Suomi
Gamereactor
laitearviot

Shokz Open Swim Pro tekee sen minkä lupaakin

Laitteen toimintaperiaate on mielenkiintoinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Näin aktiivisena kuntouimarina lenkkien yhteyteen olen kaivannut usein musiikkia mukaan matkaan. Vettä kestäviä kuulokkeita on markkinoilla kyllä joitakin, mutta niistä vain harvat soveltuvat oikeasti uimaharrastukseen järkevästi. Shokz korjaa ongelman Open Swim -kuulokkeillaan.

Kuulokkeiden idea on mielenkiintoinen. Kyseessä ovat nimittäin luujohdekuulokkeet, jotka toimittavat äänisignaalit värähdyksinä pitkin pään ääniä johtavia luita sisäkorvan simpukkaan. Kuulokkeita ei siis aseteta korvaan sisälle, vaan sen ympärille. Korvaan sisälle sen sijaan asetetaan korvatulpat, jotka estävät äänien aistimista perinteisin keinoin.

Vaikka olin alkujaan hieman skeptinen konseptia kohtaan, se osoittautui toimivaksi. Korvatulppia ei ole pakko käyttää jos niin ei halua - esimerkiksi liikenteen seassa liikkuessa se voi olla fiksukin idea. Hämmästyttävänä miinuspuolena kuulokkeiden bassontoisto jää tosin silloin olemattomaksi. Korvatulppien kanssa alarekisteristä sen sijaan erottaa jo jotakin, vaikka perinteisille kuulokkeille toisto ei pärjääkään. Tämä pätee äänenlaatuun myös yleisesti ottaen. Toisto jää kaikesta huolimatta ohuemmaksi tavallisiin kuulokkeisiin verrattuna, mutta tämä on oikeastaan vain totuttelukysymys.

Suoritin kuulokkeiden kanssa muutamia käyttötestejä hieman yli kilometrin uimahallilenkeillä ja kieltämättä musiikki on mukava lisä harrastukseen. Aivan ensi alkuun musiikin kuuntelu uidessa ja etenkin sukeltaessa sai aikaan melkoisen aistikokemuksen. Koska aivot ottavat äänisignaalit vastaan pään luita pitkin, myös veden alla äänikokemus muuttui erilaiseksi. Kun treenimusiikiksi vieläpä valikoitui aluksi rauhallista ambient-henkistä tunnelmointia, tunnelma oli ensi kokeilulla kuin olisi keskellä luontodokumenttia.

Tämä on mainos:

Käytettävyydeltään ja ominaisuuksiltaan kuulokkeet ovat näppärät. Kuulokkeiden aiempaan versioon verrattuna niissä on kahdeksan gigatavun sijasta nyt 32 gigatavua sisäistä muistia MP3-toistoa varten, sekä myös Bluetooth-ominaisuus. Eri tilojen välillä vaihdellaan molempia äänenvoimakkuusnappeja yhtä aikaa painamalla ja onnistuu kerta toisensa jälkeen ongelmitta. Tietokone näkee kuulokkeet käytännössä silkkana USB-tikkuna, joten myös musiikin siirtäminen kuulokkeisiin on todella helppoa ja nopeaa. Akkukestoa kuulokkeille luvataan seitsemän tuntia, joka ainakin omien testien perusteella vaikuttaisi pitävän paikkansa.

Vesi elementtinä aiheuttaa kuitenkin oman pienen ongelmansa. Veden vastus kun nyt sattuu olemaan aika paljon ilman vastaavaa kovempaa, kuulokkeiden päässä pysyminen arvelutti paljonkin ensi alkuun. Kuulokkeet ovat nimittäin todella kevyet, eikä niiden päässä olemista meinaa edes huomata. Osittain havaitsin olevani oikeassa. Omassa kuupassani kuulokkeet lipsahtivat silloin tällöin oikealta puolelta hieman sivulle, mutta pysyivät kuitenkin matkassa mukana koko ajan. Lisäksi kun kuulokkeiden asentoa oli pari kertaa korjannut, siihen tottui. Varsinainen napakkuus kuulokkeista kuitenkin harmillisesti puuttuu.

Pienistä ongelmistaan huolimatta kuulokkeet ovat kuitenkin suositeltava (ja oikeastaan myös ainoa) vaihtoehto niille, jotka haluavat kuunnella musiikkia uidessaan. Vaikka äänenlaatu ei olekaan kovin kummoinen ja kuulokkeet saisivat kiinnittyä kireämminkin, helppokäyttöisyys ja hyvä akunkesto auttavat asiaa paljon.

Shokz Open Swim Pro tekee sen minkä lupaakinShokz Open Swim Pro tekee sen minkä lupaakin
Tämä on mainos:
Shokz Open Swim Pro tekee sen minkä lupaakinShokz Open Swim Pro tekee sen minkä lupaakinShokz Open Swim Pro tekee sen minkä lupaakin
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Helpot ja näppärät käyttää, toimivat uidessa riittävän hyvin, hyvä akunkesto
-
Äänenlaatu, saisivat olla kireämmätkin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä