Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Orbweaver Chroma

Laadukas lisälaite tunnistamattomaan tarpeeseen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Laitearvioita tehdessä joudutaan usein pyörittelemään todella pieniä eroja pätevästi kasattujen laiteryhmän tuotteiden välillä. Razerin Orbweaverin kanssa samaa ongelmaa ei ole, koska se ei muistuta juuri mitään muuta markkinoilla olevaa.

Erityisesti räiskintä- ja nettiroolipelikäyttöön suunniteltu Orbweaver on ikään kuin näppäimistön numpad-osio pelaajalle tuunattuna. Razerin omilla mekaanisilla näppäimillä toteutettu, värien puolesta erittäin monipuolisesti muokattavissa oleva pohja tuntuu laadukkaalta. Näppäintuntuma on täsmällinen ja muutenkin pääosin miellyttävä. Peukalon alle on mahdutettu välilyöntiä paikkaava keinukytkin, suuntaohjain ja pieni ALT-nappi. Kaikille vasemman käden sormille on siis jotain tekemistä.

Säätövaraa löytyy värivalojen lisäksi rannetuen etäisyydestä ja nousukulmasta sekä peukalonappien etäisyydestä näppäimistöön. Pienisormisimmat tai tiiviiseen näppäinasetteluun tottuneet kaipaisivat vielä lisää säätötilaa, ja säädöt tuntuvatkin palvelevan isokätisiä parhaiten. Monipuoliset etukäteen nauhoitetut makrot ja muut asetukset saa mieluisikseen Razerin Synapse -ohjelmistossa, joka onkin lähes pakollinen asennettava, mikäli Orbweaverin haluaa täyspainotteisesti käyttöönsä. Pelit tunnistivat laiteen ongelmitta ylimääräiseksi näppäimistöksi.

Razer Orbweaverin ongelma ei ole sen kokoonpano vaan sen tarkoitus. Testien aikana normaalin pelinäppiksen vieressä sen käyttö tuntui koko ajan tarpeettomalta ja hieman kömpelöltä etenkin, jos pelikoneen pöytä on jo valmiiksi täynnä kaikenlaista vipstaakia. Battlefieldin kaltaisissa räiskinnöissä tai Heroes of the Stormin ylhäältä kuvatussa toiminnassa se toimi mukavimmin, mutta merkittävää eroa ihan normaaliin hyvälaatuiseen näppäimistöön ei syntynyt. Päinvastoin: jos tiimikavereille piti välillä vaikkapa kirjoittaa jotain, Orbweaverilta näppikselle ja takaisin siirtyminen teki tästä vain tuhottoman vaikean operaation.

Tämä on mainos:

Orbweaveria voisi kenties suositella räiskintänsä tai nettiroolipelinsä vakavasti ottaville läppärin kanssa matkustaville. Se ei ole erityisen pienikokoinen laite, joten mininäppis on lähes samankokoisena monipuolisempi vaihtoehto. Normaalin kannettavan koneen näppäintuntuman se pieksee sata-nolla, ja mahtuu sellaisen vasemmalle puolelle mukavasti hiiren ottaessa oikean. Peruspelaajalle tämä erittäin kallis, lähes 200 euron hintainen lisälaite on täysin tarpeeton hyvään perinteiseen pelinäppäimistöön verrattuna.

Razer Orbweaver ChromaRazer Orbweaver Chroma
Razer Orbweaver ChromaRazer Orbweaver Chroma
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Pätevästi kasattu, hyvät säädöt
-
Todella kallis, hyvin rajattu tarve ja kohdeyleisö
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä