Suomi
Gamereactor
laitearviot

Sonos Beam Gen 2

Kuuntelukokemus paranee Sonosin soundbarilla, mutta ei ehkä tarpeeksi ollakseen vaivansa arvoinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Sonos Beam Gen 2

Laitearvioissani painotan aina aluksi yhtä asiaa: en koe olevani niin sanottu teknologinen eläin. Siksi keskityn arvioissani tarkkojen mittaustulosten sijasta siihen, miten helppoa laitteen käyttöönotto on, ja miten miellyttävää se tärkein eli varsinainen käyttäminen on. Valitettavasti juuri näissä kahdessa tärkeimmässä asiassa Sonos Beam Gen 2 epäonnistuu pahiten.

Laitteen käyttöönotto lupaa hyvää, sillä kyseessä on vain pitkä musta palkki, joka asetetaan television alle, ja kytketään televisioon ja verkkovirtaan. Se varsinainen asennus onkin jo toinen juttu. Prosessiin liittyy erikseen Google Play -kaupasta Sonosin sovelluksen etsiminen (koska käytän Android-puhelinta), asetusten ihmettelemistä television omissa valikoissa, johtojen siirtelyä sinne ja tänne unohtamatta lopuksi tarvetta käydä verkon eri palstoilla apua hakemassa.

Pakkauksessa tulee kyllä mukana erillinen käyttöohje, mutta se ei kerro oikeastaan mitään. Samoin mobiilisovelluksessa on mukana ohjeita, mutta eivät nekään auta pääsemään puusta pitkään. Lopulta sain laitteen asennetuksi ja toimintakuntoiseksi siten, että unohdin viralliset käyttöohjeet kokonaan, ja ryhdyin kaikessa rauhassa kikkailemaan television kaukosäädin toisessa kädessä, ja kännykän mobiilisovellus toisessa kädessä.

Tämä on mainos:

Kun varsinainen asennus on lopulta saatu tehdyksi, on käyttö melkoisen helppoa. Ainoa rikka rokassa on, että joka kerta käynnistäessäni televisiota tai pelikonsolia on minun mentävä erikseen televisioni asetuksiin, painettava tietystä kytkentänapista soundbar pois päältä, ja sen jälkeen takaisin päälle uudelleen. Vasta silloin äänet taas kuuluvat soundbarin kautta niin kuin edelliselläkin käyttökerralla. On toki mahdollista, ettei amerikkalainen Sonos ole ongelmitta yhteensopiva kiinalaisen HiSense-televisioni kanssa. Mahdollista on sekin, etten vain osannut asentaa soundbaria oikein kaikesta hikoilusta huolimatta.

Olematta erityinen audiofiili pystyn selvästi kuulemaan, että ääni on parempi soundbarin kanssa kuin ilman sitä. Ääni tuntuu kuuluvan tilanteesta riippuen joko enemmän oikealta tai enemmän vasemmalta, mikä on aina mukava tehoste. Varsinkin musiikkia kuunnellessa huomaa sen, että käytetty ääniala on isompi niin ylä- kuin alaäänienkin osalta. Kuuntelukokemus on siis ehdottomasti täyteläisempi soundbarin kanssa television peruskaiuttimiin verrattuna.

Fyysisesti Sonos Beam Gen 2 on isokokoinen, ja ottaa selvästi oman tilansa television edessä. Lisäksi palkki on aidosti painava, joskaan sitä ei tietenkään tarvitse mukanaan kanniskella. Äänenvoimakkuuden säätäminen onnistuu niin soundbarin päältä, erillisellä mobiilisovelluksella kuin televisionkin kaukosäätimellä. Veikkaan suurimman osan tekevän äänisäädön ennen kaikkea tutulla television kaukosäätimellä, ja silloin käyttökokemus on kaikkein kömpelöintä. Tämä saattaa johtua siitä, ettei mobiilisovellus suostunut yhdistämään kaukosäädintäni soundbarin kanssa. Televisioni yhdistyi kyllä ongelmitta, mutta ei tämän saman töllön mukana tullut kaukosäädin.

Sonos Beam Gen 2 tekee sen tärkeimmän asian, eli aidosti parantaa musiikin ja muun median kuuntelukokemusta. Tämän se tuntuu tekevän ennen kaikkea laajentamalla äänialaa niin ylös- kuin alaspäinkin. Hintaa on kuitenkin rapia 500 euroa, ja käyttäjällä saattaa olla edessään yhtä jos toistakin ongelmaa niin asennuksessa, yhteensopivuudessa muiden laitteiden kanssa kuin sitten ihan vain siinä peruskäytössäkin. Varmuuden vuoksi haluan kuitenkin tähdentää sitä, että kohtaamieni ongelmien syynä saattaa olla myös oma taitamattomuuteni ja kiinalaisen HiSense-televisioni yhteensopimattomuus amerikkalaisen Sonosin kanssa.

Tämä on mainos:
Sonos Beam Gen 2
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Parantaa kuuntelukokemusta selvästi
-
Asennusongelmat, käyttöongelmat, suuri fyysinen koko, korkea hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä