Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Blackwidow Chroma -pelinäppäimistö

Väriä elämään näppäin kerrallaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Taustavalaistuista näppäimistöistä pitävänä otin mielelläni Razerin uuden Blackwidowin testiin. Samalla kokeiluun päätyivät myös firman uudet omat Green-nimiset kytkimet, joiden pitäisi antaa lähes standardiksi muodostuneille Cherry-kytkimille todellinen haastaja.

Ulkoisesti Razer ei ole lähtenyt juuri keulimaan värivalikoimaa lukuun ottamatta. Näppäimistö on normaalin kokoinen, mutta varsin painava. Lisänamikoitakin on vain viisi laitteen vasemmassa reunassa, varsin lähellä näppäimistön normaaleja painikkeita. Jos et ole tottunut tällaisiin aiemmin, virhepainalluksilta lienee mahdoton välttyä.

Näppäintuntuma on varsin tarkka ja kevyt, vastaten suurin piirtein Cherry MX Blue:n painallusvoimaa. Namikoista lähtevä ääni on hieman ärsyttävästi varsin korkea, etenkin jos on tottunut Cherryn hiljaisimpiin mekaanisiin kytkimiin. Näppäimistöstä on ilmeisesti saatavilla myös hiljaisempi Stealth -versio.

Razer Blackwidow Chroma
Tämä on mainos:

Peleissä kytkimet ovat tarkat, ja sormet löytävät nopeasti sopivan tuntuman taistelun tuoksinassa. Näppäinhatut on koristeltu allekirjoittaneelle kyseenalaisilla Razerin omalla fontilla, joka tekee eri kirjaimista neliskanttisuudessaan turhan samanlaiset ja kömpelöt. Tässä tyyli menee tarkoituksen edelle.

Valaistus on toteutettu näppäinkohtaisesti, eli jokaiselle napille voi antaa oman värinsä. Tästä voi olla apua erityisesti pelikohtaisten profiilien kanssa, jolloin ko. tittelin käyttämät namiskat voi värjätä vaikka punaisella tarpeettomien pysyessä valkoisina. Valaistus "vuotaa" tarkoituksella näppäinhatun alle, eli myös alaosa saa väriä elämäänsä. Se tosin tarkoittaa samalla, että kirkkaimmilla asetuksilla näppäimistö hohkaa sateenkaaren väreissä turhankin raivokkaasti.

Värien ja ominaisuuksien hallintaan käytettävä Razer Synapse on varsin helppokäyttöinen, vaikkei tarjoakaan yhtä kokonaisvaltaista työkalupakkia kuin jotkut kilpailijoistaan. Tällaiseen tuunaamiseen tottumattomalle Synapse on kuitenkin aivan riittävä.

Blackwidow Chroma hoitaa siis leiviskänsä muutamia pikkuniuhotteita lukuun ottamatta hyvin. Valitettavasti noin 170 euron hintaisena sen pitäisi olla erinomainen kaikilla osa-alueilla. Hintalappu on yksinkertaisesti liian korkealla, sillä samalla summalla saa kaksi kappaletta suurin piirtein yhtä pätevää mekaanista näppäimistöä.

Tämä on mainos:
Razer Blackwidow Chroma
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvä tuntuma, näppäinkohtainen valaisu
-
Turhan suolainen hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä