Suomi
Gamereactor
laitearviot

Samsung 55" SUHD 4K Flat Smart TV KS7005

Konsolipelit ovat hypänneet viimeinkin HDR ja 4K -teknologian rattaille uusimpien konsolimallien myötä. On aika testata millainen kumppani Samsungin Ultra HD -televisio on peliluolaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Aluksi pitänee muistuttaa, etten ole mikään hifi-laitteiden asiantuntija. Loikkasin UHD-televisioiden aikakauteen vasta tänä syksynä, ja arvion näkökulma on tavallisen konsolipelaajan näkökulmasta.

HQ

KS7005 ja koko KS7000-sarja edustavat nykyistä mittatasoa Samsungin televisiovalikoimassa. Se on selkeästi tarkoitettu olemaan yhtiön uusi standardi ja sen se tekeekin todella upealla otteelle nostaen riman korkealle. Testiin saapunut televisio on Flat, eikä kupera, joiden on viime aikoina nähty tekevän tuloaan. Tämä on kuitenkin omasta mielestäni vain hyvä asia, sillä kaareva näyttö on aina tuntunut allekirjoittaneesta hieman turhalta kikkailulta. KS7005 on tarjolla kolmessa koossa: 49", 55" ja 60", joista keskimmäinen oli kokeiltavana.

Ulkonäöltään tämä 2016 Samsung 55" SUHD on erittäin tyylikäs mutta sopivan minimalistinen. Designissä ei turhaa kikkailua ja hopeakromiset reunat tekevät säihkyvän vaikutelman heti kättelyssä, niin että kyseessä on viimeisen päälle elegantti kodin keskipiste.

Samsung TV KS7005Samsung TV KS7005

Television asentaminen ei teknisesti ollut hankalaa. Mukana on erillinen One Connect -yhteyslaatikko, johon HDMI, ääni ja antennikytkennät laitetaan. Se helpottaa hieman asetteille laittoa, mutta hieman päänvaivaa voi aiheuttaa reunoissa sijaitseva jalat, jotka edellyttävät paljon pinta-alaa. Jostain syystä niistä puuttuivat myös lukitustapit, joten alkuun television käyttöönotto oli kahden henkilön homma. Lisäksi jalat sijaitsevat sivuilla, joten kuvakulman säätämiseen pitää kääntää koko laitetta, mikä ei ole se käyttäjäystävällisin vaihtoehto. Tässä tyyli on selkeästi tullut käytettävyyden edelle.

Tämä on mainos:

KS7005:ssä tulee mukana näppärä Smart Controller -kaukosäädin, mikä on hyvin suoraviivainen ohjain kokonaisuudelle. Ongelmia ei sen suhteen ollut lainkaan ja jopa äänikomennot sujuivat. Valikoiltaan ja sovelluksiltaan Samsungin televisio on muutenkin erinomaista tasoa. Perusohjelmat löytyvät valmiina ja lisää on ladattavissa yhtä helposti kuin konsoleilla. Netin selailun, Netflixin ja kumppaneiden ansiosta periaatteessa televisio toimii mainiona viihdekeskuksena jopa ilman mitään varsinaisia pelikoneita. Se oli kerrassaan upea yllätys, sillä aikaisemmin en ole arvostanut sovellusten käytettävyyttä televisioissa suoraan paketista avattuna.

KS7005 tuottaa erittäin kiitettävän luonnollisen värimaailman. Mainossana Quantum Dot -tekniikka ei tällä kertaa petä, vaan mustan sävyt, kirkkauserot ja kontrasti toistuvat ruudulle hienosti. Huikea on myös HDR10-toteutus, joka iskee kuin lekalla päähän kun televisioon 4K-resoluutiolla pyörivää viihdettä. Vanhalla konsolilla tai puhtaasti muuta "vain" HD-materiaalia katsottaessa ero ei tietysti ole merkittävä, mutta jos sinulla on silmää hyvälle kuvanlaadulle, niin paluu uudesta HDR/4K-materiaalista vanhaan kyllä kismittää heti. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tämä edellyttää 4K Blu-ray -soitinta, Playstation 4 Pro -mallia tai Xbox One S:ää. Suosittenkin, että televisio ja pelikone kannattaa hankkia yhdessä.

Kaikki osa-alueet eivät kuitenkaan oli huipputasolla. Sisäiset kaiuttimet tuntuvat ponnettomilta ja vaikka ne tuottavat pieneen tilaan tyydyttävän tasapainoisen soundin, niin kunnonkokoisessa olohuoneessa ne eivät ole riittävät. Jokainen itseään kunnioittava hi-fisti varmaan nauraa koko idealle, mutta laiska tavis kuin minä, olisin kaivannut hieman enemmän. Onneksi jo vanhalla Samsungin Soundbarilla sai äänipuolen pelaamaan kohtalaiselle tasolle. Toisaalta pitää huomata, että television alareuna jää lyhyiden jalkojen takia varsin matalalle, joten äänipaneeli voi helposti olla liian iso. Toiseksi KS7005:stä puuttuu 3D-tuki. Kyseisen ominaisuuden trendi on toki laskusuhdanteessa, mutta olisisi ehkä silti ollut kiva lisä muuten varsin laadukkaaseen pakettiin.

Kokonaisuudessa KS7005 on silti erittäin hyvä televisio. Se on loistava yhdistelmä suorituskykyä, ominaisuuksia, valmistuslaatua ja arvoa rahalle. Hinta on reilu 1000 euroa, joten itseään ei tarvitse maksaa kipeäksi ja pitää silti kerta hujauksella huolta, että on kyydissä 4K:n rattailla nyt ja todennäköisesti hyvän aikaa tulevaisuudessa. Suosittelen lämpimästi.

Tämä on mainos:
Samsung TV KS7005
Samsung TV KS7005Samsung TV KS7005
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hintalaatu, sovellukset, HDR/4K -suunnannäyttäjä
-
Kaiuttimet, kääntäminen hankalaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Samsung 55" SUHD 4K Flat Smart TV KS7005

Samsung 55" SUHD 4K Flat Smart TV KS7005

LAITEARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Konsolipelit ovat hypänneet viimeinkin HDR ja 4K -teknologian rattaille uusimpien konsolimallien myötä. On aika testata millainen kumppani Samsungin Ultra HD -televisio on peliluolaan.Ladataan seuraavaa sisältöä