Suomi
Gamereactor
laitearviot

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition & ROG Hone Ace Aim Lab Edition

Symmetrinen ja superkevyt pelihiiri.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
ROG Harpe Ace Aim Lab Edition & ROG Hone Ace Aim Lab EditionROG Harpe Ace Aim Lab Edition & ROG Hone Ace Aim Lab EditionROG Harpe Ace Aim Lab Edition & ROG Hone Ace Aim Lab EditionROG Harpe Ace Aim Lab Edition & ROG Hone Ace Aim Lab Edition

Republic of Gamer (ROG) tunnetaan ensisijaisesti kovasta raudastaan, mutta se ei estä heitä tarjoamasta myös oheislaitteita muiden komponenttien kylkeen. Nyt esittelyssä on valmistajan Harpe Ace Aim Lab Edition -hiiri sekä Hone Ace Aim Lab Edition -hiirimatto.

Ensivaikutelma hiirestä on kevyt. Siis todella kevyt, sillä painoa on ainoastaan 54 grammaa. Tällä ei rikota vielä ennätyksiä, sillä ulkokuorta ei ole rei'itetty joidenkin muiden mallien tapaan, mutta joka tapauksessa kyseessä on ultrakevyen painoluokan tuote.

Keveyden vastapuoli on muovisuus, sillä metallia tai muuta krumeluuria ei ole käytetty. Hämmentävästi pinta tuntuu myös liukkaalta, sillä muovipintaan ei ole kaiverrettu karhennuksia. Alkuhämmennys ratkeaa pian, sillä paketin mukana tulevat tarrat eivät ole ainoastaan koristeita, vaan mukana tulevat myös kumitarrat, jotka on syytä liimata laitteen sivuille sekä painikkeiden päälle.

Tämä on mainos:

Paketissa tulee mukana myös USB-C-latausjohto, muita koristetarroja sekä uros-naaras-jatkoadapteri vielä pidemmän piuhan kiinnittämiseksi. Johto on miellyttävästi punottu parimetrinen kevyt kaapeli. Lisäksi mukana tulee liimapintaisia vaihtokappaleita hiiren pohjaan sijoitettaville liukastejaloille.

Hämmentävää kyllä latauskaapelia ei juuri tarvitse, sillä laitteen akunkesto on lähes satatuntinen ja lataus tapahtuu nopeasti. Akunkestoon vaikuttaa varmasti se, ettei valaistukseen ole panostettu juurikaan. Useimmilla kilpailijoiden laitteilla nimenomaan valot syövät nopeasti akkua. Hiiri menee myös automaattisesti lepotilaan säästääkseen akkua.

Värimaailma on yksinkertainen. Itse hiiri on musta lukuun ottamatta pientä peukalopainikkeiden vaaleansinistä tehosteväriä. Hiiren rullassa on RGB-valaistus, jonka kirkkaus on hyvin vähäinen akunkestävyyden parantamiseksi. Eleganssia rikkovat ainoastaan kumipäällysteiden levottomat kyberpunkahtavat kuviot ja tekstit.

Erikoisena yksityiskohtana laitteen vasemmassa sivussa on pieni ja lähes näkymätön Aimlabin logo, jolle on jätetty tilaa myös kumiteippauksista. Osoittautuu, että kyseessä on UV-valossa hohtava logo. Tyylikästä, jos pöytävarustukseen sisältyy jostain syystä ultraviolettivalaistus.

Tämä on mainos:

Periaatteessa laite on varustuksiltaan mahdollisimman yksinkertainen: painikkeiden määrä on vakiomuotoinen, eli kahden painikkeen lisäksi vasemmalla sivulla on kaksi peukalonappia ja rulla toimii itsessään painikkeena. Muut nappulat on sijoitettu hiiren pohjaan, eli DPI-asetuksia tai yhdistettävää laitetta ei ole mahdollista vaihtaa lennosta nostamatta hiirtä pöydästä. Tämä on harmi, mikäli pelirutiineihin sisältyy liikkeen vähentäminen zoomatessa aseilla.

Yhdistämismahdollisuuksia ovat Bluetooth, donglen kautta tapahtuva langaton yhteys sekä langallinen yhteys. Minun on vaikea kuvitella, miksi kukaan haluaisi käyttää kilpapelaamisessa Bluetoothia, mutta sen mukanaolo on vähäinen lisähyöty.

Muotoilu on symmetrinen, eli periaatteessa laite soveltuu myös vasenkätisille, vaikkakin peukalopainikkeiden käyttö ei tällöin onnistu. Painallustuntuma on erinomaisen kliksahtava ja tyydyttävä. Mekaaninen kytkin lupaa 70 miljoonan painalluksen mittaisen kestävyyden.

Varsinainen myyntikulma on hiiren suorituskyvyssä. Optinen sensori lupaa 36 000 DPI:n tarkkuuden, 650 IPS:n (inches per second) maksiminopeuden ja 50 g:n kiihtyvyyden. Amatöörikäytössä nämä ovat naurettavan korkeita arvoja, mutta kohderyhmänä ovatkin ammattilaiset.

Tuote tarjoaa ohjelmistotukea useamman eri softan verran. Varsinainen yleisohjelmisto on Asuksen Armoury Crate, joka tarjoaa muokkausmahdollisuuksia kalibrointiin ja valaistuksen säätöön. Itse laitoin värivalon suoraan pois, sillä rullan värivalo on melko mitättömän näköinen, mutta sen poistaminen maksimoi akunkeston.

Lisäksi markkinointinsa mukaisesti valmistaja tekee yhteistyötä ilmaisen Aim Lab -harjoitteluohjelman kanssa. Aim Lab on itsessään vekkuli ohjelma, jolla ammuskelupelien rutiineja on mahdollista kehittää. Hiiren voi kalibroida muutamien testausrutiinien kautta. On huomattavaa, että hiiren ostaminen ei tarjoa mitään erityistä etua, sillä kalibroinnin voi tehdä myös muiden valmistajien hiirillä.

Erikseen ostettava, mutta tuotekokonaisuuteen kuuluva, hiirimatto on komean kokoinen, sillä se on yli puoli metriä leveä ja 420 millimetriä korkea. Suuri koko on olennainen ominaisuus, sillä riittävän suuri pinta-ala poistaa tarpeen nostaa hiirtä ylös pöydästä edes hieman pienemmillä DPI-asetuksilla pelatessa.

Matto on kolme millimetriä paksu, ja sen tanakka kumipohja tarjoaa oikein mainion pidon. Päällyspuoli on nanopinnoitettu roiskeenkestäväksi, joten ympäriinsä roiskivat energiajuomatahrat on helppoa poistaa siitä. Ainakin nopealla testauksella pinta tosiaan tuntuu toimivan, vaikka en uskaltanutkaan lätkäistä sitä suoraan vesihanan alle.

Hiirimaton hinta on noin 35 euroa, joka on kohtuullinen ottaen huomioon maton melkoinen koko. Itse valitsisin kuitenkin ennemmin koko pöydän levyisen jättimaton, jonka päälle myös näppäimistö mahtuu samalle alustalle. Tämä estää näppäimistöä liukumasta tiukoissa paikoissa tarjoten pienen lisäturvan.

Lopputuloksena on vaikuttavan suorituskykyinen, ultrakevyt ja poikkeuksellisen pitkällä akunkestolla varustettu langaton hiiri. Ainoa naputuksen aihe on noin 165 euron hinnassa, joka ei ole enää mielekkäässä luokassa harrastelijapelaajalle. Kuitenkaan jos ei tunnusta amatööriyttään, voi tässä olla oivallinen valinta.

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition & ROG Hone Ace Aim Lab EditionROG Harpe Ace Aim Lab Edition & ROG Hone Ace Aim Lab EditionROG Harpe Ace Aim Lab Edition & ROG Hone Ace Aim Lab EditionROG Harpe Ace Aim Lab Edition & ROG Hone Ace Aim Lab Edition
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Todella kevyt, pitkä akunkesto
-
Suhteellisen kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä