Markkinoilla ei ole puutetta näppäimistöistä, mutta Razer tuntuu koko ajan tarjoavan uusia vaihtoehtoja, ja uusia ja vähän parempia tuotteita. Ja niin tekevät kilpailijatkin.
Huntsman on nyt kolmannessa sukupolvessaan nimeltään V3. Kyseessä on normaali näppäimistö, jossa on lopussa lisänimi "Pro". Mukana on myös odotetusti multimedianäppäimet, pyörivä potikka moneen käyttöön, ja onneksi pintakuviointi on sellainen, että aina saa hyvän otteen - mutta sitä käytetään ainoastaan äänenvoimakkuuden säätöön, ja sitten nuolinäppäinten yläpuolella on hyvin suuri ja hyvin selkeä OLED-näyttö. Ajatuksena on, että näppäimistön pitäisi kertoa selkeästi käyttäjälle, mitä on päälle laitettuna, ja myös nopeita säätöjä näppäimille, sillä ohjelmoida voi nopeita oikopolkuja. Se toimii, mutta minulle se helpompi tapa oli vain asentaa ohjelmisto Razer Synapse ja siinä se. Mutta siihen käytön nopeuteen täytyy vain tottua.
Se iso uutinen on Rapid Trigger -toiminto, joka on mukana Razerin Analog Optical Switch Gen-2 -näppäimissä, joten jokaisen näppäimen juuressa on valo, ja näppäintä painaessa valo kulkee reiän läpi. Näin valo osuu kuvasensoriin näppäimessä, joka sitten lähettää signaalin tietokoneelle kertoen, että näppäintä on painettu. Tämä on saatavilla erilaisina vaihtoehtoina erityisesti siksi, että Razer käyttää jousijärjestelmää. Näppäimet on melkoisen helppo kytkeä päälle, 40G, mutta hauskuus tulee siitä, että painallusmatka on säädettävissä aina 0,1 mm jopa 4 mm saakka. Suosittelisin silti vähintään etäisyyttä 1,2-1,5 mm, sillä muuten näppäin aktivoituu vain sen suuntaan katsomalla.
Rapid Trigger Mode on vain hieno tapa sanoa, että näppäimen painamisen määrittämisen ohella määrittää voi senkin, koska näppäin aktivoituu uudelleen. Toisin sanoen voi määrittää, koska näppäin tulkitsee olevansa kokonaan taas alkuasennossa ilman, että niin fyysisesti olisi tapahtunut. Koska painallusmatka voi olla jopa 0,1 mm, voi näppäintä liikauttaa sivusuunnassa sen 0,1 mm, ja sen jälkeen aktivoida uudelleen. Koskapa näppäimen jouset ovat melko vahvat, ja näppäin singahtaa ylös melkein välittömästi, ollaan nyt siinä pisteessä, jossa voi todellakin painella näppäimistöään. Koskapa näppäimet ovat hyvin vankat, se isoin ongelma kokonaislaskuissa on käyttäjä itse, sillä nopeus, jolla näppäimet voi aktivoida, on todellakin vaikuttava, ei ainoastaan peleille, vaan myös tavalliselle kirjoittamiselle.
Muutenkin näppäimistö on varsin kiva kaksipuolisesti muotoiltuine näppäimineen ja harjatun alumiinisen päällyslevyn muodossa, ja tässä näppäimistö todella paljastaa itsensä, sillä se ei taivu tai anna periksi ankarassa e-urheilullisessa käytössä ainakaan tuotesivun mukaan. Tämä selittää hinnan, joka on 290 euroa. Se on paljon rahaa näppäimistöstä, eikä hinta ole perusteltu, kuten eivät ole kilpailijoidenkaan vastaavan korkeat hinnat.
Mutta hei, se on e-urheiluun, joten hinnalla ei ole väliä. Toisaalta en epäile lainkaan, etteivätkö näppäimistön komponentit olisi hinnakkaita ja maksaisi ylimääräistä - mutta silti minusta on erikoista, ettei mukana ole lainkaan makronäppäimiä, ei edes jokseenkin loistavaa järjestelmää BlackWidow V4:stä näppäimistön sivussa, ja vaikka kaikki on hienoa ja korkeinta laatua, on Razer valinnut kovan muovisen rannetuen ohuella kerroksella tekonahkaa, ja ilman RGB:tä sen sijaan, että olisivat käyttäneet miellyttävää ja pehmeää vaihtoehtoa, kuten monissa muissa Razerin näppäimistöissä - se vaikuttaa suurimmaksi osaksi vain säästötoimenpiteeltä, eikä missään pitäisi säästää, kun laskuttaa näin paljon näppäimistöstä.
Onko Huntsman V3 Pro Rapid Trigger -myyntipuheensa veroinen? On kyllä. Joten ehdottomasti. Ja onhan se herkullisen hyvin kokoonpantu näppäimistö. Mutta hinnoittelu ei ole kohdallaan.