Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Syn Pro Air

Kivojen yksityiskohtien luurit

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Roccat Syn Pro AirRoccat Syn Pro Air

Roccat Syn Pro Air -kuulokkeet ovat täynnä kivoja yksityiskohtia. Sen nykytyylin mukaiset RGB-väreissä hohtavat valot on sijoitettu jännästi puolittain läpinäkyvän "kannen" alle eräänlaiseen mehiläiskennokuvioon. Lopputulos on erittäin kivannäköinen ja normaaleista valoviiruista poikkeava. Pannan säätömekanismi on sulava eikä "raksu" käytettäessä pykäliä pitkin. Se on valtaosin muovisena varsin kevyt olematta halvan oloinen. Yhden latauksen luvataan kestävän noin 24 tuntia, mutta tämän saavuttaakseen valaistus kannattaa kytkeä pois päältä.

Istuvuus omaan päähän on hyvä tarkistaa aina itse, mutta Roccat Syn Air Pro tuntui asettuvan tukevasti paikoilleen. Ehkä hieman liiankin tukevasti joihinkin anteeksiantavampiin malleihin verrattuna, ja pidemmässä käytössä sinänsä hyvä kangasmateriaali alkoi hieman painaa isokokoisessa päässä korvien ympärillä. Yhteys koneeseen otetaan USB-donglen avulla 2,4 GHz linkin kautta, mutta langallinenkin liitos onnistuu. Herkut toimivat vain PC:llä käytettäessä, mutta luurit sopivat muuten myös Playstation 5:lle - tosin vain langattomasti 3,5-millisen liitännän puuttuessa. Radiolinkki ei kärsinyt vieressä ollessaan häiriöistä tai pätkimisestä, ja vesipullon saattoi käydä täyttämässä viereisessä huoneessa yhteyden katoamatta.

Roccat Syn Pro AirRoccat Syn Pro Air
Tämä on mainos:

Syn Pro Air käyttää Roccatin uutta Roccat Neon -hallintaohjelmistoa, joka on vielä toistaiseksi hyvin lapsenkengissään ominaisuuksiensa puolesta. Vähäiset säädöt on helppo tehdä, mutta kokonaisuudesta henkii selkeä betaversion jälki. Toivottavasti firma saa aikaiseksi päivittää Neonia mielellään ennemmin kuin myöhemmin, sillä tällä hetkellä hyvästäkin laitteesta saa tarpeettoman heikon kuvan ohjelmiston keskeneräisyyden takia.

Pelipuolella luurien 50-milliset ajurit pääsevät oikeuksiinsa. Musiikkiakin niillä toki kuuntelee, mutta miellyttävää tasapainoa on vaikea saada aikaan etenkin, jos musiikkimaku on hyvin monipuolista. Isot ajurit mahdollistivat peleissä mukavan dynamiikan vaihtelun hiljaisten ja meluisien hetkien välillä ilman, että vaikeammatkaan äänet olisivat hukkuneet kakofoniseen puuroon. Irrotettavan mikrofonin voi mykistää napsauttamalla se yläasentoon pienen ääniefektin kera. Äänenlaatu ei ole kummoinen, mutta vastaa pitkälti kaikkia muita pikkuisia kuulokkeiden puomimikkejä selkeydessään.

Roccat Syn Pro Air

Monien muiden audiovalmistajien tavoin Roccatilla on myös ohjelmistotason apuja esimerkiksi Superhuman Hearingin muodossa. Tässä tilassa hiljaiset äänet ja dialogi saavat pientä apua kuuluvuuteensa muun metakan yli. Tilaääni noin yleisesti ottaen tuntui olevan varsin avara stereotilassakin, ja isot äänimaisemat saavat ansaitsemansa eeppisyyden.

Tämä on mainos:

Roccat Syn Pro Air on pätevä, valaistuksesta ja säädöistä lisäpisteitä saava keskihintainen langaton kuulokepaketti, joka ei erityisesti häikäise millään osa-alueella, muttei toisaalta petäkään. Vielä selkeästi keskeneräinen hallintaohjelmisto on sen heikoin lenkki, joten Roccatin insinöörien olisi hyvä paneutua sen pariin pikaisesti ennen seuraavia tuotejulkistuksia.

Roccat Syn Pro Air
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kiva valaistus, jämpti mutta kevyt, tasapainoinen ääni
-
Hallintaohjelmisto, istuvuus isopäiselle
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä