Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Ouroboros Elite Ambidextrous Gaming Mouse

Razerin käärme haukkaa liian ison palan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pelaajille suunnatuista oheislaitteista tunnettu Razer lähetti testipenkkiimme tällä kertaa erikoisesti nimetyn hiiren, Razer Ouroboroksen. Liikanimi tulee omaa häntäänsä syövän käärmeen symbolista, mutta sen merkitys hiiressä jäi hieman hämäräksi. Joka tapauksessa Razer haukkaa ehkä hieman liian ison palan yrittäessään tuoda kaikille sopivan, säädettävän hiiren pelimarkkinoille.

HQ

Ouroboroksen erikoisuus ja suurin myyntivaltti on ehdottomasti sen säädettävyys. Kämmennojan kulmaa voi säätää lähes portaattomasti, samoin hiiren pituutta. Myös sivuissa olevat paneelit voi napata irti ja vaihtaa joko leveämpään tai kapeampaa mallistoon (tulevat mukana pakkauksessa).

Razer OuroborosRazer Ouroboros

Pienen opettelun jälkeen säätäminen käy suhteellisen vaivattomasti, vaikka alkuun jäykkä kämmennojan säätörulla aiheutti epäuskoisuutta toimivuudestaan. Muita ominaisuuksia ovat 8200 DPI:n tarkkuuteen kykenevä laserin ja optisen sensorin yhdistelmä sekä ohjelmistopohjainen muokattavuus Razer Synapsen kautta. Langattomuus ilahduttanee niitä, joiden pelipöydillä perinteinen kaapeli tahtoo joutua tielle. Mukana tulee myös pienoinen telakka, joka toimii samalla langattomana lähettimenä.

Ensitunnelmat hiirestä ovat hieman kaksijakoiset. Paperilla kaiken pitäisi olla kunnossa. Viiveetön langaton toteutus on erittäin positiivinen uudistus tilan ollessa tiukassa. Säätövaraa on riittävästi personoimaan marsu omaan kouraan sopivaksi. Silti hyvää tuntumaa ei tahdo löytyä millään. Syy saattaa olla siinä, että akun kanssa Ouroboros on normaalihiirtä tuhdimpi painoltaan ja hieman etupainotteinen. Ero vakihiireen ei ole suuren suuri, mutta ilmeisesti riittävä että täsmällistä tuntumaa on vaikea löytää. Battlefield 3:ssa ja Starcraft 2:ssa klikkailun tarkkuus alkoi löytyä vasta pidemmän käytön myötä, mutta ei missään vaiheessa päässyt ilahduttamaan iloisemmin. Hyvänä puolena laitteen rulla on todella mukava ja riittävän jämäkkä sekä klikkailuun että nopeaan aseenvaihtoon ja niin edelleen. Sen sijaan sivuille sijoitetut napit ovat liiankin hyvin muovattu muuhun koteloon, eikä niitä ollut helppo löytää pelkkiä sormenpäitä käyttäen taistelun tiimellyksessä.

Tämä on mainos:

Kokonaisuutena Ouroboros on pätevä, muttei aivan hulppean 130 euron hintansa arvoinen langaton hiiri sekä vasen- että oikeakätisille. Oikeanlainen tuntuma on aina hyvin subjektiivinen asia, mutta allekirjoittaneelle sen löytäminen toisenlaiseen hiireen tottuneena oli vaikeaa. Fyysisten mittasuhteiden muokkaaminen on kiva plussa, mutten kokenut sitä äärimmäisen tarpeelliseksi. Jos joku on kaivannut todella pitkulaista hiirtä, Ouroboroksesta sellaisen kyllä säätämällä saisi. Hintaisenaan Ouroborosta on vaikea suositella peruspelaajalle tai vakavalle harrastajalle, sillä niin kilpailijoista kuin Razerin omasta valikoimastakin löytyy pätevämpää ja halvempaa kädenjatketta peleihin.

Jos nykyinen hiiresi on normaalia etupainotteisempi ja painavampi, eikä hinta huippaa voisit valita Ouroborosta huonomminkin.

Razer OuroborosRazer Ouroboros
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Säädettävyys, viiveetön langattomuus
-
Tuntuma hukassa, hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä