Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Snowpiercer

Snowpiercer

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ihmisten epäonnistunut yritys taistella ilmastonmuutosta vastaan on muuttanut maapallon kuolettavan kylmäksi paikaksi. Viimeiset eloonjääneet istuvat ikiliikkeessä olevan junan kyydissä, jossa harrastetaan raadollista luokkaerottelua matkustajien välillä. Lähempänä veturia elävien porvareiden paratiisinomainen elämäntyyli mahdollistetaan perävaunuissa asustavien vähäonnisten köyhien kärsimyksillä. Jatkuvaan sortamiseen kyllästynyt perävaunun matkustaja Curtis (Chris Evans) päättää tehdä asialle lopun. Ystäviensä avustuksella hän aloittaa vaarallisen matkan kohti junan veturia ja sortamisen loppumista.

HQ

Omaperäinen idea tempaisee hyvin mukaansa. Tarinan pohjustus on sopivan perusteellinen valottamatta kuitenkaan liikaa tulevaa. Valitettavasti sujuvasta kerronnasta ei saa nauttia pitkään, sillä muuten tavalliselta vaikuttavaa elokuvaa vaivaa tarve pyrkiä aika ajoin ylitaiteellisiin ratkaisuihin. Muutamat tapahtumat, hahmot, sekä heidän käyttäytymisensä on vain liian outoa ja kokonaiskuvasta poikkeavaa. Toisaalta outous ruokkii halua nähdä mihin elokuva etenee. Pelkäksi tyylikeinoksi jäävä Terry Gilliamainen sekoilu jättää kuitenkin lopussa olon vain turhautuneeksi ja pettyneeksi.

SnowpiercerSnowpiercer

Näyttelijät tekevät tutun turvallista jälkeä, muutamia ylilyöntejä lukuun ottamatta. Chris Evans vetää perinteisen sankariroolin ja Jamie Bell komppaa luontevasti tukihenkilönä taustalla. Tilda Swinton on jälleen kerran oudon roolin kimpussa esittämällä androgyynimäistä ministeriä. 70-luvun suomalaisopettajan ulkoasu pöyhkeän ylimieliseen asenteeseen yhdistettynä on rasittavaa seurata ja pilaa pitkälti elokuvan.

Elokuva onnistuu kuitenkin olemaan visuaalisesti tyylikäs. Vahva luokkajako on tuotu mukaan elokuvan ilmeeseen hienosti. Vaunujen vaihtuessa katsoja pääsee kokemaan hyvin laajan kirjon mitä tyylikkäimpiä ja omaperäisimpiä lavastusratkaisuja. Takavaunujen masentavan likaiset ghettoparakit vaihtuvat elokuvan edetessä yläluokan klubeista aina höyryävään saunaosastoon. Visuaaliset efektit ovat huoliteltuja ja istuvat nätisti kerrottuun maailmaan.

Tämä on mainos:

Haukun itse aina etulinjassa Hollywood-elokuvien samasta muotista tehtyä olemusta. Joudun kuitenkin myöntämään että amerikkalaisen elokuvan hiotut raamit toimivat hyvin tiettyyn pisteeseen saakka. Snowpiercerin korealainen ja eurooppalainen tekijätiimi on tuonut mukanaan vähän liikaa taideperimäänsä, unohtaen tarvittavat lainalaisuudet toimivaan elokuvakokonaisuuteen. Totisen ja tahattoman koomisen sekoilun välimaastossa painivasta elokuvasta jää väkisin ristiriitainen maku. Olisin toivonut julkaisusta löytyvän jotain ekstroja valottamaan outoja ratkaisuja. Valitettavasti levyltä ei löydy edes traileria. Vaikkei elokuva täysi junaturma olekaan, jään mieluummin asemalle kuin hyppään kyytiin.

Snowpiercer
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Snowpiercer

Snowpiercer

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Yksinkertaisesta ideasta saadaan yllättävän paljon irti

0
Snowpiercer

Snowpiercer

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Omaperäiseen ideaan nojaava elokuva kaatuu liian taiteelliseen kikkailuunsa.Ladataan seuraavaa sisältöä