Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Seiren Elite

Razer haluaa jälleen päräyttää, mutta valitettavasti Seiren Elite -mikrofoni ei onnistu niin hyvin kuin olisin toivonut.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kun näkee Youtubessa hyvin tehdyn videon on hyvin todennäköistä, että sen tekemiseen on käytetty Blue-mikforonia. Razer haluaa haastaa monopoliaseman, ja näin firma on jo tehnytkin niin läppäritietokoneissa kuin puhelimissakin.

HQ

Razerin vastaus mikrofonikisaan on Seiren Elite. Ulkoisesti se tuo mieleen Blue-mikrofonien Yetin, mutta mustalla pinnalla ollaan jo jossain muualla. Mukana ei ole tällä kertaa lainkaan Chromaa, joten visuaalisesti Seiren Elite on ehkä Razerin aikuismaisimpaan makuun oleva tuote. Mikrofoni on vankkaa metallia, ja mukaan saa "pop shieldin" eli suojan äänen laadun tasaamiseksi. Liitäntöinä on tavallinen piuha sekä tietokonetta varten mikro-USB.

Razer Seiren Elite

Fyysisiltä ulottuvuuksiltaan mikrofoni on hyvä, ja Razerin tuotteille ominainen eleganssi on välittömästi nähtävissä. Sen ohella mikrofoni on riittävän anonyymin näköinen, ettei se herätä ylimääräistä huomiota. Mikrofonin sivuilla on gain- ja volume-säädöt, ja ne toimivat hyvin. Säädöt eivät kuitenkaan ole niin napakat kuin toivoisin, sillä ne tuntuvat hieman löysiltä. Onneksi pieni LED-valo näyttää, millä tasolla mikrofoni onkaan. Näin ollen käyttäjä ei ole pakotettu tarkistamaan asiaa aina tietokoneelta.

Yetin lailla äänitysvaihtoehtoja on neljä erilaista. Ääntä voi äänittää joko vain yhdestä suunnasta kuuluvana, tavallista puheääntä, stereona musiikin tallennuksena, kaikkialta ympäriltä kuuluvana nauhoitteena ja jopa kaksisuuntaisena erityistä dialogin äänitystä varten. Kaikki asetukset toimivat hyvin, ja äänen jälki on jokseenkin selkeä. Toisaalta parannus ei ole mitenkään erottuva Yetiin verrattuna. Joka tapauksessa Razerin mikrofoni siis toimii kuitenkin oikein hienosti.

Tämä on mainos:
Razer Seiren Elite

Yetin toinen hyvä puoli on, ettei se nojaa suoraan aivan tietynlaiseen hallintaohjelmistoon. Sen sijaan Seiren Eliten on pakko käyttää Razerin Synapsea. On sanottava, että Synapsea on ajan saatossa paranneltu merkittävästi, ja jos Razerin tuotteita käyttää, kannattaa Synapseakin käyttää.

Kaiken kaikkiaan Seiren Elite on ehtaa Razeria niin hyvässä kuin pahassakin. Tuotteen laatu on korkea, käyttöohjelmisto on hyvä, äänenlaatu on hyvä ja vaihtoehtoja on riittävästi. Hintaa on kuitenkin ehdottomasti liikaa verrattuna lähimpään kilpailijaan, ja se on sääli.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä