Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Ornata Chroma

Väliinpudottautuja

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Razerin uusi Ornata Chroma haluaa parhaat molemmista maailmoista. Sen uusi "Mecha-membrane" -kytkin ilmoittaa yhdistävänsä ns. kalvokytkiminen pehmeyden mekaanisen kytkiminen täsmällisyyden kanssa. Jotenkin.

Näppäimistö on ulkoisesti varsin hillitty, ennen kuin sen tökkää tietokoneeseen kiinni. Eri nappien symbolit näkyvät vain vaivoin sen mattamustasta pinnasta, eikä ylimääräisiä makro- tai volyyminappeja ole laisinkaan. Mieluisena yksityiskohtana Razer on luopunut oman nimikkofonttinsa käyttämisestä näppäinhatuissa, joten kirjaimista saa nyt oikeasti kunnolla selvää. Mukana tulee myös geelitäytteinen rannetuki, joka onkin erittäin mukava ergonomian kannalta. Se liitetään näppäimistöön kevyesti kiinni magneettien avulla, jotka eivät lukitse sitä täysin paikoilleen mutta pitävät riittävän hyvin kohdillaan normaalin kirjoitus- ja pelihetken aikana. Ylimääräisiä USB- tai audioportteja Ornatassa ei ole.

Seuraavaksi mielenkiinto kohdistuu itse näppäimiin ja niiden luvattuun pehmeyden ja täsmällisyyden yhdistelmään. Itse näppäimet ovat ns. keskimittaisia, eli eivät aivan täyden mekaanisen näppäimen kokoisia mutta selkeästi läppärin latteita namikoita korkeampia. Niistä pääsee aavistuksen "normaalia" korkeampi kliksattava ääni, johon tottumiseen saattaa mennä tovi jos toinenkin. Ensituntuma on hieman outo, mutta vastaa pitkälti Razerin kuvausta. Kytkimet ovat alkupainalluksessa pehmeämpiä, mutta sisältävät silti selkeän kliksahtavan painalluskohdan.

Razer Ornata ChromaRazer Ornata ChromaRazer Ornata Chroma
Tämä on mainos:

Peleissä alkupainalluksen pieni pehmeys ei ole aivan omiaan samasta syystä kuin muillakin kalvonäppäimistöillä. Kevyempi käyntiääni on vaikkapa Battlefield 1:ssä tai Heroes of the Stormissa sekundääristä täsmällisyyteen verrattuna. Tuntuma on kyllä kympin lankkuja tuntuvasti parempi, mutta puhtaasti mekaanisen näppäimistön selkeään kliksutteliin Ornata Chroma ei pysty.

Kirkkaat LED-valot näppäinten alla on mahdollista ohjelmoida varsin monipuolisesti Razer Synapse -hallintaohjelman avulla. Säätömahdollisuuksia on niin reaktiivisesta aaltoilevaan kuin sykkiväänkin valaistukseen, jossa vaikka joka ikisen napin voi säätää haluamakseen. Vaihtoehtoja on niin paljon, että suosituimmille peleille kaipaisi valmiita profiileja aloitusta helpottamaan.

Kalvo- ja mekaanisen kytkimen yhdistelmä tuntui aluksi oudolta, mutta etenkin kirjoittaminen sujui hetken totuttelun jälkeen Razer Ornata Chromalla oikein mukavasti. Lyhyempi liikerata saattaa sopia erittäinkin hyvin tietynlaista erittäin nopeaa kirjoitustuntumaa kaipaaville. Sormien alaista tunnetta on vaikea pukea sanoiksi, joten näppäimistöä kannattaakin ehdottomasti kokeilla ensin vaikkapa kivijalkaliikkeessä mikäli mahdollista etenkin, kun se maksaa hieman yli sata euroa. Jos kaikissa sateenkaaren väreissä killuva Chroma-versio ei kiinnosta, vihreänä hohkaavaa perusmallia saa pari kymppiä halvemmalla.

Razer Ornata ChromaRazer Ornata Chroma
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kirjoitustuntuma, ei krumeluureja, kirkkaat valot, pelituntuma varauksin
-
Korkea kytkinääni, pelituntuma varauksin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä