Suomi
Gamereactor
laitearviot
Razer Leviathan 5.1 Sound bar

Razer Leviathan 5.1 Sound bar

Razer Leviathanin soundbar pyrkii sisällyttämään kokonaisen orkesterin yhden (tai oikeastaan kahden) palikan sisään ja ainakin lupaa uskottavaa tilaääntä ilman taka- tai sivukaiuttimia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Reilun kahdensadan euron hintaisena Leviathan ei ole suunnattoman halpa, muttei tavattoman kalliskaan etenkin mitä hifistelyyn tulee. Paketti sisältää Sound bar -yksikön sekä subwooferin lattialle bassotaajuuksia toistamaan. Sound bar on varsin hillitysti muotoiltu ja sopii kohtuullisesti näytön päälle tai alle, mikäli monitorin korkeussäädössä on hieman liikkumavaraa. Subwoofer on bassoelementiksi varsin kevyt, mikä näkyy valitettavasti toistotarkkuudessa.

Muita mainitsemisen arvoisia erikoisuuksia ovat Bluetooth- ja NFC-tuki, joista jälkimmäinen mahdollistaa ainakin Android-laitteiden kohdalla todella simppelin ja nopean tavan parittaa masiinat keskenään äänentoistoa varten. Oma Android-känny viedään vain Sound barin päälle ja NFC hoitaa loput. Langaton äänentoisto oli käyttövalmis alta viiden sekunnin ilman monimutkaisia paritusoperaatioita.

Hieman harmillisesti tärkeimmät säädöt on sijoitettu laitteen yläosaan vieläpä niin, että niistä ei monitorin vieressä tahdo saada mitään selvää. Ainakin äänenvoimakkuussäädön olisi suonut olevan paremmin merkitty myös silloin, kun napin valaistus ei ole päällä. Äänilähteen, äänitilan ja Dolby-toiston namikoita saa kuikuilla ihan tosissaan pikkuisista ikoneista kun kirkas monitori on vienyt hämäränäön totaalisesti. Sound bar tuntuu myös kadottavan kiinni mennessään oletussäädöt äänenvoimakkuuden osalta, joten ainakin osaa namikoista joutuu haromaan joka kerta kun laitetta käyttää.

Äänenlaatu on varsin kohtuullinen useimmissa käyttötarkoituksissa. Kolmesta esiohjelmoidusta äänitilasta (musiikki, peli ja elokuva) musiikki osoittautui tasapainoisimmaksi. Etenkin pelitila puski aivan liikaa bassoa ilmatilaan. Bassosta puheen ollen subwoofer osoittautuu kyllä tarpeelliseksi, sillä ilman sitä matalat taajuudet jäävät pahasti aneemisiksi. Valitettavasti itse yksikkö on hieman liian kevyttä kamaa mitä bassoelementteihin tulee, ja itse elementin koppa tuntuu resonoivan jytkeen mukana. Tämä puurouttaa harmillisesti matalia ääniä.

Tämä on mainos:

Pelaajalle luvattu 5.1 -tilaääni on pettymys. Vastustajien liikkeitä on todella vaikea seurata, kun äänet tulevat tasan yhdestä suunnasta. Razer yrittää vakuuttaa Sound barin kykenevän tarkkaan äänen suuntaukseen, mutta omakohtaisen kokemuksen perusteella en menisi Leviathania hommaamaan pelilaitetta varten.

Leviathan on lopulta varsin ristiriitainen kokemus. Siisti muotoilu menee hallintanappien kohdalla metsään. NFC on positiivinen yllätys langattoman äänentoiston kohdalla. Äänenlaatu on ihan kohtalainen, mutta tilaääni pettymys. Hintakaan ei ole riittävän alhainen, jotta Leviathanin hommaisi halvaksi perustason paketiksi.

Razer Leviathan 5.1 Sound bar
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Helppo asennus, NFC-ominaisuus
-
Heikko tilaääni, kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä