Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Syn Buds Core

Nappikuulokkeet, joissa saat sen mistä maksat.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Roccatin uusimmat Syn Buds Core -nappikuulokkeet asemoituvat hinnaltaan halvempaan laitaan 25 euron hintalapulla. Mutta pystyykö tällaisella hinnalla saamaan aikaan laitetta, joita voi kutsua pelikuulokkeiksi?

Paketti on lähtökohtaisesti varsin karsittu. Pakkauksen mukana tulee ainoastaan kolme paria erilaisia vaihdettavia silikonikorvapaloja sekä säilytyspussi. Itse kuulokkeet kiinnittyvät tavallisella 3,5 millimetrin johdolla, jolla on onneksi riittävästi pituutta - 1,2 metriä. Roccat markkinoi kaapelin olevan sotkeentumatonta materiaalia, mutta käytännössä en ymmärrä väitteen perustetta, sillä kaapeli on muovia, eikä esimerkiksi punottua nyöriä, kuten useissa kalliimmissa laitteissa.

Korviin solahtava kuulokeosa vaikuttaa ulkoisesti laadukkaalta, vaikka se onkin kokonsa puolesta varsin massiivinen. Kuutiomainen kuulokeosa jää sojottamaan selvästi ulos korvasta ainakin oman kokoisista korvistani, mutta asiaa kompensoi Roccan tyylikäs logo. Tyylinsä puolesta kyseessä ei ole siis kovinkaan elegantti vaihtoehto, vaan ennemmin rouhean kulmikas kapistus.

Roccat Syn Buds Core
Tämä on mainos:

Kuulokkeiden mikrofoniosassa on kolme tavanomaista painiketta, joilla matkapuhelinta voi ohjata. Ja kun sanon matkapuhelin, tarkoitan Android-puhelinta, sillä 3,5-millimetrisen liitäntätavan vuoksi iPhonen kanssa käytettäessä kuulokkeet tarvitsevat erillisen Lightning-sovittimen. Sovittimen kanssa painikkeita ei voi käyttää puhelimen ohjaamiseen. Tämä on harmillista, vaikkakin mobiilipelaajille painikkeet ovat ylimääräinen bonus. Tavanomaiseen puhelinkäyttöön iPhonen omistajien kannattaa kuitenkin harkita muita kuulokkeita.

Mukana olisi voinut tulla iPhone-adapteri, sillä nappikuulokkeiden kohderyhmänä ovat mobiililaitteilla pelaavat käyttäjät.

Länsimaisilla markkinoilla merkittävä osa mobiilipelaajista käyttää kuitenkin myös uudempia iPhoneja, jotka eivät - valitettavasti - sisällä 3,5-millistä sisääntuloa. Oletuksena lienee, että iPhonen käyttäjät ovat joka tapauksessa halukkaita maksamaan kuulokkeistaan kalliimmankin hinnan.

Sen sijaan Rocca markkinoi suureellisesti Nintendo Switch -yhteensopivuuttaan. Näin tosiaankin on, vaikkakaan asiassa ei ole mitään ihmeellistä. Kyseessä on lähtökohtaisesti markkinointikikka, sillä Switch tukee lähtökohtaisesti mitä vain 3,5-millisellä plugilla liitettäviä kuulokkeita.

Tämä on mainos:
Roccat Syn Buds Core

Äänen laatu vaikutti mainiolta suhteessa hintatasoonsa. Luonnollisesti bassolta ei voi odottaa aivan yhtä kumisevaa syvyyttä kuin suuremmilla koko korvan peittävillä kuulokkeilla, mutta kuutiosenttimetrin kokoinen korvaosa tuottaa silti kohtuullisen tyydyttävää äänenlaatua ollakseen nappikuuloke. Ihmeitä ei kannata siis odottaa.

Kokonaisuutena arvioiden Roccat Syn Buds Core on hintansa väärti. Viime kädessä on kuitenkin huomattava, että saat mistä maksat: ylimääräisiä taajuuskorjaimen tai laajan mobiiliyhteensopivuuden puuttumisen kaltaiset herkut jäävät puuttumaan kokonaan. Kohtuuhintaisiksi langallisiksi nappikuulokkeiksi kyseessä on kuitenkin oikein kilpailukykyinen vaihtoehto.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kelvollinen hinta/laatu -suhde
-
Ei täysin yhteensopiva iPhonen kanssa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä