Suomi
Gamereactor
laitearviot

Realme GT 2 Pro

Realmen lippulaiva tekee luonnollisesti vaikutuksen hulppeilla ominaisuuksillaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Realme GT 2 ProRealme GT 2 Pro

Kiinalaisten valmistajien älyluurit ovat hiljalleen löytäneet tiensä tänne karuun pohjolaankin. Xiaomin myötä muutama muukin vakuuttava brändi idästä on jo kauppojen hyllyillä. Yksi näistä on Oppo-yrityksen entisen vetäjän Sky Lin perustama Realme, jonka lippulaivamalli GT 2 Pro lupailee hulppeita ominaisuuksia ja vieläpä luontoa säästämällä.

Realme GT 2 Pron laatikon nähdessään ennättää jo säikähtää kuinka iso halko on kyseessä. Tyylikkään valkoiseen ja hillittyyn laatikkoon kun menisi vanha NMT-puhelinkin helposti. Puhelimen kantavana teemana on luonnon huomioon ottaminen, mikä käy ilmi jo pahvisen paketin takakannessa mainitusta soijaöljyn käytöstä tuotteen yhteydessä. Paketista on saatu poistettua myös muovin käyttö lähes kokonaisuudessaan. Luonnon säästämisen nimissä onkin hassua, että paketin sisältä paljastuu latausjohto sekä itse laturi, jonka lukuisat puhelinvalmistajat ovat jo jättäneet pois uusimpien puhelimiensa mukana tulevista oheislaitteista. Laturin lisäksi paketti sisältää pikaiset ohjeet, korttipaikan avausneulan, silikoniset suojakuoret ja itse puhelimen.

Realme GT 2 ProRealme GT 2 Pro
Tämä on mainos:

Vaikkei GT 2 Pro olekaan ihan vanhan NMT-puhelimen kokoluokkaa, on se kuitenkin 6,7" kokoinen laite. Isomman puoleinen kapula istuu kuitenkin hyvin käteen miellyttävän ohuen muotoilunsa ansiosta. Etupuoli puhelimesta on luonnollisesti pelkkää näyttöä pientä etukameran Notch-reikää lukuun ottamatta, joka on sijoitettu yllättäen vasempaan ylälaitaan. Virtanappi on oikealla kyljelle hieman keskipisteestä ylempänä, ja äänensäätö on samalla korkeudella näytön vasemmalla puolella. Puhelimen takalevy on miellyttävän tuntuista, kuin paperia matkivaa materiaalia, jonka mattavalkea väri ja hienostunut kohokuviointi antavat kokonaisuudelle elegantin tunnelman. Takakansi on valmistettu biopohjaisista uusiutuvista materiaaleista vähentäen hiilidioksidipäästöjä tekovaiheessa. GT 2 Pron hulppeat kolmoiskamerat ja tuplaiset led-valot on sijoitettu takalevyn vasempaan yläreunaan, jonka vieressä on puhelimen suunnittelijan, maailmankuulun teollisen muotoilijan, Naoto Fukosawan henkilökohtainen nimikirjoitus tekemässä puhelimesta astetta persoonallisemman.

GT 2 Pro käyttää omaa Realme UI 3.0 -käyttöjärjestelmää Android 12:n päällä. Hyvin lähellä puhdasta Android-järjestelmää oleva käyttöjärjestelmä tuntuu heti paketista selkeältä käyttää ja siistiltä ilman turhia sovelluksia. Suomen kielen tuki ja helppokäyttöinen käyttöliittymä opastavat hyvin alkuun tarjoten mahdollisuutta siirtää esimerkiksi aikaisemman puhelimen tiedot sovelluksineen kätevästi muutaman napin painalluksella. Realme UI pyrkii myös panostamaan käyttäjän yksityisyyden parantamiseen sovellusten käyttöoikeuksien valvonnalla ja sijainnin piilottamisella. Näistä asioista puhelin tekee säädettäviä kyselyitä näppärästi käytön yhteydessä.

Puhelimen sisällä hyrrää Snapdragon 8 gen 1 -prosessori kahdeksan ytimen voimin. Käyttömuistin ollessa 12 gigaa ja näytönohjaimena Adrenon 730, GT 2 Pro pakkaa aikamoisen määrän tehoja sisäänsä. Testaamani PUBG Mobile rullasi ainakin erittäin sujuvasti ja AnTuTu-testissä puhelin saa lähes miljoona pistettä, mikä vie puhelimen noin 10% parhaimmiston eliittiryhmään. Kovassa käytössä puhelimen lämpenemisen voi luonnollisesti tuntea, mutta laite ei missään vaiheessa pääse ylikuumenemaan tehokkaan jäähdytyksensä ansiosta. GT 2 Pro tulee kätevän kokoisella 5000 milliampeeritunnin akulla, mikä auttaa pelaamaan vaativampiakin pelejä koko päivän. Normaalissa somettelussa ja uutistenluvussa sain puhelimen akun kestämään helposti kolme päivää. Tyhjästä täyteen puhelimen akun latasi Realmen SuperDart-laturilla USB-C-portista vain puolessa tunnissa. Tämä ehkä osittain selittää sen, miksi tuotteen mukana tulee oma laturi.

Realme GT 2 ProRealme GT 2 ProRealme GT 2 Pro
Tämä on mainos:

Näyttö on yksi GT 2 Pron huikeimpia ominaisuuksia. 6,7" kokoon on ahdettu 4,5 miljoonaa pikseliä 525 pikselin tuumatiheydellä varmistaakseen erittäin selkeän ja tarkan kuvan. 2K Amoled -näyttö 10 bitin värisyvyydellä ja HDR10+ -näyttötekniikalla pitää huolen siitä, että värit ovat kaikin puolin kirkkaat ja eläväiset, ja lisäksi ruudun lukeminen onnistuu helposti kirkkaassakin ympäristössä. Puhelimen 120 hertsin virkistystaajuus pitää kuvan liikkeen erittäin sujuvana ja miellyttävänä silmälle. Näyttöön on upotettu myös sormenjälkitunnistin, mikä lukee tarkasti asennetun jäljen. Erikseen ruudun päälle laittaminen sormenjäljen lukua varten tekee kuitenkin toiminnasta hieman epäkäytännöllistä verrattuna erilliseen sormenjälkitunnistinnappiin, mikä avaa puhelimen ensimmäisellä hipaisulla. Onneksi tähän ongelmaan auttaa puhelimen tehokas kasvojen tunnistustekniikka. Ruutua mahdollisilta kolhuilta ja viilloilta suojaamaan on asennettu Gorilla glass 7 Victus -lasi.

Puhelimen kamerassa on 150 asteen laaja näkökenttä, joka mahdollistaa todella laajat panoraamakuvat. Laajojen kuvien vastapainoksi Realme GT 2 Pron kamerat mahdollistavat myös objektien tarkkailun todella läheltä 40-kertaisen mikrolinssin avulla. Mikroskooppisten kuvien ottaminen on mielenkiintoinen lisä puhelimella kuvaukseen, mutta yllättäen tämän myötä kamerasta on jäänyt pois makrokuvaustila, minkä itse koen kuitenkin pidemmän päälle hyödyllisemmäksi. 50 megapikselin IMX766-anturilla varustettu pääkamera taltioi otoksia erittäin tarkasti. Optinen kuvanvakain ja monisuuntaiset tarkennusavustukset pitävät huolen siitä, että jopa pimeässä otetut kuvat keräävät valoa hämmästyttävän paljon ja pysyvät terävinä. Videota GT 2 Pro pystyy tallentamaan jopa huikeassa 8K-tarkkuudessa, jolloin varmasti jokainen yksityiskohta jää talteen. 4K-videota puhelimella saa vangittua jopa 60 kuvan sekuntivauhtia, mikä saa aikaiseksi jo todella sujuvaa ja näyttävää videokuvaa. Lukuisten kuvaustoimintojen yhteydessä puhelin taipuu myös 1080p-resoluutiossa kuvaamaan hidastuskuvaa 240 kuvan sekuntivauhtia. Vaikka juuri tämä nopeus on ehkä käytännöllisin hidastuskuvaan, olisin kaivannut tähän tilaan vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi Xiaomin puhelimissa olevien 120 ja 960 kuvan sekuntivauhtiin pääseviä muotoja. Vaikkei etukamerassa ole aivan yhtä paljoa ominaisuuksia kuin puhelimen pääkamerassa, 32 megan kamera onnistuu nappaamaan varsin uskottavat ja kirkkaat selfiet valaisemattomassakin huoneessa.

Realme GT 2 ProRealme GT 2 Pro

Realme GT 2 Pro mainitsee tarjoavansa Dolby Atmos -äänet sisuksistaan. En ole koskaan ymmärtänyt, miten tällainen moniääniulostulo toimii kännykässä, mutta GT 2 Prossa on kuitenkin stereokaiuttimet ja niistä lähtee kirkas, selkeä ääni. Kuulokkeille ei ole erillistä analogista sisääntuloa vaan nykypäivän malliin kommunikointi luureihin toteutetaan Bluetoothin välityksellä. Puhelin tukee myös 5G-yhteyksiä ja 12 ympäri kuorta sijoitettua antennia pitävät huolen vahvasta yhteydestä WIFIn ja NFC:nkin kanssa. Se mitä jäin puhelimesta kaipaamaan on erillinen LED-ilmoitusvalo. Tälle tarjotaan vaihtoehtoa näytön sivuille tulevista valohohkista mutten saanut niitä näkyviin, vaikka kuinka säädin asetuksia.

Kaiken kaikkiaan Realme GT 2 Pro on erittäin mainio puhelin. Toki noin 800 euron kulmilla pyörivä hintalappu ei ihan jokaisen talouteen istu, mutta näin laadukkailla ominaisuuksilla ja hulppeilla tehoilla GT 2 Pro taisteleekin paikastaan siellä raskaammassa sarjassa, jossa hinnat suurin piirtein alkavat tältä tasolta. Se, että Realmen lippulaiva seilaa muiden isojen tekijöiden seassa samalla kun onnistuu kuluttamaan luontoa vähemmän ja näyttämään vielä tyylikkäältä, on siksi arvostukseni ansainnut. Toivottavasti GT 2 Prosta saadaan suunnannäyttäjä, ja sen tekotavoista tulee yleinen trendi.

Realme GT 2 ProRealme GT 2 Pro
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Upea näyttö, todella laadukas kamera, hulppeat tehot, luontoystävällinen, nopea lataus
-
Ei LED-ilmoitusvaloa, sormenjälkitunnistin näytössä hieman epäkäytännöllinen, ei makrokuvausmahdollisuutta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä