä, mutta kallisRazer Basilisk V3 Pro on kätevä, mutta kallis
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Jämerä rakenne, nopea ja luotettava liike, sopiva määrä nappeja
-
Älyttömän kallis etenkin telakan kanssa, virtasyöppö, Synapse 3 -hallintaohjelmisto
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä