Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Blackshark Expert 2.0

Razerin jyhkeät kuulokkeet on mainospuheiden mukaan mallinnettu oikeiden helikopterilentäjien headsetien mukaan. Ammattimaisen profiilin lisäksi lupauksiin kuuluu jykevä ääni ja erinomainen käyttömukavuus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Lupauksissa on paljon hienoja lauseita, joiden perusteella Blacksharkit voisivat olla luokkansa parhaat kaksikanavaiset kuulokkeet. Syytä olisi, sillä lähes 130 euron hintalapulla pitää laatua pystyä jo vaatimaankin.

HQ

Kun tarpeettoman monimutkaisen pakkaus-puzzlen onnistuu selvittämään, kädessä roikkuu kieltämättä poikkeuksellisen jykevän oloiset kuulokkeet. Kuulokkeiden kehikko on kauttaaltaan metallinen, minkä ansiosta Blacksharkit painavat selkeästi enemmän kuin kokomuoviset kilpakumppaninsa. Ulkoinen viimeistely on laadukas nahkaisinen pantoineen, vihreine tehosteväreineen ja kiiltävän muovisine kuulokekuppeineen.

Suurempaa painoa ei kuitenkaan juuri huomaa, kun kuulokkeet ovat päässä. Sankojen säätö on toteutettu napakalla ruuviratkaisulla, jonka ansiosta kuulokkeet pysyvät säädöissään moitteetta pidempiäkin aikoja. Keinonahkainen panta on erittäin hyväntuntuinen päässä ja kupit solahtavat korvien ympärille juuri sopivasti. Kovin suurikorvaisille Blackshark ei kuitenkaan sovi, omaan suurehkoon päähäni kuulokkeet sopivat juuri ja juuri. Alkuun metallinen kehikko painaa päätä melkoisella voimalla, mutta parin tunnin sisäänajon jälkeen kuulokkeet alkavat sopia paremmin eikä niiden päässäoloa edes huomaa.

Kuulokkeet ovat suljettua mallia, ilman erillistä äänieristystä. Siitä huolimatta Blacksharkien äänieristys on todella onnistunut. Ulkopuolelta kantautuvat äänet eivät tule kuppien läpi häiritsevästi ja mitä ulospäin kantautuvaan ääneen tulee, hajoavat kuuntelijan tärykalvot ennen kuin kuulokkeista kuuluu sivustaseuraajille yhtään mitään.

Ääneltään Blacksharkit ovat erittäin voimakkaasti alarekisterivoittoiset, mistä on kiittäminen todella paljon korostettuja bassoja. Voimakas jytke on kaksipiippuinen juttu: toisaalta leffat ja pelit hyötyvät jytinästä todella paljon, mutta varsinkin bassovoittoista musiikkia kuunnellessa jumputus peittää liikaa alleen keski- ja ylärekisteriä. Sääli, sillä keski- ja yläelementit ovat nimenomaan Blacksharkien suurin vahvuus. Näillä alueilla ääni on kirkas, rasittamaton ja mukavan värikäs. Korkeat äänet eivät rasita ja kaikkein korkeimmatkin taajuudet ovat nätisti hallinnassa. Keskialueella ääni on juuri oikealla tavalla lämmin ja monitasoinen.

Tämä on mainos:

Onneksi bassot sentään napakoituvat hieman käytön myötä, suoraan paketista napattuna kuulokkeet nimittäin jytisevät kuin ydinsota. Jos käytössä on ekvalisaattori, saa bassoja myös sillä kesytettyä ja kuulokkeet tottelevat ekvalisointia muutenkin mallikkaasti. Kokonaisuutena alarekisteri on kuitenkin kuulokesetin selkein heikkous.

Jykevä puomimikrofoni on irrotettavaa laatua. Mikrofonin jättämään koloon mukana tulee kätevä metallinen tulppa, joka estää lian pääsyn liittimiin. Mikrofoni itsessään on yllättävänkin laadukas headset-mikrofoniksi ja tuottaa selkeää ja häiriötöntä ääntä. Pelkän löpinän lisäksi mikrofonilla onnistuu siis muunkinlainen äänitystyö, mikrofoni kun on esimerkiksi hengityksen suhteen mukavan erottelukykyinen. Kuulokkeista lähtevä kumipinnoitettu, neonvihreä johto on todella lyhyt, ainoastaan reilun metrin mittainen. Mukana tulevalla jatko- ja haaroituskaapelilla matka pitenee metrillä. PC-käyttöä ajatellen kuulokejohdossa itsessään ei ole plugia mikrofonille, eli mikkikäyttöä varten jatkokaapeli on pakko tökätä kiinni, vaikka istuisi nenä kiinni näytössä.

Yhteen summattuna Razer Blackshark on harkinnan arvoinen vaihtoehto laadukasta 2.0-headsettiä etsivälle. Turha bassokorostus on pilata setin musiikkikäytössä melkein kokonaan, mutta peleissä ja leffoissa jytke ja pauke toimii hyvin. Korkea hinta pistää mietityttämään, mutta toisaalta kokonaisuus on käyttötarkoitusta ajatellen laadukas ja päihittää monet keskikastin headsetit selkeästi. Jos työn laatu, ulkonäkö ja toimivuus ovat tärkeimmät seikat hankinnalle, Blacksharkit ovat parasta mitä kaupasta tällä hetkellä saa.

Razer Blackshark Expert 2.0
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Erinomaiset keski- ja yläalueet, hyvä mikrofoni, laadukas ja jämäkkä kokonaisuus, loistava äänieristys
-
Liikaa korostettu alarekisteri
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Razer Blackshark Expert 2.0

Razer Blackshark Expert 2.0

LAITEARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Razerin jyhkeät kuulokkeet on mainospuheiden mukaan mallinnettu oikeiden helikopterilentäjien headsetien mukaan. Ammattimaisen profiilin lisäksi lupauksiin kuuluu jykevä ääni ja erinomainen käyttömukavuus.Ladataan seuraavaa sisältöä