Suomi
Gamereactor
laitearviot

Samsung Odyssey Neo G9 G95NC on iso, painava ja kallis

Megalomaaninen monsteri on kallis.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Samsungin mielestä nyt tarvitaan 57" näyttö, joka tarjoaa käänteentekevän uuden visuaalisen kokemuksen. Tässä on niin 1 ms vasteaika kuin 240 Hz virkistystaajuus unohtamatta Samsungin Quantum Matrix -värejä yhdessä 2392 paikallisen miniLED-alueen ja 12-bitin värien tuoton kera. Kyseessä ei ole OLED vaan klassinen VA. Näytön väripeitto on ainoastaan 95 % DCI-P3. Monitorin kaartuma on 1000R, ja kirkkaus on 420 NITS eli 70-80% enemmän kuin keskimäärin. Mukana on myös HDR1000, joten ajoittain pienemmillä alueilla 1000 NITS on mahdollinen. Muotoilu on erittäin futuristinen, ja kaikin tavoin videopelaamiselle ominainen.

HQ

Resoluutio on 7680 x 2160 eli enemmän kuin 4K, mutta vain yhteen suuntaan. Samsungin mukaan kyseessä on kaksi 32" näyttöä rinnakkain. Tavallisen PIPin ohella mukana on PBP-toiminto. Mahdollista on myös käyttää sisäänrakennettua KVM-kytkintä.

Hintaa on rapia 2600 euroa, ja lisäksi tarvitaan resoluution hoitava näytönohjain unohtamatta vaatimusta DisplayPort 2.1. Toisin sanoen monitorin käyttö on mahdollista ainoastaan AMD:n 7000-sarjan kanssa. Mukana ei siis ole Nvidia G-Synciä vaan käytössä on AMD Freesync Premium. Itse asiassa käytössä pitäisi olla RX 7900XTX eikä mitään muuta. Takana on Core Lightning+, joka on suuri RGB-valo, joka peilaa näytölle hallitsevat värit. Kaiuttimia ei ole, ja hyvä niin. TV-valikkoa tai sen sellaista ei ole, ja oikein hyvä sekin. Takana on kuitenkin klassinen joystick, mikä on huono sijainti valikoiden selaamista ajatellen.

Mukana on kolme HDMI-paikkaa, mutta vain yksi DisplayPort. Sijainti on vasemmalla, joten jos tietokone on oikealla, matka on pitkä. Sama pätee virtalähteeseen, joka on oikealla. Jos se oma on vasemmalla, ei 1,5 m johto riitä mihinkään. Monitori vaatii melko runsaasti virtaa (300 W), mutta pahinta on jalka, jolla monitori seisoo. Jalat ovat pitkät ja painoa on 19 kg. Lisäksi ruutu kuumenee, mikä saattaa olla kesällä ongelma.

Kuva on siis massiivisen kokoinen, joten koko näkökenttä peittyy. Jos koko näyttö on käytössä, on kuvanlaatu 32:9. Tätä eivät läheskään kaikki pelit tue. Kirkkaus on kovaa luokkaa varsinkin pimeässä huoneessa. Harmillisesti kontrasti ei ole kovinkaan suuri: 2500:1. VA-paneelissa on rajoituksensa miniLEDeillä tai ilman. Vaikka kuinka Samsung on yrittänyt, saa mustan tason paremmaksi OLED-paneelilla. Tätä tuskin kuitenkaan kokee ongelmaksi, kun on pelaamassa ja elokuvia katselemassa. FALD-valaistuksella on vaikea välttää valovuotoa. Kuitenkin moista on erikseen osattava etsiä, joten se ei tavallisessa käytössä häiritse. Onneksi tekstitys on aina tarkka ja selkeä.

Tämä on mainos:

Käyttökokemus on hyvä, mutta parempi kuvanlaatu on silti mahdollista saavuttaa. Hinta on kova, ja sen kanssa kannattaa olla käytössä AMD 7900XTX, jos haluaa kaiken ilon irti.

Samsung Odyssey Neo G9 G95NCSamsung Odyssey Neo G9 G95NC
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä