Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Huntsman & Razer Huntsman Elite

Kävi metsään kerran kaksi miestä, toinen heistä aivan hiessä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

On kulunut hyvä tovi siitä, kun Razer viimeksi julkaisi uuden täysikokoisen pelinäppäimistön jo varsin kilpaillulle markkinasegmentille. Razerilla on valtti matkassa - täysin uudet, optiset kytkimet, joiden luvataan olevan salamannopeita. Kokeilemallahan se selviää!

Razerin mustanvihreistä laatikoista nousee kaksi täysikokoista, numpadein varustettua näppäimistöä, jotka alkuun näyttävät toistensa klooneilta. Kummankin näppäimistön päällyslevy on mattahiottua alumiinia. Kauttaaltaan ledivalaistut näppäimistöt ovat ulkoisesti lähes samannäköisiä, mutta Eliten oikeasta ylänurkasta löytyy kolme pyöreää mediapainiketta sekä metallinen säätörulla. Kummassakin näppäimistössä kaapeli on kiinteä ja sijoitettu F12- ja Print Screen -painikkeiden väliin. Ulkonäkö kuitenkin pettää, sillä eroja näppäimistöjen väliltä löytyy selkeästi enemmän kuin alkuun uskoisi.

Metsämiehistä löytyvät optiset, kevyet, taktiiliset eli tuntovastikkeelliset sekä todella voimakkaasti kliksahtavat kytkimet, joiden kirjoitustuntuma on fantastisen hyvä. Painallukset rekisteröityvät ajatusta nopeammin ja naksuttelussa on jotakin sanoinkuvaamattoman tyydyttävää ja ennenkokematonta. Kevyt vastus yhdistettynä tuntovastikkeeseen ja näiden keskenäiseen ajoitukseen sekä painallusta seuraavaan klikkaukseen nostavat hymyn huulille. Kun hyvään kirjoitustuntumaan yhdistetään vielä teknisesti vakautetut näppäimistöhatut, ollaan tuntumaltaan mekaanisten näppäimistöjen parhaimmistossa. Loistavaa työtä, Razer!

Eliten mukana toimitettava rannetuki on erittäin mielyttävän tuntuinen ja vankkaa tekoa. Päällinen on keinonahkaa. Kiinnitys näppäimistöön tapahtuu magneettisesti ja selkeänä erikoisuutena rannetuen alareuna on koristeltu tyylikkäällä ledivalojuovalla, joka suuntaa valon epäsuorasti rannetuen alta. Kirjoitusergonomia rannetuen kanssa on erittäin hyvä. Harmillisesti normaaliversion kanssa rannetukea ei ole, jolloin ranteet voivat väsyä rankassa kulmassa huomioiden, että näppiksellä on korkeutta poikkeuksellisen paljon (35,5mm).

Tämä on mainos:
Razer Huntsman & Razer Huntsman EliteRazer Huntsman & Razer Huntsman EliteRazer Huntsman & Razer Huntsman Elite

Normaaliversion kirjoituskulmaa loiventavat jalat eroavat myös Eliten jaloista selkeästi. Siinä missä normaaliversio tippuu jaloiltaan helposti eteenpäin kevyestikin työntäessä, pysyy Elite hienosti pystyssä kovemmassakin rynkytyksessä - oli rannetuki kiinni tai ei. Normaaliversion jalat ovat melkoinen rimanalitus tämän hintaluokan näppäimistöissä. Tuntuu siltä kuin normaaliversio olisi kehityksenaikainen prototyyppi ja Elite taas prototyypistä jalostettu viimeistelty lopputuote.

Synapse 3 -sovellus on parhaita käyttämiäni näppäinohjelmistoja, millä sujuu oikeastaan kaikki mitä mieleen juolahtaa ilman tuskaista käyttöliittymää. Ohjelmiston avulla onnistuu niin painikkeiden kuin mediarullan konfigurointi tai vaikka valaistusohjelmien muokkaus painike kerrallaan. Ainoa nillittämisen aihe on Synapsen asennuksen mukana asentuva turhake, Razer Central, jonka funktio on pitää Razerin muut sovellukset päivitettyinä. Vain yhden Razerin oheislaitteen omistajille sovellus näyttäytyy lähinnä bloatwarena, josta ei kuitenkaan suoranaisesti pääse eroon ilman pääsovelluksen poistamista. Toki prosessin voi nirhata käsin ja estää sitä käynnistymästä, mutta turhaa säätöä se on yhtä kaikki.

Karvalakkiversiolla on suomalaisissa myymälöissä hintaa reilu 160 euroa ja Elitellä vielä enemmän, noin 220 euroa. Kyse on selkeästi premium-luokan pelinäppäimistöistä. Korkealle hinnalle saa Eliten kanssa erittäin hyvää vastinetta. Maailmasta ei löydy ominaisuuksien valossa parempia mekaanisia näppäimistöjä vaan kyse on tässä vaiheessa käyttäjän henkilökohtaisesta mieltymyksestä. Hiljaista näppäimistöä haluavan kannattaa tutkia muita vaihtoehtoja. Muille Razer Huntsman Elite on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Gamereactor suosittelee!

Tämä on mainos:

Arvosana ja plussat & miinukset ovat Razer Huntsman Elitelle, ja tässä on Razer Huntsmanin tuomio:

Razer Huntsman

Plussat: Loistavat kytkimet, painikkeet eivät heilu, kirjoitustuntuma, sovellus
Miinukset: Äänekkäät kytkimet, ei rannetukea, korkea, kiikkerät jalat, kiinteä kaapeli

7/10

Razer Huntsman & Razer Huntsman EliteRazer Huntsman & Razer Huntsman Elite
Razer Huntsman & Razer Huntsman Elite
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Loistavat kytkimet, painikkeet eivät heilu, kirjoitustuntuma, sovellus, tukevat jalat, rannetuki, rannetuen valaistus, metallinen säätörulla
-
Äänekkäät kytkimet, kiinteä kaapeli, rannetuen valaistuksen käyttäminen vaatii toisen vapaan USB-liittimen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä