Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Sherlock Holmes on yksi ikonisimmista hahmoista koskaan. Tyylikkääseen lakkiin pukeutuva, miettiessään piippua tuprutteleva mestarietsivä kokee kuitenkin melkoisen muodonmuutoksen ohjaaja Guy Ritchien käsissä. Poissa ovat hidas kerronta ja vaivihkaiset vaarat, tilalla on sarjatuliaseita ja Bond-filmeistä repäisty juoni.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Sherlock Holmes on yksi ikonisimmista hahmoista koskaan. Tyylikkääseen lakkiin pukeutuva, miettiessään piippua tuprutteleva mestarietsivä kokee kuitenkin melkoisen muodonmuutoksen ohjaaja Guy Ritchien käsissä. Poissa on hidas kerronta ja vaivihkaiset vaarat, tilalla on sarjatuliaseita ja Bond-filmeistä repäisty juoni.

HQ

Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) on runsaiden ponnisteluiden ja mielipuolisuutta lähentelevän järjestelmällisyyden ansiosta päässyt varjoista toimivan mestaririkollisen jäljille. Tämä rikosten Napoleon ei ole kukaan muu kuin itse professori Moriarty (Jared Harris), joka suunnittelee jotain niin suurta ja katalaa, että valtion päämiestenkin salamurhaaminen on vain pieni osa hirvittävää kokonaisuutta. Sekä Holmes että tri Watson (Jude Law) tempautuvat läpi Euroopan kulkevalle ristiretkelle, jossa panoksena on koko mantereen tulevaisuus.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Kuten ensimmäinen Action Holmes -elokuva todisti, steampunk-tyylistä vaihtoehto-viktoriaanista aikaa ja hidastuksilla kikkailevaa toimintaa on ilo katsella. Samalla reseptillä toteutetussa A Game of Shadowsissa on siis kaikki ainekset laatuviihteeseen. Kakkososa on kuitenkin hukannut paljon ensimmäisen osan taiasta, ja suurin syypää piilee heikossa käsikirjoituksessa.

Elokuvan suurin ongelma on se, että se yrittää niin kovasti olla hauska. Se ei ole sitä. Dialogi on kauttaaltaan puisevaa ja sutkaukset ontuvat korviinvihlovan pahasti. Kohtauksiin ympätään kehtoonsa kuolleita vitsejä ja mukanokkelia tilanteita, joiden toistuva pitkittäminen lähinnä vaivaannuttaa katsojaa. Kässäri myös haaskaa käytännössä kaikki mahdollisuudet jo valmiiksi moniulotteisten hahmojen kehittämiselle. Moriartyn ja Holmesin välinen kilpailukin jää täysin torsoksi ja suistaa Moriartyn tyypilliseksi halpispahikseksi.

Tämä on mainos:
Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Ritchie ja näyttelijäkaarti pelastavat mitä voivat. Visuaalista antia on todella ilo katsella ja tyylikkäät hidastukset runsaissa toimintakohtauksissa ovat kivasti kutkuttavia. Sekä Downey Jr. että Law taitavat komiikan taidon, ja Harrisin hillitty charmi istuu Moriartyyn täydellisesti. On suuri sääli, että Millennium-trilogiassa kyntensä osoittanut Noomi Rapace on nakitettu mustalaisennustajan rooliin, jonka koko olemassaolon tehtävä on kulkea sankareiden mukana ja näyttää nätiltä.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows on suuri pettymys. Moriartyssa, steampunkissa, viktoriaanisessa ajassa sekä tulenarassa poliittisessa tilanteessa on potentiaalia vaikka miten hienoihin edesottamuksiin ja rikoskuvioihin, mutta käsikirjoittajat mokaavat kaiken. Lopputulosta on kiva katsoa sivusilmällä, mutta syvempi tarkastelu alkaa tehdä pahaa.

04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä