Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Horde AIMO

Mekaaniskalvollinen hybridi

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Näppäimistöön panostavat joutuvat yleensä valitsemaan lyöntitarkkuuden ja hiljaisuuden välillä. Ensimmäisessä vimpan päälle viritetyt mekaaniset näppäimistöt ovat omaa luokkaansa, mutta päästävät melkoisesti melua kalvopohjaisiin verrattuna. Roccatin Horde AIMO pyrkii yhdistämään parhaat molemmista maailmoista.

Varsin reilun kokoinen Horde AIMO sisältää perusnäppäinten lisäksi viisi funktionäppäintä, tukun pikanäppäimiä esimerkiksi äänen ja valaistuksen hallintaan sekä kenties erikoisimpana piirteenä ison rullan sen oikeassa yläkulmassa. Funktionäppäimet ovat fiksusti perusnamikoita matalampia, joten sormi ei kovin herkästi osu niille näppäimistön ulommaisia nappuloita haroessa. Iso rulla vaappuu hivenen verran, mutta tuntuu muuten kivalta luksukselta tavanomaisien pikanappien vieressä. Esimerkiksi äänen volyymitason säätö sillä tuntuu mukavalta perusnappeihin verrattuna. Se tukee myös Windows 10:n harvoin käytettyä Dial-käyttöliittymäoptiota.

Niin sanotut "membranical"-näppäimet ovat normaalin korkuisia ja levyisiä, mutta niiden tuntuma on varsinkin mekaaniseen näppäimistöön tottuneelle aluksi erikoinen. Logitechilla on ollut vastaavanlaista yritystä sen hybridinäppäimistöissä, ja Roccatin versio aiheesta toimii pienen totuttelujakson jälkeen hyvin. Ne eivät naksahda mekaanisen näppäimen tapaan selkeästi, mutta tarjoavat pidemmän liikeradan ja selkeämmän kirjoitustuntuman kuin halvat kalvonäppäimet. Hiljaisuutta arvostava tai muiden seassa näppäilevä selviää kuuluvalla mutta selkeästi mekaanista pehmeämmällä toimintaäänellä. Peleissä tämä kuuluu kivasti vähentyneenä taustameluna pelikavereiden suuntaan. Ääniaktivoitava mikkikin tekee vähemmän virheitä. Kalvonäppäimet ovat perinteisesti olleet mekaanisia herkempiä vikaantumaan, mutta ainakaan parin viikon aktiivisen testailun aikana tuntumaan ei tullut muutoksia. Mutta vain aika näyttää, miten laite toimii vuoden tai parin jälkeen.

RGB-valaistut näppäimet eivät ole erityisen kirkkaita eikä niitä voi muokata aivan mielin määrin Roccatin Swarm -ohjelmiston kautta. Erilaisia hehku- ja animaatiohärdellejä saa kyllä aikaan, mutta esimerkiksi per näppäin valittavaa väriä ei ole. Kirkkaassa auringonvalossa värit jäävätkin auttamatta muiden näppäimistön jalkoihin.

Tämä on mainos:

Roccat Horde AIMO oli miellyttävä yllätys. Kalvo- ja mekaanisia näppäimiä yhdistävä teknologia pitää pitkälti ne lupaukset, jotka Roccat on sille asettanut. Se ei aivan pääse mekaanisen näppäimistön tarkkuuteen eikä kalvo- tai chicletnappien hiljaisuuteen, mutta löytää mukavan tasapainon näiden väliltä. Valot voisivat olla kirkkaammat ja paremmin muokattavissa eikä laitteessa ole ylimääräisiä USB-liitäntöjä muistitikkua tai hiirtä varten, mutta muutoin se pelittää niin kirjoittamisessa kuin nettiräiskinnöissäkin.

Roccat Horde AIMO
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kohtalaisen tarkka, kohtalaisen hiljainen, kiva säätöpyörä
-
RGB-valaistuksen puutteet, ei USB-läpivientiä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä