Suomi
Gamereactor
laitearviot

Rog Phone 6

Tämä on markkinoiden kovin pelipuhelin - ja se on varustettu melko hyvällä kameralla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Asus Rog Phonella on aina ollut iskulause "niille, jotka uskaltavat" - mutta todellisuudessa sen pitäisi olla vain "äärimmäinen pelipuhelin" - koska se on juuri sitä, mitä he tähtäävät - ei vain spesifikaatioiden, vaan myös komponenttien, estetiikan ja tarvikkeiden valinnan perusteella.

Puhelinta on saatavana kahdessa värissä - tavallaan, sillä normaalia versiota saa mustana ja Pro-version valkoisena. Normaaliversiossa on 12/16 gigatavua RAM-muistia ja 256/512 gigatavua tallennustilaa. Toteankin, että 256:n pitäisi riittää useimmille ihmisille. Normaaliversio maksaa 999 €.

Kaikkien mallien hinnat alapuolella:

Tämä on mainos:


  • ROG6 12/256 999,00 €

  • ROG6 16/512 1149,00 €

  • ROG6 Pro 1349,00 €

Normaali malli on huomattavasti halvempi kuin Pro-versio, jota rehellisesti sanottuna käytimme testikappaleena. Siinä on 18 gigatavua RAMia, LPFF5-muisti ja 512 gigatavua tallennustilaa. En ole vieläkään kohdannut sovellusta, joka käyttää 18 gigatavua RAM-muistia, mutta se tarjoaa täydellisen sujuvan käyttökokemuksen, vaikka monta sovellusta avattaisiin samanaikaisesti.

Rog Phone 6

Teknisten ominaisuuksien luettelo on odotetun kaltainen, laaja ja huipputasoinen. Ydinperustana on Snapdragon 8+ Gen 1 -alusta, joka käyttää ensisijaisesti Adreno 730 GPU:ta, Android 12:ta sekä ROG- ja Zen-käyttöliittymää. Minusta kuitenkin tuntuu, että kahden vuoden tietoturvapäivitykset ovat epämiellyttäviä, kun taas 2 täyttä käyttöjärjestelmäpäivitystä on kohtuullista.

Tämä on mainos:

Näyttö on 165 Hz AMOLED, 1ms, 395ppi, 6,78" 2448x1080, jossa on massiivinen 720 Hz kosketusnäyttö. Se on ylivoimaisesti nopein kokeilemani, ja siihen on yhdistetty 23 ms kosketusviive. Jos käytät PC:tä Nvidia-reflexillä ja tiedät tietokoneesi latenssin, et todennäköisesti pysty päihittämään 23 millisekunnin viivettä riippumatta käyttämästäsi laitteistosta, paitsi jos sinulla kasvaa rahapuu takapihallasi. Kirkkaus on määritetty niinkin alhaiseksi kuin 5 nitin tasolle, keskimäärin valoisuus on 800 nitiä ja maksimissaan 1200. Ominaisuuksiin kuuluu 111,23 prosentin DCI-P3-värialue ja Delta E <1. Vakavasti puhuen, voit arvioida videoita ammattilaistasolla tällä näytöllä, enkä muista minkään mallin yltäneen 100 %:iin, puhumattakaan, että kuluttajamarkkinoilla olisi yli 100 % DCI-P3. Tavanomaisen Gorilla Glassin käyttämisen lisäksi näyttö jopa pinnoitettiin kitkan vähentämiseksi.

Pakkauksen mukana tulee kansi riippumatta ostamastasi versiosta, sekä 65 watin laturi 6000 mAh:n akulle, johon on tehty kaksi latausporttia yhden sijasta. Lataus onnistuu myös langattomasti. Ainoa ongelma on, että se lisää puhelimen painoa, joka on tällöin 239 grammaa, ja se tekee puhelimesta melko paksun. 6000 mAh saattaa kuulostaa paljolta, mutta AeroCooler 6:n käyttäminen ja korkean intensiteetin pelaaminen kuluttaa akkusi loppuun melko nopeasti. Asus ei voi tehdä asialle paljoakaan, mutta ne, jotka uskaltavat, voivat ohittaa AeroCoolerin saadakseen paljon enemmän akkuaikaa, mutta myös lisäämään akun kulumista pitkällä aikavälillä.

Rog Phone 6

Puhelimen kyljessä on Rog classic Air -laukaisimet ja Pro-version takana värillinen PMOLED-näyttö. Ja se näyttää hienolta. 50 megapikselin pääkamerajärjestelmäksi valittu anturi on Sony IMX 755, joka on parantanut suorituskykyä paljon 5-sarjan jälkeen. Tämä on yhdistetty 13 megapikselin ultralaajakulmakameraan, makro-objektiiviin ja 12 megapikselin selfiecam-kameraan. Video voi olla 8K/24fps, 4K/60FPS ja hidastettu 4K 120fps. Stereokaiuttimet ovat, kuten aina Rog-puhelimessa, kiinteitä.

Yhteydet ovat Wifi 6E, 2x2 MIMO-tuki, Bluetooth 5.2 - ja ne ovat vaikuttavia, sekä A2DP, LDAC, AptX HD ja AAC. Ei hassumpaa. Sekä peliohjaimen että AeroCooler 6:n voi ostaa erikseen. Jälkimmäinen on melko hyvä sijoitus, koska se ei lisää vain ylimääräistä jäähdytystä, vaan tarjoaa myös neljä korkealaatuista fyysistä laukaisinta.

Luettelo korkeaa virkistystaajuutta tukevista peleistä ei ole kovin pitkä, mutta Rog Phonesin animoidut teemapaketit tarjoavat hyvät mahdollisuudet pelata, sillä ne ovat melko suosittuja. Näitä ovat muassa Real Racing 3, Dead Cells, Genshin Impact, AFK Arena ja 60 Hz Diablo Immortal sekä COD Mobile ja Streets of Rage 4. Aerocooler 6 onnistui pitämään testikappaleen 24 asteessa, 4 astetta alempana tyhjäkäynnillä, kun taas pelaaminen nosti lämpötilan vain 37 asteeseen (46 asteeseen ilman Aerocooleria), pysyen erittäin alhaisella melutasolla. Itse puhelimessa on sekä höyrykammio että grafiittilevyt SoC:n jäähdyttämiseksi. Jäähdytyksen läpikäyminen veisi arvostelumateriaalissa tilaa noin 8 sivua, joten emme käy sitä kirjain kirjaimelta läpi.

Rog Phone 6

Puhelin on melko edistyksellinen, ja sen asetukset voi jopa muuttaa tukemaan pientä AR-peliä. Armory Crate -ohjelmisto tarjoaa mielettömän määrän mukautettuja vaihtoehtoja ja teemoja, mutta eniten tulet kuitenkin käyttämään Game Genie OSD:tä pelaamista varten.

Mutta mennään asiaan. Ääni on hyvä, varsinaisen keskialueen ollessa kyseessä Wifi- tai 5G-peittotilanteessa ei ollut ongelmia, mutta vaikuttavin asia jäähdytyksen lisäksi ovat näytön eloisat värit yhdistettynä korkeaan virkistystaajuuteen. Tämä päihittää teknisesti jokaisen markkinoiden käsikonsolin. Vaikka AeroCoolerin liipaisimeen tottuminen vie aikaa, se toimii todella hyvin.

Benchmark-pisteet alapuolella:

3D-benchmark., Wild life Extreme: 2798
Geek Bench 5: 1318 yksiytiminen, 4188 moniytiminen, GPU 6623 openCL / 6746 vulkan
PC Mark saavutti vaikuttavan pistemäärän 17480

Ja sitten on kamera, joka petti minut viime kerralla, mutta Asus on tehnyt joitakin merkittäviä parannuksia. Vaikka kamera ei ole OnePlus 10:n veroinen, niin tällä kertaa kamera on täysin lippulaivatasolla ja siinä on erittäin alhainen kuvakohina pimeässä, selkeät värit ja automaattitarkennus, joka todella toimii. Siinä on myös 5 megapikselin Macro-objektiivi, joka toimii paljon paremmin kuin viime kerralla, tehden Rog Phone 6:sta täysin toimivan "lippulaivapuhelimen". Sillä pystyy pelaamaan sen sijaan, että se olisi puhtaasti pelipuhelin, ja se toimii myös asianmukaisena kamerapuhelimena.

Asus on onnistunut päivittämään kaikki 5-sarjan heikot kohdat ja päivittänyt kaikki puhelimen vahvuudet, tehden siitä markkinoiden parhaan pelipuhelimen todella koville mobiilipelaajille.

10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Loistava kamera, huippuluokan suorituskyky, tehty pelaamista varten kautta linjan.
-
Raskas Hardcore-pelaaminen kuluttaa 6000 mAh:n akkua reilusti
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä