Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Vulcan II on erinomaisen näppäimistön vielä vähän parempi päivitys

Kun onnistuu parantamaan hyvästä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Roccat Vulcan II on erinomaisen näppäimistön vielä vähän parempi päivitysRoccat Vulcan II on erinomaisen näppäimistön vielä vähän parempi päivitys

Roccatin nyt pitkäaikainen ja useissa testeissä hyväksy havaittu Vulcan-valikoima kasvaa uudella mekaanisella Roccat Vulcan II -näppäimistöllä. Tarjolla on niin lineaarisilla TITAN II Red -kytkimillä kuin taktiileilla TITAN II BROWN:llä varustetut versiot. Ensimmäisessä näppäimen liike on nimensä mukaan täysin lineaarinen alusta loppuun minimaalisella vastuksella, ja jälkimmäisessä liikeradan keskikohdassa on pieni napsahduspiste painalluksen läpimenon vahvistamiseksi. Lineaariset kytkimet ovat perinteisesti parhaat pelaamiseen "naksuvien" sopiessa paljon kirjoittaville, mutta kyse on lopulta omista mieltymyksistä. Testikäyttöön päätyi Red-kytkimillä varustettu musta versio, mutta laitetta saa myös valkoisena.

Alumiinilla päällystetty Vulcan II muistuttaa edeltäjiään ulkoisesti varsin paljon. Se on edelleen kevyt mutta tukeva, ja näppäimiä ei ole upotettu alustaan. Tämän ansiosta erillisellä hallintaohjelmistolla muokattavat RGB-valot näkyvät erittäin näyttävästi sekä näppäinhattujen päältä että etenkin sivuilta. Mukana tuleva rannetuki napsahtaa magneettisesti ja kivasti kiinni laitteen etuosaan. Perusasettelun ulkopuolisia lisänappeja ei ole montaa sisältäen vain kolme medianappia sekä äänenvoimakkuussäätimen.

Näppäimistöjä vaihdettaessa eteen tulee väkisin pieni oppimiskynnys, vaikka uusi laite olisi vaikka kuinka hyvä. "Pehmeästä" kirjoitustuntumasta huolimatta täysin lineaariset mekaaniset näppäimet alkoivat tuntua omien nakkien alla miellyttäviltä noin viikon jälkeen. Peleissä tämä ei ollut ongelma missään vaiheessa, mutta paljon kirjoittavan kannattaa harkita Brown-kytkimiä napakamman tuntuman takia. Vulcan II tuntuu käytössä laadukkaalta, eikä perus- tai lisänäppäimissä ole odottamatonta sivuttaista liikkumavaraa. Tätä toki sopiikin odottaa noin 150 euron hintalapun näppäimistöltä. Hallintaohjelmistojen joukossa Roccatin Swarm ei ole huonoimmasta päästä (toisin kuin tässä nimeltä mainitsemattomien valmistajien muistisyöpöt ja kaatuilevat kikkailut), ja valot saa laittaa juuri sellaiseen kirkkauteen ja järjestykseen kuin haluaa. Lisäasetukset ja -valovalinnat voi tuttuun tapaan tallentaa erillisiin profiileihin vaikkapa eri pelejä varten.

Tämä on mainos:

Roccat Vulcan II jatkaa tuttua ja hyväksi havaittua linjaa saksalaisen laitevalmistajan valikoimassa. Sen erot vanhempaan Vulcan AIMO:on verrattuna eivät ole suuren suuret, mutta optisien näppäinten päivittäminen mekaanisiin saattaa olla joillekin se kriittinen tuntuman parannus, jolla ostohousut menevät jalkaan.

Roccat Vulcan II on erinomaisen näppäimistön vielä vähän parempi päivitysRoccat Vulcan II on erinomaisen näppäimistön vielä vähän parempi päivitys
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Jämäkkä tuntuma, ei ylimääräisiä lisänappeja, kivat valot
-
Ei suuren suuri päivitys edelliseen, hintava
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä