Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Kishi Ultra parantaa edeltäjästään

Razer parantaa omaa Kishi-ohjaintaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Razer on julkaissut laitteen Kishi Ultra, ja mukana on sama perusmuotoilu ja samat toiminnalliset periaatteet kuin Kishi V2 Pro'ssa ja Kishi V2:ssa. Luvassa on eläytymiskelpoinen pelikokemus. Hintaa on "vain" 149,99 dollaria, mikä on iso säästö verrattuna esimerkiksi G Cloudiin. Tuettuna ovat kaikki älypuhelimet USB-C:n avulla (eli mukana ovat myös uusimmat iPhone-mallit), ja myös iPad Mini (tai muu vastaava pieni tabletti).

Se paras lisäominaisuus on mahdollisuus käyttää pientä tablettia (noin 8" kuten vaikkapa iPad Mini). Harmillista on, ettei Razer mennyt vieläkin pidemmälle, ja mahdollistanut vieläkin isompien tablettien käyttöä.

Kishi Ultra on aiempaa isompi, ja muisto vain on entinen Joy-Conin kaltainen muotoilu. Nyt laite muistuttaa Playstation Portalia. Näin suurikätisille on viimeinkin ohjain, jossa ranteet eivät kipeydy puolessa tunnissa. Käyttömukavuus on mahtava, ja samoin on laitteen tuntuma. ABXY-napit tuntuvat mekaanisilta, ristiohjain on tarkka ja analogitatit toimivat hyvin. Kaikki pelaa vallan mainiosti. Toisaalta jäykkä suunnittelu vie paljon tilaa. Kotona käytettäessä se ei ole ongelma, mutta jos ottaa vehkeen mukaansa, on se niin painava kuin tilaa vievä.

Tämä on mainos:

Kishi Ultra tukee myös Sensa HD:n haptista värinää, joten sisällä on moottoreita värisemässä. Ei ole tiedossa, vaatiiko ominaisuuden hyödyntäminen jotain ylimääräistä panostusta pelinkehittäjiltä. Olen kokeillut asiaa Playstation 5:llä kotonani, ja värinä ainakin jäljittelee Dualsensen ja Portalin värinää. Tulos ei ole yhtä hyvä, mutta toisaalta Kishi Ultra on halvempi ja monipuolisempi.

Mukana on myös Chroma RGB, mutta ominaisuus on niin mitätön, että kytkin moisen heti pois päältä. En tiedä, miten paljon ominaisuus kuluttaa akkua, mutta säästän virran mieluiten muuhun käyttöön. Mukana on muitakin ominaisuuksia, kuten mahdollisuus käyttää laitetta PC-peliohjaimena USB-C-johdon avulla. Lisäksi laitteen akkua voi ladata pelatessaan.

Kishi Ultra on halvempi kuin Portal ja G Cloud, ja vaikka oma näyttö on saatava muualta, ei uhrauksia muuten juuri tarvitse tehdä. Olisin toivonut Razerilta tukea myös suuremmille tableteille. Muuten Kishi Ultra on hyvä valinta vuonna 2024, koska yhä suurempi osa kansasta suoratoistaa pelejään joko konsolilta tai pilvipalvelimelta.

Razer Kishi UltraRazer Kishi Ultra
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä