Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Sharp Objects, 1. kausi

Sharp Objects, 1. kausi

Keskilännen kylmäävä kesä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Gillian Flynnin Teräviä esineitä -dekkariin perustuvassa TV-sarjassa riittää tunnelmaa ja jännittäviä juonenkäänteitä. Sharp Objects käynnistyy, kun omalaatuinen toimittaja Camille Preaker (Amy Adams) patistellaan juttukeikalle kotikaupunkiinsa Wind Gapiin. Teini-ikäisiin tyttöihin kohdistuvat murhat ja katoamistapaukset ovat rikkoneet lintukotomaisen taajaman rauhan kauhealla tavalla, ja vastaanotto onkin sen mukainen. Kiusallisia kysymyksiä esittävä Camille herättää jos jonkinlaisia tunteita sekä paikallisissa että Camillen perheessä, kun uusiin naimisiin päätynyt Adora-äiti (Patricia Clarkson) asettuu nuuskivaa tytärtään vastaan pikkukaupungin yhteisön edun nimissä.

HQ

Jean-Marc Valléen ohjaama kahdeksan jakson mittainen kokonaisuus on miellyttävän draamavetoinen jännäri, jonka mielenkiintoiset hahmot voittavat katsojan puolelleen. Adams tekee kaartin kirkkaimman roolisuorituksen loikatessaan luontevalla tavalla mieleltään järkkyneen Camillen nahkoihin - umpimielinen, omituisesti elehtivä ja kummallisissa kohdissa itsekseen naureskeleva hahmo kiinnostaa katsojaa heti tarinan alkumetreiltä lähtien. Tuttuihin maisemiin saapuminen herättää Camillen traagiset muistot eloon, ja menneisyyden kauhut sekoittuvat välillä varsin karmivilla tavoilla nykyhetken tapahtumiin.

Tietynlainen unenomainen pysähtyneisyys määrittää sarjan tunnelmaa ja kuvakerrontaa hienolla tavalla, kun pitkät dialogittomat hetket esittelevät Wind Gapin kadunkulmia ja kaupungin tyrmistyneen kauhistunutta tunnelmaa. Sharp Objects kuvaa uskottavasti ja mielenkiintoisesti tiiviin yhteisön rivien rakoilua, kun veritekojen nostattama järkytys pyyhkäisee Wind Gapin ylitse. Camillen ja tyttärensä tutkimuksista pöyristyneen Adoran välinen köydenveto on mielenkiintoista seurattavaa, ja Camillen teini-ikäinen siskopuoli Amma (Eliza Scanlen) tuo toki oman lisänsä sukupolvien väliseen sodankäyntiin.

Dekkarina Sharp Objects ei ole kuitenkaan mitenkään erityisen omaperäinen kokonaisuus - esimerkiksi murhatutkimuksissa avustava nappisilmäinen etsivä Willis (Chris Messina) on turhan itsestään selvä lisä muuten mielenkiintoiseen hahmogalleriaan. Lisäksi juoni villiintyy loppuaan kohden varsin erikoiseksi ja kaikkea muuta kuin uskottavaksi draamaksi, jolla ei tunnu vauhdikkaimmillaan olevan juuri tekemistä sarjan verkkaisen alkupuoliskon kanssa.

Sharp Objects on tunnelmallinen jännäri, jolle esimerkiksi True Detective -sarjasta tykänneiden kannattaa antaa ehdottomasti tilaisuus. Lisämateriaalien puolella tarjolla on ainoastaan lyhyt dokumentti Teräviä esineitä -romaanin televisiotulkinnan suunnitteluun liittyen.

Tämä on mainos:
Sharp Objects, 1. kausiSharp Objects, 1. kausi
Sharp Objects, 1. kausiSharp Objects, 1. kausi
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä