Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Black Widow Chroma V2

Hyvä mutta hintava päivitys

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Razer päivittelee laitekantaansa tasaiseen tahtiin, ja tällä kertaa vuorossa oli BlackWidow-näppäimistö hyvine näppäintuntumineen päivineen. Aiemmin arvostellun Ornatan tapaan (fyysisestikin) suurin uudistus on kevyesti magneetilla kiinnittyvä rannetuki. Aiempien versioiden omistajien kannattaa säästää silti rahansa myöhempään, sillä suuria vallankumouksia musta leski ei sisälleen kätke.

Ulkoisesti laite näyttää edeltäjiensä kaltaiselta. Täyspitkä näppäimistö on mattamustalla pinnalla ja muutamalla makronäppäimellä varustettu ja hohtaa tarvittaessa kaikissa sateenkaaren väreissä, jahka sen kytkee USB-väylään kiinni. Uusi rannetuki on mukavan tuntuinen ja varsin suurikokoinen. Kytkimiä tulee kolmessa Razerin omassa sortissa: Green on vanha tuttu kliksuva Orangen sisältäessä hiljaisemman mutta pehmeämmän näppäinäänen. Uusin Yellow-kytkin on täysin lineaarinen ja vaatii kahta edellistä vähemmän voimaa.

Arviolaite sisälsi perinteiset vihreät kytkimet, joten keltaiset jäävät tällä kertaa testaamatta. Yleisempiin Cherry MX -kytkimiin verrattuna Razerin oma ratkaisu tuntuu hieman pehmeämmältä vaikka ero ei ole suuren suuri. Pelituntuman lisäksi kirjoituspuolikin onnistuu hyvin jahka näppäinten tuntumaan tottuu. Vasempaan laitaan sijoitetut makronäppäimet saattavat tosin hämätä pidemmänkin aikaa kättä, joka on tottunut haromaan sen puoleisesta reunasta CTRL- ja SHIFT-näppäimiä. Kytkimet näppäinhattuineen tuntuivat tukevilta ja kestävät todennäköisesti kovempaakin käyttöä, jota tosin tämän hintaisesta laitteesta sopii odottaakin.

Muiden uusien razereiden tavoin BlackWidow tottelee Razer Synapse 2.0 -hallintaohjelmaa, jossa etenkin sen valaisuefekteistä voi ottaa kaiken irti. Erityiskiitoksen ansaitsee mahdollisuus värjätä - ja halutessa efektoida - jokainen näppäin erikseen. Eri pelejä varten esimerkiksi eri näppäinoikotiet voi värjätä vaikkapa vihreällä WASD-näppäinten jäädessä punaisiksi ja niin edelleen. Muutama edistyneempi valmisprofiilikin löytyi ja ne mahdollistavat mm. hahmon kestopisteiden tai ammustilanteen seuraamisen näppäimistön kautta. Ominaisuus jäi tosin lopulta mm. Overwatchissa pois käytöstä kuriositeetin kaikottua.

Tämä on mainos:

Razer BlackWidow Chroma 2 on pienehkö ja kallis päivitys jo hyvin suoriutuvaan ykkösversioon verrattuna. Näppäintuntuma on hyvä ja laite on pistetty huolella kasaan. Muutamaa makronäppäintä lukuun ottamatta suuria erikoisuuksia siitä ei löydy, jos mukavaa geelirannetukea ei lasketa. Noin 180 euron hintaisena siltä odottaisi kuitenkin enemmän vaikkapa eri liitäntätapojen ja lisäominaisuuksien muodossa.

Razer Black Widow Chroma V2Razer Black Widow Chroma V2Razer Black Widow Chroma V2
Razer Black Widow Chroma V2Razer Black Widow Chroma V2
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tukeva, mukava rannetuki, hyvät valaistusmuokkaukset
-
Erittäin kallis, vähän uutta alkuperäiseen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä