Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Blackwidow X Chroma

Silti meillä kaikilla on oikeus nähdä sateenkaaren värisiä unia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kun avasin Razerin laatikosta uuden Blackwidow X Chroma -näppäimistön, kiinnitin ensimmäiseksi huomiota sen kokoon. Pituus- ja leveyssuunnassa näppäimistö vaikuttaa aivan normaalin kokoiselta, mutta itse näppäimistön ja sen näppäimien korkeus sai minut hieraisemaan silmiäni. Yhteensä noin neljän senttimetrin korkeuteen yltävät näppäimet saivat ranteeni pelkäämään pahinta, ja se myös kävikin toteen: mukana ei ole rannetukea.

HQ
Razer Blackwidow X ChromaRazer Blackwidow X Chroma

Blackwidow X Chroma muistuttaa nimeltään puolentoista vuoden takaista Blackwidow Chromaa, mutta yhteneväisyydet ovat harvassa. Blackwidow X on ominaisuuksiensa puolesta enemmänkin tavisversio, sillä mukana ei ole esimerkiksi makronäppäimiä, äänikaapelipaikkoja eikä edes Blackwidowin menevää Razer-fonttia.

Razerin Green-kytkimillä varustellut näppäimet ovat erittäin herkkiä, mikä on kaikille pelikäytössä tärkeää. Näppäimien herkkyyteen voi olla peruskäytössä aluksi vaikea tottua, minkä vuoksi kirjoitusvirheiltä on aluksi vaikea välttyä. Lisäksi jouduin kytkemään numeronäppäimistön Enterin pois päältä, sillä siirtäessäni kättäni takaisin hiirelle huomasin painavani näppäintä liiankin useasti. Green-kytkimet kolisevat yhtä kovaa kuin mitä Razer lupailee, mutta valitettavasti näppäimistöstä ei ole tarjolla hiljaisempaa Orange-kytkimillä varustettua versiota.

Näppäinvalaistusta on säädetty piirun verran pienemmälle X-versioon mentäessä. Näppäimet eivät hohda aivan hullun lailla, ja väritys näkyykin enimmäkseen itse näppäinhattujen merkistössä. Kaikki sateenkaaren värit ovat yhä saatavilla, ja mukana on myös erilaisia valaisuvaihtoehtoja rentouttavasta värinvaihdosta erittäin häiritseviin painalluksista reagoiviin räjähdyksiin.

Tämä on mainos:

Razer Synapsen peliprofiileissa on saatavilla niin genreille sopivia näppäinprofiileja kuin pelikohtaisia erityisvalaistuksia. Razer Workshopista löytyy erilaisille peleille luotuja kommervenkkejä kourallinen, joista osa vaatii kolmannen osapuolen sovelluksen pyörimään taustalle Synapsen rinnalle. Esimerkiksi Dota 2:ssa näppäimistölle saa näkymään terveyspalkin, kykyjen valmiustilan ja jopa vilkkuvan valon ilmoittamaan jokaisesta taposta. Vaikka teoriassa idea kuulostaa hienolta, suuri osa valaistuksesta jää omien sormien alle piiloon, eikä pelin tiimellyksessä ehdi tuijottamaan omaa näppäimistöään.

190 euron hinnalla Razer Blackwidow X Chroma ei tarjoa rahoilleen vastinetta. Värien kanssa jaksaa leikkiä pari päivää, ja voin jo tuntea jännetuppitulehduksen ilman rannetukea. Kaikissa hienouksissaan Razer on onnistunut kyllä, mutta perusasiat vaativat hiomista.

Razer Blackwidow X ChromaRazer Blackwidow X Chroma
Razer Blackwidow X Chroma
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Näppäintuntuma peleissä, valaistusprofiilit
-
Ergonomisesti järkyttävä, karmaiseva hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä