Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Savu

Roccatin uusi pelihiiri ei tunnu millään muotoa mullistavalta, mutta hyvä rakenne, pelikäyttöön soveltuva tarkkuus ja näppärä ohjelmisto tekevät siitä kelpovälineen useimpien pelipöydälle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Oheislaitevalmista Roccatin tuotevalikoima hymyilyttää suomalaista välittömästi. Hiiriä löytyy nimellä Kova tai Kone, näppäimistöstä mm. Roccat Isku. Tästä huolimatta yritys on kuitenkin Hampurista kotoisin, mutta lainailee luovasti kieltämme eittämättä eksotiikan toivossa. Ihan Star Warsin "Masters of Teräs Käsi" -luokkaan ei sentään päädytä. Testipenkkiin istutettiin tällä kertaa keskikokoinen Roccat Savu -pelihiiri.

HQ

Optisella sensorilla ja neljällä napilla varustettu keskiraskaan sarjan malli sisältää 4000 dpi:n sensorin ja vapaasti muokattavat toiminnot, eli tarkkuutensa puolesta se on toimistorottaa reilusti korkeammalla. Plussapuolelta löytyy myös punottu hiiren johto, joka ei ole tiellä perinteisen tavoin. Punonta on tosin hieman jäykempi kuin esimerkiksi Steelseriesin vastaavissa. Painoltaan Savu on varsin kevyt, eikä sisällä joidenkin kilpailijoidensa tavoin säätömahdollisuuksia lisäpainoilla.

Roccat SavuRoccat Savu
Roccat Savu pitää fyysisten näppäimien määrän maltillisena, mutta Shift-toiminto mahdollistaa kahden toiminnon liittämisen yhteen näppäimeen.

Ulkoisesti ennen virran kytkemistä Savu on hyvin hillitty. Mattamusta pinta ja karhennetut kyljet antavat hyvän tuntuman. Kylkien siivoaminen edellä mainitusta pintavaihtoehdosta johtuen on hieman vaikeaa. Oikeakätisille muotoillun hiiren kaikki napit antavat hyvän, kevyellä klikkauksella korostetun palautteen. Kokonsa puolesta uskoisin sen sopivan kaikkein isokätisimpiä lukuun ottamatta kenelle tahansa oikeakätiselle. Rulla on monien suosimaa, "naksuvaa" mallia, eli se antaa täsmällisen tuntuman vaikka aseen vaihtoon. Oikean reunan pitkänmallinen osa ei ole viides nappi vaikka siltä näyttääkin.

Jahka ajureiden asennuksen jälkeen laite saadaan eloon, takaosan iso 16,8 miljoonaa värisävyä toistava värielementti syttyy. Väreissä on valinnanvaraa, ja elementin voi laittaa vaihtumaan vaikka pelin mukaan. Hallinto-ohjelmisto on hyvin toteutettu, ja sen avulla eri toimintojen ja pelikohtaisten asetusten asettaminen on vaivatonta. Ohjelmiston muistijälki on myös varsin pieni, joten se ei rasita muuta konetta tarpeettoman paljoa taustalla ollessaan. Hauskana lisäominaisuutena toimivat pienet "saavutukset", jotka mittaavat esimerkiksi klikkausten määrää.

Tämä on mainos:
Roccat SavuRoccat Savu
Muotoilultaan hiiri on suunnattu oikeakätisille ja tarjoaa hyvän tuntuman. Kaikkein isokätisimmille keskiluokkaa edustava hiiri saattaa kuitenkin olla pienehkö.

Täsmällisen näppäintuntumansa ja hyvän optisen sensorinsa ansiosta Savu oli pelikäytössä kohdallaan. Säätövaraa riitti niin Battlefield 3:n hektisiin vääntöihin kuin kaukotaisteluunkin. Isot teflontassut liitivät arvostelun yhteyteen mukana tulleella Roccat Taito King-size -matolla hyvin. Massiivinen matto oli sikäli liioittelua, että ohjaus toimi pienilläkin liikkeillä tarkasti. Jos toimistolle tai muuhun ympäristöön haluaa hyvän hiiren, takavalon sulkemalla Savu suoriutui hyvin niin surffailusta kuin kuvankäsittelystäkin.

Kokonaisuutena Savu on hyvä keskisarjan hiiri. Ohjelmistopuoli on kunnossa ja valmistuslaatu tuntuu hyvältä pitkäkestoisuutta ajatellen. Se ei tee mitään poikkeuksellisen hyvin, muttei myös konttaa yhdelläkään osa-alueella. Iso- tai vasenkätisille se ei valitettavasti sovi, mutta etenkin kesän hiostavissa pelisessioissa sen muotoilua osaa kiittää.

Roccat Savu
Roccat Savun ohjelmisto pitää kirjaa käyttäjän "saavutuksista" hiiren käytössä - hauska, joskaan ei järin hyödyllinen lisäominaisuus.
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Perusta kunnossa, hyvä ohjelmisto
-
Ei iso- tai vasenkätiselle
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Roccat Savu

Roccat Savu

LAITEARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Suomalaisittain nimetty Savu ei edusta hintavimpia tai kookkaimpia pelihiiriä, mutta kuinka se suoriutui käytännön testeistä?Ladataan seuraavaa sisältöä